ANNONSE
Groruddalen

Valgkampinnspurten:

Frp møter velgerne

RUNDTUR I DALEN: Vidar Haugan, Aina Stenersen, Ketil Solvik-Olsen og Ombir Upadhyay viste ansikt på Grorud.

RUNDTUR I DALEN: Vidar Haugan, Aina Stenersen, Ketil Solvik-Olsen og Ombir Upadhyay viste ansikt på Grorud.

Frp har nylig vært på turné, Groruddalsturné. Sammen med partiets førstekandidat Aina Stenersen og Ombir Upadhyay fra Stovner og Vidar Haugan fra Grorud, tok tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen en tur innom Grorud senter, avishuset og Veitvet.

Publisert:

ANNONSE

- Nå har vi nettopp vært på Grorud senter, hvor vi har sittet på kafeen og snakket med velgere. Dette er et viktig område for oss å løfte opp i bystyret, sier Aina Stenersen.

- Hvilke temaer er det som går igjen?

- Eiendomsskatt, eldreomsorg og samferdsel. Det kommer tydelig fram at bompenger er viktig. De føler seg ekskludert fra bysentrum. Bompengene lager en økonomisk mur som splitter byen, sier Ketil Solvik-Olsen.

- Vi har hørt mange historier i dag, og det gir virkelig inntrykk. Ikke minst motivasjon. Når du er over 70 år er ikke sykkel, som regel, noe du bruker i hverdagen. Skal du reise et sted er det med bil. Det skal heller ikke koste å besøke foreldrene sine bare fordi de bor i en annen bydel, sier han.

Rød asfalt til pynt

Selv er Solvik-Olsen en ivrig syklist og han understreker at han er for sykkelveier, men den røde asfalten føler han blir mest til pynt.

- Det handler om at regningen går rett til bilistene som bor utenfor bysentrum.

- Vi får høre at de som ikke heier på sykkelstier vil det verste for miljøet, men det går an å legge til rette for begge deler.

Slik han ser det blir det sløsing med penger å fjerne frisk asfalt bare for å farge den rød.

- Jeg vil si det er mer pynt enn tilrettelegging, og da er det bedre ting å bruke pengene på.

Nei til bompenger

- Dere nevnte eldreomsorg, hva er det folk er opptatt av der?

- Det er mange som ikke får sykehjemsplass. Vi ønsker at det skal bli lettere å få. Kosthold og fast ansettelse er også noe folk er opptatt av på sykehjem, sier Aina Stenersen.

- Vi får inntrykk av at mange føler at byrådet har glemt at de som bor på sykehjem ikke bryr seg om det er kommunalt eller privat, legger Ketil Solvik-Olsen til.

En tur innom Groruddalen handler også om å få rettet opp i noen misforståelser.

­- En utfordring for oss er å få fram at vi kjemper mot bompenger. Derfor er det viktig å være til stede her for å minne om det. Ønsker man bompenger er det en annen samtale, da er ikke vi riktig parti, ler han.

- En ting som irriterer meg er miljøfartsgrensen. De dagene du nesten er alene på veien skal du putre avgårde i 60 kilometer i timen, og det på en vei som er bygget for 80 kilometer i timen.

ANNONSE