ANNONSE
Groruddalen

På Groruddals-veier med Citroën ë-C4 X:

Godt jobbet, Citroën

LUTVANN: Vår ë-C4 X glir fint inn i omgivelsene i Ole Messelts vei.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

LUTVANN: Vår ë-C4 X glir fint inn i omgivelsene i Ole Messelts vei. Foto: Sindre Veum Apneseth

Ë-C4 har fått en storebror: Ë-C4 X. Det gode i den gamle C4-en er videreført til C4 X og med en stor og vesentlig forbedring.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2023 kl 16:59

ANNONSE

Citroën ë-C4 har opparbeidet seg merkelappen komfort og har fått mye ros for å være mye bil for pengene. Nå er storebror ë-C4 X snart leveringsklar og fortsetter der ë-C4 slutter - bokstavelig talt. Denne gangen har motorteamet vært hos Citroën-forhandleren Bøhm Auto på Kalbakken.

Girer opp

ë-C4 X fortsetter der ë-C4 avslutter. Den er nemlig 25 centimeter lengre enn ë-C4 og lever opp til klisjeen «storebror». Veksten er som nevnt lagt bak i bilen, og i nye ë-C4 X har man 510 L i bagasjerommet å gå på mot ë-C4s 380 L.

Ellers er det ikke store forskjeller i størrelsen; de er omtrent like høye og veier omtrent like mye.Det samme gjelder også ytelsen. Toppfart, 0-100 km/t og hestekrefter står oppført med de samme tallene.

Nå høres det nesten ut som at du kun får større bagasjerom når du kjøper ë-C4 X, og ja, du får større bagasjerom, men som allerede nevnt er mye av det som fungerte godt i ë-C4 videreført til ë-C4 X, blant annet den gode komforten. Mer om det senere.

Egner seg for mange

– Nei, jeg vil ikke si at ë-C4 er forgjengeren til ë-C4 X. Den er mer en lillebror. ë-C4 har vært på markedet i to år, og nå kommer den med større bagasjeplass og en mykere avslutning på hekken. ë-C4 X er vesentlig større, men begge modellene bygger på det samme, sier daglig leder hos Bøhm Auto, Tormod Ødegård.

STØRRE: ë-C4 X har vokst seg 25 cm lengre siden sist, og det merker man godt i bagasjerommet.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

STØRRE: ë-C4 X har vokst seg 25 cm lengre siden sist, og det merker man godt i bagasjerommet. Foto: Sindre Veum Apneseth

ë-C4 X er leveringsklar og Ødegård sier de har flere biler i bestilling.

– Den er relativt attraktivt priset og er mye bil for pengene. Jeg tror kjøperne er veldig mange; barnefamilier til alt som er egentlig. Den utpreger seg ikke hverken den ene eller andre veien, og er en bil som i utgangspunktet kan passe mange, spår Ødegård.

Deilig

Citroën har hatt noen C4-modeller opp gjennom tidene i både sedan og crossover-segmentet (ë-C4 X faller under crossover). Noen av dem med det vi på beskjedent vis vil kalle spenstig design, blant annet C4 Cactus.

ENKELT OG BRA: Foran i bilen vil mye være kjent for mange. ë-C4 X har gjort det enkelt, uten at vi legger noe dårlig i det.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

ENKELT OG BRA: Foran i bilen vil mye være kjent for mange. ë-C4 X har gjort det enkelt, uten at vi legger noe dårlig i det. Foto: Sindre Veum Apneseth

Det er riktig nok undertegnedes subjektive mening om Cactus. ë-C4 X sitt design er råstilig og har gitt bilen et sprekt og sporty utseende, ikke noe mer sprekt eller sporty enn ë-C4, men langt sprekere og mer sporty enn den klumpete Cactusen. Interiøret er godkjent, det er fint og enkelt.

Så var det komforten, da. ë-C4 X beveger seg lydløst på veien og det er tilnærmet null hjulstøy; så lite støy at man kan høre framsetenes integrerte massasjefunksjon kna deg på korsryggen. Størrelsen på rattet ble et langt tema under bilturen, men da vi satte den i P utenfor avishuset var teamet skjønt enige om at rattet både er i passende størrelse, responsivt og lett-manøvrert.

Foto: Sindre Veum Apneseth

Foto: Sindre Veum Apneseth

Setene justeres både manuelt og elektrisk, og er dype og komfortable å sitte i, men sidestøtten kunne muligens vært enda bedre. Uansett sitter man høyt under taket, og apropos taket; ë-C4 X kommer med soltak.

Fakta

• Pris fra 354.900 kroner

• Rekkevidde: inntil 360 km

• Hestekrefter: 136

• Toppfart: 150 km/t

• 0-100 km/t: 9,7 sek

• Bagasjerom: 510 L

• L-B-H (m): 4,6 - 1,8 - 1,5

ANNONSE