ANNONSE
Groruddalen

Feiret 60 år med strykeorkestret

ORKESTER I 60 ÅR: Grorudskolenes strykeorkester feiret sitt 60-årsjubileum med konsert på Nordtvet bibliotek

ORKESTER I 60 ÅR: Grorudskolenes strykeorkester feiret sitt 60-årsjubileum med konsert på Nordtvet bibliotek

Grorudskolenes strykeorkester fyller i år 60 år. Det ble feiret med nye og gamle medlemmer på Nordtvet bibliotek.

Publisert:

ANNONSE

- Et strykeorkester for barn og unge som er 60 år gammelt, det er ganske unikt, sier styremedlem Øystein Imsen i Grorudskolenes strykeorkester.

Strykeorkestret har sammenhengende i 60 år holdt til på Nordtvet og Ammerud, og det må selvfølgelig feires. Dagen startet med bydelsturné, før de alle samlet seg på biblioteket på Nordtvet. Der møttes dagens medlemmer og tidligere medlemmer til en felles konsert.

En blanding av filmmusikk, populær musikk og klassisk musikk sto på programmet, før festdagen ble avsluttet over en bedre middag.

- De som er en del av dagens orkester og veteranene er med her i dag. Vi ønsker å feire jubileet med alle som har vært med på denne reisen. Dette orkestret har levd her i dalen hele tiden, smiler Imsen.

Ros til ildsjelene

Dirigent Petter Nygård har ledet orkestret siden 1980, og flere av de tidligere medlemmene er nå en del av profesjonelle orkestre. Selv om det har gått litt opp ned, satte oppturen veldig fart i fjor med stor tilvekst av barn og unge som ønsker å spille et instrument, hvor blant annet fiolin er veldig populært.

- Om ti år kan jeg se for meg at vi har blitt et veldig stort orkester. I dag er det 12 spillende medlemmer, der de fleste er under ti år. Yngste gikk nettopp ut av barnehagen, sier han.

Det er ildsjelene som over tid har klart å holde det hele i gang, som styret i orkestret ønsker å rette en stor takk til.

- De har holdt i trådene her, og som alt annet i Groruddalen har man gjennom dugnadsånd klart å holde dette gående.

Tidligere musikanter

Veteranene Liv Omdal, Kirsten Berrum, Signe Flydal Blichfeldt og Jon Frode Blichfeldt tok alle turen til jubileumskonserten på Nordtvet.

TIDLIGERE MUSIKANTER: Kirsten Berrum, Liv Omdal og Signe Flydal Blichfeldt tok turen til jubileumskonserten for å se sitt gamle orkester i aksjon.

TIDLIGERE MUSIKANTER: Kirsten Berrum, Liv Omdal og Signe Flydal Blichfeldt tok turen til jubileumskonserten for å se sitt gamle orkester i aksjon.

Flere av oss som er her i dag startet som elever i orkestret i 1958. Selv har jeg en fartstid på 27 år, og var leder i noen av de åra. Orkestret er en stor del av livet vårt, smiler Signe Flydal Blichfeldt.

Selv om det har tatt mye tid, er det gleden de sitter igjen med.

- Det er kjærligheten til instrumentene og musikken som har drevet meg. Jeg har et stort ønske om at fremtidens barn også skal få drive med dette. Det å spille et instrument er viktig, sier hun.

- Beinhard jobbing og gode instruktører er det som må til for å holde liv i et orkester så lenge, og aktiv rekruttering. Men viktigst av alt er ildsjelene, det går ikke uten dem, sier Blichfeldt.

ANNONSE