ANNONSE
Groruddalen

En sikker sunnmøring mellom stengene

FULL STREKK: Man skal sikte inn godt for å overliste Amalie som har blitt en sikker sisteskanse på årets Grei-lag.

FULL STREKK: Man skal sikte inn godt for å overliste Amalie som har blitt en sikker sisteskanse på årets Grei-lag.

Amalie Brandal Kragset (23) spilte tidligere i fire sesonger for Åsane - men ikledd Grei-trøya drev hun sist helg sine tidligere lagvenninner til fortvilelse!

Publisert:

ANNONSE

Trener Jan Aksel Odden var aldri i tvil da han summerte opp Grei-damenes kamp borte mot Åsane i forrige serierunde. 
- En kjempekamp av Amalie som holdt oss inne i kampen i hele andre omgang og reddet ett poeng for oss etter en jevnspilt batalje de første 45 minuttene.

Solid kamp

For Amalie selv var det spesielt at hun spilte sin beste kamp hittil i Grei-trøya nettopp mot Åsane.

- De fire årene jeg studerte i Bergen spilte jeg for nettopp Åsane. Etter kampen rant meldingene inn fra mine tidligere medspillere som spurte hvorfor jeg måtte spille en så solid kamp akkurat mot dem, humrer sisteskansen til Grei, som kommer fra Vanylven på Sunnmøre og som også har spilt for Hødd.

- Gamleklubb eller ikke. Det er Grei som gjelder nå. Det var vel skjebnen som ville ha det til at jeg virkelig hadde dagen mot nettopp dem.

God forsvarsjobb

Alle har skrytt av meg etter kampen, så jeg skjønner jo at jeg sto bra. Det var en del gode involveringer som reddet det ene poenget for oss. Men dette gjelder ikke kun meg. Vi gjennomførte en kollektiv god forsvarsjobb, spesielt i egen boks. Det er lett å være keeper når forsvaret foran deg fungerer godt, slår hun diplomatisk fast.

Forsvarsspillet har så langt fungert bra for Grei. De holdt nullen i første kamp borte mot Fart som de vant 2-0. De hadde full defensiv kontroll mot et av lagene som er tippet å være med helt i toppen, Øvrevoll Hosle, bortsett fra ett godt angrep fra gjestenes side. Det endte med et surt 0-1 tap i en kamp hvor Grei burde ha utlignet i sluttminuttene etter en gedigen sjanse. Med 1-1 mot Åsane har det blitt kun to baller å plukke ut av nettet for Amalie. 
- Som sagt, vi er kollektivt gode i forsvar og for egen del er jeg mest fornøyd med at jeg ikke har gjort en eneste feil.

Riktig valg

Amalie hadde sin første sesong for Grei i fjor og spilte seg til en fast plass mellom stengene hele høstsesongen. I år er hun definitivt førstevalget.

- Etter ferdige studier i Bergen holder jeg nå på med masterstudier i kroppsøving ved Oslo Met. Jeg fikk mange gode tips om at Grei var en klubb jeg burde kontakte. Klubben har et godt rykte i fotballmiljøet, noe jeg umiddelbart fikk erfare. Det er en herlig gjeng og en super gruppe jeg har havnet hos. Jeg ble tatt godt imot fra første stund. Det var et riktig valg, understreker Amalie.

Laget sliter med en del skader og har måttet rokere på laget slik at enkelte har spilt på uvante plasser. I tillegg har flere spillere fått sine debuter på ikke helt gunstige tidspunkter, sett at de ikke er helt inne i de vante spillesystemene. Derfor er både trener og spillere ganske fornøyd med at det har blitt fire poeng og en plass midt på tabellen etter de tre første serierundene.

Søndag venter KIL/Hemne på hjemmebane - som for anledningen vil bli på Årvoll kunstgress klokken 14.00 på søndag. 
- Greibanen eller Årvoll kunstgress, det er kun seier som gjelder. Vi møter et godt lag, men med det vi har vist fram til nå skal det ende med tre poeng. Vi har noen gode treninger etter sist kamp. Det føles bra. Jeg og jentene er klare, lover Amalie.

Nøkkelord

ANNONSE