ANNONSE
Groruddalen
MESTER: Morten Kristiansen tok innersvingen på konkurrentene og stakk av med to gull og to sølv.
 Foto: Caroline Hammer

MESTER: Morten Kristiansen tok innersvingen på konkurrentene og stakk av med to gull og to sølv. Foto: Caroline Hammer

Beste senior-nordmann i Seefeld

Morten Kristiansen er ikke av typen som sitter stille hjemme. Milslukeren tilbringer et stort antall timer på ski gjennom vinteren, og nylig viste han fram skiferdighetene på VM-banen.

Publisert:

To sølv og to gull ble det på Grorud Old Boys-mannen da nasjonalsangene var ferdigspilt.

– Jeg ble beste nordmann der nede, sier Morten fornøyd og viser fram medaljene i solskinnet ved Lillomarka arena.

Under ski-VM for eldre deles konkurrentene inn i ulike aldersgrupper og avhengig av hvilken stilart man ønsker å gå i. Morten, som har trent diagonalgang og staking i en årrekke, tok selvsagt for seg klassisk-gruppa i sin aldersgruppe.

– Jeg visste at en av gutta på stafettlaget hadde gitt seg, og jeg visste at jeg var like god. Dette er grunnen til at jeg har trent i drittvær gjennom det siste året, sier han og flirer.

Blir ikke større

Morten Kristiansen er ikke et ukjent navn i langrennsmiljøet. Han har vært med på Birken 31 ganger, gått maratonløp og flere langløp.

– I fjor gikk jeg 60 mil med startnummer på brystet, påpeker han.

Legg på utallige treningstimer, så sier det litt om grunnformen hans. Og da Morten dro ned til Seefeld i Østerrike i februar, var det med klare hensikter:

– Jeg ville ikke reist til Seefeld hvis jeg ikke visste at det holdt. Å høre «Ja vi elsker» når du står øverst på pallen, det kan ikke bli bedre enn det.

Til slutt ble det sølv på 7 km og 15 km, før han fulgte opp med gull på 20 km og på stafetten.

– Jeg hadde sett på løypekartet for Seefeld at det ligna mye på Holmenkollen. Da visste jeg veldig godt hva jeg kunne forvente der nede, forklarer Morten.

VANLIG SYN I LØYPA: Morten Kristiansen sluker mil etter mil i langrennsløypa, så om du er en ivrig skigåer kan det fort ha vært han som kjørte forbi.
 Foto: Caroline Hammer

VANLIG SYN I LØYPA: Morten Kristiansen sluker mil etter mil i langrennsløypa, så om du er en ivrig skigåer kan det fort ha vært han som kjørte forbi. Foto: Caroline Hammer

En god gjeng

Totalt var det nærmere 1.000 deltakere som var samlet i Østerrike for å konkurrere. Mange av dem for veteraner i sirkuset å regne.

– De andre som var med i min klasse har vært med i alle år. Så de visste jo hvem som var de beste. Det endte med at jeg, en slovaker og en finne bytta på å stå øverst på pallen, sier Morten.

– Det som var så fint, var at alle heia på alle. Alle klassisk-rennene gikk om morgenen, så de som konkurrerte i fristil sto og heia mens vi gikk, forklarer han.

Allerede nå vet Morten at han skal bli med til neste år, når konkurransene går i Canmore i Canada. Da sikter han på forsvare gullene, og forvandle sølv til gull på de to kortere distansene.

– Jeg gjenoppdaga hvor gøy det er å gå konkurranserenn, sier han med et smil.

I mellomtiden er det bare å dra på ditt neste langrenn, for sannsynligheten er stor for at du finner Morten med ski og staver på startstreken.

– Det er mange fine turer i Lillomarka, men mitt tips er å kjøre eller ta toget en halvtime nord, til Mølja eller Stryken. Derfra går du med sola hjem. Og ta en tur innom Kikutstua for en matbit, råder Morten.

KLYVER I VEI: Morten Kristiansen har trent på diagonalgang hele det siste året, etter å ha bare staket på hele Birken tidligere.
 Foto: Caroline Hammer

KLYVER I VEI: Morten Kristiansen har trent på diagonalgang hele det siste året, etter å ha bare staket på hele Birken tidligere. Foto: Caroline Hammer

Midt i marka er det ifølge eksperten herlige skiforhold fortsatt, og det bør man benytte seg av i påsken.

– Drar du litt lengre opp, så får du litt annen natur å se på.

Og smøremessig er blå Swix og klister et trygt pakketips nå i påsken.

Nøkkelord

ANNONSE