ANNONSE
Groruddalen

– Gjør som oss, ta ansvar og steng ned!

VIL HA NY NEDSTENGING: Leder av Ammerud basket, Helle Cecilie Stokke, mener det trengs en ny nedstenging i byen etter massive smittetall. Selv har de stengt ned aktiviteten i Apalløkkahallen.

VIL HA NY NEDSTENGING: Leder av Ammerud basket, Helle Cecilie Stokke, mener det trengs en ny nedstenging i byen etter massive smittetall. Selv har de stengt ned aktiviteten i Apalløkkahallen.

Det høye smittetrykket i Groruddalens fire bydeler har nå funnet veien inn i mange av idrettslagene. Helle Cecilie Stokke i Ammerud basket mener flere idrettslag nå må gjøre som dem og stenge ned aktiviteten til etter påske for å få kontroll på situasjonen.

Publisert:

ANNONSE

– Vi har klart oss uten å sette lag i karantene et helt år. Også igjennom camper og åpen hall-aktivitet hele sommeren, høstcamp og vintercamp, men da vi ble informert om positiv koronatest på to stykker i klubben forrige søndag, måtte vi ta grep. Vi valgte å stenge all aktivitet og be alle tilknyttet klubben (spillere og familie) ta en test. Vi fikk ros av bydelsoverlegen for hvordan vi håndterte situasjonen og hjelp til å få en testbuss opp til Apalløkka hvor folk kunne komme og teste seg gratis, sier Helle Cecilie Stokke fra Ammerud Basket.

For et par uker siden skjedde det som ikke skulle skje. En mor smittet to av Ammerud Baskets mest aktive ungdommer, som både er spillere og trenere for klubbens yngre lag. Med en gang smitten ble kjent, stengte klubben ned aktiviteten og ba alle spillere og familier tilknyttet klubben teste seg. Så langt har 12 stykker fått positivt svar.

– Av disse 12 er det antakelig kun et par hvor smitten muligens kan spores tilbake til idrettsaktivitet. Resten har blitt smittet hjemme i familien eller på jobb. Likevel mener vi nå det bør tas grep i idretten før det er for sent. Med det høye smittetrykket som er i Groruddalen bør vi være føre var før alt er ute av kontroll, sier Helle Cecilie Stokke.

– Steng ned

– Hva mener du bør gjøres?

– Som en idrettselskende person smerter meg å si det, men jeg mener man i Oslo er nødt til å stenge ned idretten til over påske. Det er vondt å lande på en slik mening ettersom jeg selv er leder for en klubb som driver med inneidrett. Det er vi som har blitt hardest rammet i denne pandemien, men jeg ser ingen annen vei ut av den situasjonen vi befinner oss i nå.

– En ny «lockdown» til etter påske i byen vil forhåpentligvis også gjøre slik at vi kan komme i gang igjen i litt mer normale former etterpå. Det tærer voldsomt på kreftene med sånn stopp-start-aktivitet som vi har hatt underveis også, sier Helle Cecilie Stokke.

Ber politikerne våkne

Hun mener politikerne må bli hardere i klypa i kampen mot koronaviruset.

– Vi kommer aldri over denne pandemien om vi bare går inn med 70 prosent innsats, og det er ikke lett å få folk til å ta del i en dugnad over så lang tid. Myndighetene skal i stor grad ha honnør for den jobben de har gjort det siste året. Jeg har tro på dem, men i enkelte spørsmål har de noen ganger feiget ut, sier Helle Cecilie Stokke.

– Hvordan?

– Argumentet med at vi nå må være flinke så folk kan komme seg på hyttene sine i påsken mener jeg bare blir dumt. I Groruddalen bor det massevis av folk som verken har hytte eller har noen mulighet til å stenge seg ute fra pandemien. Folk bor trangt sammen med mange andre i samme leilighet og blir smittet over kjøkkenbordet. Dette er sliterne i pandemien. Ikke bare må de stå i elendigheten, de får også kjeft fra resten av landet for at de ikke klarer å holde smitten nede. Sagt på en annen måte. Du får ikke flerkulturelle folk til å gidde å være ekstra flinke nå for at hvite og rike skal få lov til å reise på hytta i påsken. Vi er trøtte av hele situasjonen og trenger en gulrot for ny innsats. Da kan vi ikke ha feige politikere som vegrer seg for tøffe avgjørelser. Det blir skivebom med sånn argumentasjon, sier Helle Cecilie Stokke.

Hjelp til uteaktivitet?

Etter en eventuell ny nedstenging kunne også Ammerud-lederen tenkt seg at kommunen strekker ut en hånd til alle de tusenvis av idrettsutøvere som driver inneidrett som igjen har fått ødelagt sesongen sin.

– Jeg mener kommunen må være kreative og hjelpe til for å skape utendørsarenaer hvor inneidretten har mulighet til å holde på ute. Hvordan skal vi kunne gi dem et trygt og ordentlig tilbud? Jeg ser blant annet at mange i fotballen klager på at uorganiserte bruker anleggene deres i helger og på kvelder. Kanskje man kunne organisert det slik at de som driver innendørsidrett kunne få den ledige tiden på fotballbanen til å drive med aktiviteter? Ikke på bekostning av utendørsidretten, men i åpninger hvor anleggene ikke blir brukt. Det er en god start, sier Helle Cecilie Stokke.

Tøffe tider


–Hvordan synes du det har vært å lede Ammerud IF gjennom pandemien?

– Det er vanskelig, og ansvaret kan føles tungt for mange ledere. Koronapandemien medfører ekstremt masse ekstra arbeid for folk i styre og stell. I tillegg er det som idrettsleder veldig vanskelig å se at barn og unge sliter i dette og ikke får holde på med idrett eller være med vennene sine. Samtidig er det ikke til å komme bort fra at koronapandemien er vanskelig økonomisk sett. Vi lider fordi vi ikke får lov til å avholde cuper og turneringer, sier Helle Cecilie Stokke.

På tross av tøffe tak er hun opptatt av å skryte av klubbens medlemmer og bydelen som har stilt opp i en vanskelig tid.

– Vi er veldig glad i og stolte av medlemmene våre som stilte opp og testet seg og ga oss tilbakemelding. Samtidig retter vi en stor takk til smitteteamet i bydelen for alle hjelp. Det var godt å få den hjelpen, sier Helle Cecile Stokke.

ANNONSE