ANNONSE
Groruddalen

Gøy med hest

PÅ RIDETUR: Sara (7) sitter i sadelen på Granat (16), klar for tur i Alnaparken sammen med brødrene Magnus (11) og Olav (5) og sommer-jobbende gruppeleder Maria Alver Green (12).

PÅ RIDETUR: Sara (7) sitter i sadelen på Granat (16), klar for tur i Alnaparken sammen med brødrene Magnus (11) og Olav (5) og sommer-jobbende gruppeleder Maria Alver Green (12).

Gjennom sommeren har det vært stor aktivitet ved Alna Ridesenter. Ikke minst har dagleir/aktivitetsuke vært et populært tilbud.

Publisert:

Sist oppdatert: 03.08.2020 kl 15:24

ANNONSE

– Jeg har lært å ri. Dette er så moro, konstaterer Sara (7).

Hun sitter høyt til hest, rettere sagt i sadelen til Granat (12).

– Han er så snill og jeg har blitt veldig glad i ham, legger hun til.

Sara er en av mange som har vært med på dagleir i regi av Østmarka Rytterklubb.

– Vi har vært her hver dag hele uka fra klokka 8.00 til 16.00. I dag er det fredag og siste dagen. Det er litt dumt da, sier Sara.

Sammen med brødrene Olav (5) og Magnus (11) skal hun sammen med en av gruppelederne for dagleiren/aktivitetsuka, Maria Alver Green (12) dele på å ri på Granat gjennom Alnaparken.

– Men vi har også stelt stallen hans. Vi har måkt både tiss og bæsj. Det er viktig at han har det reint rundt seg, forteller Olav.

– Og så har vi passet på at han har nok høy. Vi fyller på hele tiden, sier Magnus.

Stell og foring

– Jeg synes det er hyggelig å stelle og strigle ham. Det liker han godt, påpeker Sara.

Det er ingen tvil om at hest er favorittdyret hennes.

– Jeg har en gang vært på rideleir i Sveits også, oppe i fjellene. Men det er enda bedre her på Alna Ridesenter, mener hun.

Maria rir for og er medlem av Østmarka Rytterklubb og har sin hest og base ved ridesenteret på Alna.

– Det er fint å få være med å lære andre om hester. Alt fra stell og foring til å ri. Og det er fint at det foregår både i stallen, i ride-hallen og ute i naturen i parken her. Så er det veldig kjekt at jeg kan ha dette som sommerjobb på et sted og i et miljø hvor jeg trives så godt, poengterer hun.

Hun ser fram til to uker til hvor hun kan være med å lære bort alt om hest før skolen tar til igjen.

Foruten dagleir/aktivitetsuke har det også vært tilbud om nybegynnertimer og øvede timer med galopp, samt feltrittkurs ved Alna Ridesenter gjennom sommeren. I helgene har det også vært 3-timers rideturer hver lørdag og søndag.

ANNONSE