JUBLENDE HJEMMEBANE: Veitvet SK sine egne 11-åringer fordelte seg på tre syvmannslag i forbindelse med turneringen. Alle syntes det var kjempegøy å spille cup på hjemmebane.
JUBLENDE HJEMMEBANE: Veitvet SK sine egne 11-åringer fordelte seg på tre syvmannslag i forbindelse med turneringen. Alle syntes det var kjempegøy å spille cup på hjemmebane. FOTO: Rolf E. WulffBilde 1 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 2 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 3 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024Bilde 4 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 5 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 6 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 7 av 19
NATTENS HELTINNER: Cupansvarlig Kåre Magne Stennes og styreleder Lars Erik Fuglesang (med hatt) fikk ikke fullrost Husen Anab (f v), Safia Jama og Hamde Ali nok etter deres bakeinnsats gjennom natten.
NATTENS HELTINNER: Cupansvarlig Kåre Magne Stennes og styreleder Lars Erik Fuglesang (med hatt) fikk ikke fullrost Husen Anab (f v), Safia Jama og Hamde Ali nok etter deres bakeinnsats gjennom natten. FOTO: Rolf E. WulffBilde 8 av 19
BLID STYRELEDER: Lars Erik Fuglesang hadde all grunn til å si seg fornøyd da Veitvet SK for første gang på nesten to tiår kunne ønske velkommen til fotballturnering.
BLID STYRELEDER: Lars Erik Fuglesang hadde all grunn til å si seg fornøyd da Veitvet SK for første gang på nesten to tiår kunne ønske velkommen til fotballturnering. FOTO: Rolf E. WulffBilde 9 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 10 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 11 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 12 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 13 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 14 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 15 av 19
VEITVET SOMMERCUP 2024
VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. WulffBilde 16 av 19
VIKTIG HANDLING: Adam (11) fra Grorud IL sørget for å  kjøle seg ned mellom slagene.
VIKTIG HANDLING: Adam (11) fra Grorud IL sørget for å kjøle seg ned mellom slagene. FOTO: Rolf E. WulffBilde 17 av 19
ALLE FIKK: Samtlige spillere i sommercupen fikk sine velfortjente medaljer.
ALLE FIKK: Samtlige spillere i sommercupen fikk sine velfortjente medaljer. FOTO: Rolf E. WulffBilde 18 av 19
HISTORISKE RIVALER: Skeid mot Vålerenga er en klassiker i norsk fotball.
HISTORISKE RIVALER: Skeid mot Vålerenga er en klassiker i norsk fotball. FOTO: Rolf E. WulffBilde 19 av 19

Dundrende fotballsuksess på Veitvet – men ingen turnering uten at noen lager godsaker i nattens mulm og mørke!

Etter nesten to tiår kunne Veitvet SK endelig ønske velkommen til egen fotballturnering igjen – Veitvet Sommercup – og den gikk over all forventning.

Styreleder i Veitvet SK, Lars Erik Fuglesang, står midt i vaffelstekingen i klubbhuset.
– Aner ikke hvor mange jeg har stekt. Men i løpet av to dager er det 36 klubber med til sammen 160 lag ute på gressmatta her. I tillegg foreldre, søsken, venner og andre. Da må det stekes på høygir, smiler Lars Erik.
– Vi hadde strengt tatt ikke trodd på en slik oppslutning siden det er så lenge siden sist vi arrangerte noe lignende her på Veitvet. Men vi har helt tydelig truffet en nerve et sted, for dette er overveldende, legger cupansvarlig Kåre Magne Stennes til – han sørger for at de ikke går tomme for varme pølser.

HISTORISKE RIVALER: Skeid mot Vålerenga er en klassiker i norsk fotball. FOTO: Rolf E. Wulff

Passerte 150

Han var for øvrig på telefonen til Lars Erik etter at 50 lag hadde meldt seg på.
– Hurra, det er allerede en suksess, jublet han da. Så kom en ny telefon etter 75 påmeldte, så 100 – og da kan du selv tenke deg hvordan han var da vi passerte 150, humrer Lars Erik.
– Men altså, dette handler ikke om Lars Erik og meg. Det er rundt 50 frivillige i arbeid gjennom to meget hektiske dager. Flere har holdt på i lang tid med forberedelser. Trenere, foreldre og andre som er glad i klubben, stiller opp. Fellesskapet og frivilligheten råder på Veitvet, proklamerer Kåre Magne.

