ANNONSE
Groruddalen

Bystyret vedtok reguleringen for Stovner bad - igjen

Foto: Ørjan Brage

Foto: Ørjan Brage

Onsdag stemte et enstemmig bystyre gjennom reguleringsplanen for nytt bad på Stovner – og garanterer med det at man etter 40 år faktisk FÅR badet sitt. Men dette hørtes da veldig kjent ut?

Publisert:

ANNONSE

For å begynne med det åpenbare spørsmålet: Har vi ikke skrevet denne saken før? Svaret er naturligvis ja, for Stovner bad var faktisk allerede vedtatt igangsatt.

Bakgrunnen for den nye runden var den foreslåtte løsningen for veisystemet på baksiden av det nye badet. Beboerne på Fossumsletta mente at planene ville medføre en masse økt biltrafikk langs den fredelige veien foran borettslaget. De fikk medhold av statsforvalteren, og planene måtte endres.

– Vi skulle gjerne vært foruten den «strafferunden», innrømmer Andreas Halse, gruppeleder for Arbeiderpartiet i Oslo bystyre.

– Nå må det skje

Avisa traff på Andreas Halse og Stovners BU-leder Rashid Nawaz onsdag formiddag, noen timer før førstnevnte skulle stemme gjennom badet på rådhuset.

Rashid Nawaz har stått på Aastajordet flere ganger og jublet for nytt bad i bydelen, og stiller naturligvis opp enda en gang – men samtidig med krystallklare forventninger.

– Nå må det skje, og det må skje raskt. Jeg ser helst at det kommer gravemaskiner før sommeren.

For Nawaz vet nemlig så altfor godt hvor etterlengtet badet på Stovner er.

– Vi har kjempet for dette i 40 år. Noen av dem som har stått i kampen rakk aldri å oppleve det engang. Nå er det en klar forventning i befolkningen om at det kommer!

Og nå er det altså enstemmig vedtatt - enda en gang.

ENDELIG - IGJEN: Rashid Nawaz har jubla fra samme stein tidligere, men føler seg trygg på at NÅ er alt på stell med Stovner bad.
 Foto: Ørjan Brage

ENDELIG - IGJEN: Rashid Nawaz har jubla fra samme stein tidligere, men føler seg trygg på at NÅ er alt på stell med Stovner bad. Foto: Ørjan Brage

Det er her behovet er størst

Også idrettsbyråd Omar Samy Gamal er glad for at badet (tilsynelatende) endelig er spikra.

– Det blir kanonbra. Et skikkelig folkebad for lokalbefolkningen på Stovner - og for Groruddalen.

Nettopp fordi det ble en ekstra runde på Stovner, har kommunen å ferdigstille nye Manglerud bad for lengst, og man ser hvor viktig det er.

– Det funker enormt bra der borte, nå må vi komme i gang på Stovner.

I tillegg til Manglerud er man også i gang med Tøyenbadet (som også har kommet lengre enn Stovner). De nye badene går til østkanten, der Manglerud var første nybygde siden 1983.

– Vi følger behovsplanen vi jobbet fram, og det er i øst behovet er størst. Tidligere var det ofte sånn at idrettsanlegg ble bygget der man ropte høyest, nå bygger vi det der det trengs.

ANNONSE