ANNONSE
Groruddalen

Finaleklare

TIL FINALE: Greis innebandykvinner er klare for NM-finale mot Tunet etter å ha slått Stavanger 3-0 i semifinaleserien. Nå håper groruddølene på en reprise av fjorårets finale der de selv gikk til topps.

TIL FINALE: Greis innebandykvinner er klare for NM-finale mot Tunet etter å ha slått Stavanger 3-0 i semifinaleserien. Nå håper groruddølene på en reprise av fjorårets finale der de selv gikk til topps.

Greis innebandydamer gjorde kort prosess i Storhaughallen og reiste hjem med en leken nimålsseier over Stavanger i den tredje semifinalen. Med det er blåtrøyene klare for en ny NM-finale mot byrival Tunet.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2023 kl 12:18

ANNONSE

– Utrolig deilig å komme seg til en ny NM-finale. Det er det ingenting å si på, sier Kine Hedlund Eriksen.

Grei-kapteinen var lettet og fornøyd etter at hun og lagkameratene i helgen kunne booke billett i en ny NM-finale etter å ha vunnet det tredje strake semifinaleoppgjøret mot Stavanger. Groruddølene, som på tross av solide seire selv ikke var helt fornøyd med de to første semifinalene, gjorde kort prosess i helgens kamp.

– I motsetning til de to første semifinalene startet vi denne gangen bra. Man kunne se at vi virkelig hadde lyst til å avgjøre dette på første og beste mulighet. En solid kamp av oss, sier Kine Hedlund Eriksen som selv scoret tre ganger i oppgjøret.

Drepte kampen

Grei gikk ut i 100 i lørdagens semifinale og gikk opp i ledelsen ved Anna Andora Tviberg allerede to minuter inn i oppgjøret, mens Petra Weiss økte til 2-0 før periodeslutt.

I andre periode ble kampen effektivt avgjort med fem nye scoringer til groruddølene uten at Stavanger klarte å svare på tiltale.

Også i den tredje og siste perioden var Grei best. Hjemmelaget reduserte én gang, men Kine Hedlund Eriksen, Bertine Aas Hansen og Nicoline Marie Karlsen Olsen la på tre nye scoringer og fastsatte sluttresultatet til 10-1.

– Vi spilte med et helt annet trykk enn i de to forrige semifinalene, og det betalte seg. I tillegg til at vi denne gangen i mye større grad lyktes framover på banen, fortjener også keeper Marthe (Bøyding Borgen) ros. Hun stengte effektiv bakover da Stavanger kom til en del farligheter. Etter det kjørte vi på og hadde god kontroll. Vi løste oppgaven på en veldig god måte, sier Kine Hedlund Eriksen.

Klare for krig

Med 3-0 i semifinaleserien hvor det spilles best av fem kamper er nå Grei klare for en ny NM-finale.

Som i fjor, da de vant og ble norgesmestre, er det Tunet som står på motsatt banehalvdel i finalen som spilles i Kongstenhallen 15. april. Grei-kapteinen er forberedt på skikkelig tøffe tak, men er overbevist om at groruddølene har det som skal til for å gå til topps nok en gang.

– Det blir utrolig spennende, men det er ingen tvil om at vi har det som skal til for å stoppe Tunet og sikre oss NM-gullet. Vi har vist at vi er i stand til å slå dem. Senest i seriespillet. Nå skal vi bygge videre på det vi leverte i serien og gjøre det vi kan for å gi Tunet en skikkelig match i NM-finalen, sier Kine Hedlund Eriksen.

Ekstra motivasjonsfaktor

Seriespillet ble avgjort ved at Grei tapte sin siste seriekamp mot nettopp Tunet som med det også ranet dem for seriegullet. Grei-kapteinen avslører at det er en ekstra motivasjonsfaktor inn mot NM-finalen.

– Den siste seriekampen hvor vi mistet gullet var en forferdelig dårlig kamp av oss. Da fungerte vi ikke som kollektiv. Vi skal gjøre alt for at det ikke skal skje igjen, og at vi mistet gullet er så klart en ekstra motivasjonsfaktor for oss. Vi har ordentlig lyst til å stå igjen på toppen denne gangen, og vi håper på en reprise av fjorårets finale hvor vi slo dem 5-2, sier Kine Hedlund Eriksen.

Hun håper også at mange groruddøler finner veien til finalen for å støtte laget.

– Det er litt trist at NM-finalen i år spilles et godt stykke lenger unna enn Apalløkka, men jeg håper fortsatt at innebandyglade groruddøler tar turen og støtter oss. Det betyr enormt mye, avslutter Grei-kapteinen.

Kampfakta:

Innebandy, NM-semifinale 3, kvinner:
Stavanger - Grei 1-10
(0-2, 0-5, 1-3)
Storhaughallen
Tilskuere: 75
Dommere: Isnes og Femtegjeld Sletten
Mål for Grei: Kine Hedlund Eriksen (3), Petra Weiss (3), Anna Andora Tviberg, Anna Wilma Engdahl, Bertine Aas Hansen og Nicoline Marie Karlsen Olsen
Utvisninger: 1x2 min. Stavanger, 1x2 min. Grei

SKUDD: 15-31.

ANNONSE