Han trekker frem spesielt Halim Saghir, Kent Westgaard og Fuad Mohammed som har vært med på planleggingen av hele cupen.Hele natta

Like viktig som spillet på banen er muligheten for god mat og drikke utenfor banen. Det gir ikke minst en viktig ekstra inntektskilde for enhver idrettsklubb. Dessuten må det mer enn vafler og pølser til – og da er det greit å ha de flerkulturelle mødre på Veitvet i bakhånd!

– Første dag gikk vi helt tomme for formosa som tre av damene i organisasjonen Flerkulturelle mødre i Bydel Bjerke hadde laget. De trodde de hadde bakt nok for begge dager, men den gang ei. Da de fikk greie på det, syntes de det var for galt at det ikke skulle være formosa også andre dag. Tror du ikke de satte i gang og bakte gjennom hele natta, helt utrolig, sier Lars Erik.
– Jeg har ikke sovet i natt. Men det skulle bare mangle. Folk må da ha samosa, humrer Husen Anab!
– Skjønner du, understreker Kåre Magne.

NATTENS HELTINNER: Cupansvarlig Kåre Magne Stennes og styreleder Lars Erik Fuglesang (med hatt) fikk ikke fullrost Husen Anab (f v), Safia Jama og Hamde Ali nok etter deres bakeinnsats gjennom natten. FOTO: Rolf E. Wulff

Topp tilbakemeldinger

I løpet av helgen ble det spilt opp imot 300 kamper. Fra tidlig morgen lørdag til sen ettermiddag søndag. Alderen på spillerne var 6-11 år. Første dag tre- og femmannslag på mindre baner, mens de eldste spilte 7-mannsfotball på syverbaner siste dag.
– Det er klubber fra hele Oslo, samt besøk fra blant annet Gran, Lørenskog, Eidsvoll og Nittedal. Steder ikke altfor langt unna, men like fullt overraskende at de finner veien hit til Veitvet siden det er så lenge siden vi sist kunne tilby en turnering som dette. Som sagt, vi traff en nerve. Om det er selve opplegget, eller at det passet særdeles tidsmessig for alle lag, vet vi ikke. Men det aller beste er at det bare er topp tilbakemeldinger. 10 av 10 sier de alle, påpeker Kåre Magne.

VEITVET SOMMERCUP 2024 FOTO: Rolf E. Wulff

På fotballkartet

– Det betyr at de høyst sannsynlig kommer tilbake, og vi kan faktisk konstatere at vi er i ferd med å sette Veitvet på fotballkartet igjen her i dalen, sier Lars Erik.
Men de som gledet seg aller mest var de mange fotballspillerne, gutter som jenter, som strålte ute på kunstgresset. Her var det full innsats hele veien. Og om det ble tap, seier eller uavgjort spilte ikke så stor rolle – fin medalje ble det til alle.
– Flott turnering, sier Adam (11) fra Grorud IL.
Men det er en varm søndag for fotball, så han passer på å få kjølt seg ned med en våt og kald svamp på sidelinja.

VIKTIG HANDLING: Adam (11) fra Grorud IL sørget for å kjøle seg ned mellom slagene. FOTO: Rolf E. Wulff

For Veitvet sine egne spillere var det spesielt moro å spille sommercup på hjemmebane. Det gror godt i klubben, og de stilte med blant annet tre lag i 11-årsklassen. Etter endt innsats ble det fellesbilde etter god innsats. Og meldingen var klar – dette var supre saker, og det må bare bli sommercup på Veitvet også neste år!

ALLE FIKK: Samtlige spillere i sommercupen fikk sine velfortjente medaljer. FOTO: Rolf E. Wulff