ANNONSE
Groruddalen

Første sportslige leder i FIF

STOLT STYRELEDER: Styreleder i Furuset IF, Liv Bentsen Nesje får ikke fullrost Sajandan Rutthira (t.v.) og Kent-Rune Grande nok. Sistnevnte trer nå inn i den nyopprettede stillingen som sportslig leder i klubben, mens Sajandan overtar hans tidligere jobb som leder for Furuset fotball. Kent-Rune fylte for øvrig 40 år sist helg.

STOLT STYRELEDER: Styreleder i Furuset IF, Liv Bentsen Nesje får ikke fullrost Sajandan Rutthira (t.v.) og Kent-Rune Grande nok. Sistnevnte trer nå inn i den nyopprettede stillingen som sportslig leder i klubben, mens Sajandan overtar hans tidligere jobb som leder for Furuset fotball. Kent-Rune fylte for øvrig 40 år sist helg.

Kent-Rune Grande inntar den nyopprettede stillingen som sportslig leder i Furuset IF. Det synes han er en fin måte å feire 40-årsdagen på!

Publisert:

ANNONSE

– Det er bare en tilfeldighet at dette faller sammen - men jo, det er artig at to viktige begivenheter i mitt liv skjer nesten på samme dag, humrer Kent-Rune.

Han er som kjent ikke noen nykommer i Furuset IFs rekker. Han kommer fra stillingen som leder for Furuset fotball.

Nyopprettet stilling

– Fotballavdelingen i Furuset ville ikke stå i veien for at Furuset IF ønsket å ansette meg som sportslig leder i klubben. De ser på ansettelsen som noe som vil gagne alle alliansene. Dessuten vil min tidligere oppgave som leder av fotballen komme i de beste hender, konstaterer Kent-Rune.

For når hans stilling ble ledig, var det bare naturlig at fotballen fant hans etterfølger i idrettslagets egne rekker - Sajandan Rutthira.

– Det at fotballen kan rekruttere innad i idrettsforeningen, blant våre egne, er fantastisk. Sajandan er en lokal gutt som kjenner Furuset Fotball og lokalområdet. Han er et produkt av idrettsklubben og Alnaskolen. Det er viktig for alle andre unge i nærområdet å se at det går an å gå den veien gjennom frivilligheten og jobbe seg opp og frem, sier Dion Tason, styreleder i Furuset fotball.

Den godeste Sajandan ble som kjent valgt til årets ildsjel under Idrettsgallaen 2016. I hans takketale den gang roste han spesielt sin mentor - nettopp Kent-Rune Grande!

Selv sier Kent-Rune at sportslig leder er en nyopprettet stilling som klubben har brukt mange år på å forme.

– Nå som den har blitt en realitet fikk jeg muligheten. En enorm oppgave, jeg føler meg virkelig beæret, understreker Kent-Rune.

Styreleder i Furuset IF, Liv Bentsen Nesje, mener klubben er heldige som har slike gutter som Kent-Rune og Sajandan.

Sosiale møteplasser

– Stillingen som sportslig leder er opprettet for at det skal skapes enda flere og bedre aktiviteter for barn- og ungdom i lokalmiljøet. Den vil favne alle våre allianseidrettslag som fotball, hockey, tennis, håndball og allidrett, forteller Liv.

Furuset IF skal først og fremst være en klubb for breddeidrett og fortsatt satse på sitt utrolige barne- og ungdomsarbeid.

– Selv om vi vil fokusere mer på det sportslige med den nye stillingen til Kent-Rune, vil ikke elitesatsing bli klubbens hovedfokus. Men med det grepet vi har gjort nå legger vi til rette for at idrettene kan utvikles videre i den retning. Som kjent er vi allerede helt i Norges-toppen på tennissiden. Men som sagt, det er breddeidretten, sosiale møteplasser og at vi skaper unge og gode rollemodeller som gjelder mest. Og vårt motto «Med idrettsglede løfter vi hverandre» er sterkere enn noensinne. Med dette som grunnpilar kan mye morsomt også skje med tanke på elitesatsing, påpeker Liv.

Solid kompetanse

– Det er viktig å rekruttere flest mulig i nærmiljøet uansett alder. Og samarbeidet med Alnaskolen vil fortsette for full styrke. Utviklingen av lokale ledere og instruktører innen idretten og det frivillige arbeid kommer alle på Furuset til gode, ikke bare idretten, sier Kent-Rune.

Han synes det er spennende å kunne være med å utvikle Furuset IF fremover. Da er det flott å ha en som Sajandan med seg.

– Jeg har vært så heldig å få så mange muligheter gjennom idretten og Alnaskolen. Jeg har vokst opp i miljøet og etter hvert fått solid kompetanse og vet hva som er viktig for de unge. Nå skal jeg ta med alt det gode jeg selv har opplevd inn i den nye stillingen og gi andre de mulighetene jeg har fått, sier Sajandan, som for tiden også tar en bachelorgrad i sportsmanagement ved Høgskolen i Innlandet, studiested Lillehammer.

ANNONSE