ANNONSE
Groruddalen
SER MØRKT UT: Christoffer Fremstad (t.h.) og Rene Tangen Brorstrøm ba bydelsutvalget om hjelp med skolesituasjonen på Økern.

SER MØRKT UT: Christoffer Fremstad (t.h.) og Rene Tangen Brorstrøm ba bydelsutvalget om hjelp med skolesituasjonen på Økern.

Foreldreinnlegg i Bjerke bydelsutvalg:

– De mest sårbare nedprioriteres på den tungrodde veien mot ny ungdomsskole på Økern

Det var ikke mange innbyggere som hadde tatt turen til åpen halvtime i Startblokka da Bjerke bydelsutvalg hadde møte før helgen, men de to som faktisk troppet opp hadde virkelig noe på hjertet.

Publisert:

ANNONSE

Christoffer Fremstad og Rene Tangen Brorstrøm ville gi bydelsutvalget en oppdatering på den tungrodde veien mot ny ungdomsskole på Økern.

Og det går mildt sagt ikke helt etter planen:

– Her er det altså de mest sårbare som har blitt nedprioritert, sa Rene fra talerstolen.

– Forsinkelsen er et faktum.

Problemet er at skolen, som opprinnelig skulle ha stått klar i 2024, nå skal slite med å stå ferdig i 2026.

Ny ungdomsskole på Økern må bygges samtidig som hele den massive transformasjonen av området skjer, og det er her kommunen stadig støter på problemer.

– Og nå er prosessen i ferd med å bli enda mer kompleks, med alle interessekonfliktene på den gamle BAMA-tomta, fortsatte Brorstrøm.

Aksjonsgruppa for ny ungdomsskole (hvis Facebook-side teller 740 medlemmer), er bekymra for at man kan ende med at etatene krangler seg imellom i lang tid om nettopp denne tomta.

– Det har heller aldri vært så mange innspill til en skolebehovsplan, men nå trenger vi deres hjelp, sa Christoffer Fremstad.

– Hvis ikke vil det bare bli lagt til ett år til, så ett år til, og ett år til...

Økern

Økern

Nøkkelord

ANNONSE