De skal redde humlene

De skal redde humlene

Publisert:

Naturvernforbundet i Groruddalen samlet humleinteresserte fra Groruddalen for å lære mer om hvordan man kan redde humlene - og ikke minst bli «humleambassadører».

Dypdykk i byutviklingen

Årsmøte i Groruddalen Miljøforum:

Dypdykk i byutviklingen

Publisert:

Groruddalen Miljøforum inviterer til årsmøte med faglig påfyll. Etter at verv er tildelt, valg er valgt og ærespriser har blitt delt ut, åpnes nemlig dørene for alle.

Engasjert om lokk og veier

Groruddalen Miljøforums store samferdselsseminar:

Engasjert om lokk og veier

Publisert: - Oppdatert: 14.03.2019 kl 13:01

Med Statens Vegvesens faglige tyngde på den ene siden, og Groruddalens engasjement på den andre, var scenen satt for et særdeles innholdsrikt samferdselsseminar - der forslagene, anklagene og løftene fløy veggimellom.

Det store samferdselsseminaret

Groruddalen Miljøforum vil legge grunnlaget for debatten:

Det store samferdselsseminaret

Publisert:

Hvordan skal tungtransporten skyfles gjennom Groruddalen? Hvorfor er det så vanskelig å få på plass et lokk over E6 på Furuset? Hvem vil berøres av en ny tunnel gjennom fjellet ved Tveita? Og hvem skal betale for alt dette? Det er mange kompliserte spørsmål knyttet til de store ...

- På leit etter gode forbilder

Lader opp til Groruddalsrusken:

- På leit etter gode forbilder

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2019 kl 09:58

Mens vi venter på at den store Groruddalsrusken-aksjonen braker løs i mai, er det et ønske å finne fram til søppelfrie steder som kan løftes fram som gode eksempler. Samtidig skal områder hvor søpla lever fritt pekes på.

Groruddalen «rusker» i lag

Groruddalen «rusker» i lag

Publisert:

Rusken er kjent for mange gjennom generasjoner, og ulike arrangementer har blitt gjennomført over hele byen, men nå står selveste «Groruddalsrusken» for tur.

Groruddalen Miljøforum ... ser tilbake og inn i 2019

Groruddalen Miljøforum ... ser tilbake og inn i 2019

Publisert:

Som ledere av Groruddalen Miljøforum (GM) vil vi reflektere litt rundt hva som har skjedd i dalen i 2018 og om Groruddalens og GMs utfordringer i 2019. Vi vil omtale et begrenset antall saker som faller innenfor GMs formål.

- Takk for i år

Juleavslutning for miljøforumet:

- Takk for i år

Publisert: - Oppdatert: 17.12.2018 kl 16:15

I tråd med (den relativt nye) tradisjonen, rundet Groruddalen Miljøforum av året med en festmiddag på Kafé Steinbra.

Grundig - men litt vagt

Samferdselsplan for Groruddalen:

Grundig - men litt vagt

Publisert:

Bystyrepolitikerne har endelig kommet fram til vedtak i saken om en egen samferdselsplan for Groruddalen. De gikk grundig til verks - men hva kom egentlig ut av det hele?

Strategiseminar i miljøforumet

Strategiseminar i miljøforumet

Publisert:

Strategiseminaret på Steinhoggermuseet forleden bød både på tanker om linjene fremover, et lite tilbakeblikk, medlemsverving og ikke minst en aktiv holdning til høringsuttalelser og aktuelle samferdselssaker.

100 store til miljøforumet

Oslobudsjettet:

100 store til miljøforumet

Publisert: - Oppdatert: 27.09.2018 kl 21:30

I år som i fjor fikk Groruddalen Miljøforum en gledelig nyhet da de gikk gjennom budsjettet som ble lagt fram på onsdag.

- Nå må lokket komme

Et samlet Furuset:

- Nå må lokket komme

Publisert: - Oppdatert: 14.06.2018 kl 20:01

Det nærmer seg 50-årsjubileum for ideen om et lokk over E6 på Furuset, men fremdeles har man ikke kommet lenger enn planleggingsstadiet. Nå samler alle krefter seg om et klokkeklart opprop, som man forventer at lyder helt inn i kontorene til Statens vegvesen, byrådet og regjeringen.

Groruddalen - fra grått til grønt

Groruddalen - fra grått til grønt

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2018 kl 12:19

En dalbunn fylt til bristepunktet med skrot, søppel og brutte løfter. En busslast med politikere, etater, næringsliv og ildsjeler. Slik ville Samarbeidsgruppa for klimaspørsmål i Groruddalen virkelig sette igang arbeidet med å omskape dalen fra grått til grønt.

- Nå kan vi få ting igang

- Nå kan vi få ting igang

Publisert: - Oppdatert: 14.06.2018 kl 20:02

Målet med bussturen var ikke bare å vise frem de grå delen av Groruddalen. Det var også å få sparket løs ideer, samarbeid og et engasjement for et grønt skifte.

Kompromiss eller kollaps?

Karihaugveien 22:

Kompromiss eller kollaps?

Publisert: - Oppdatert: 14.06.2018 kl 20:03

Planleggingen av den massive utbyggingen i Karihaugveien 22, også kjent som «Granitten», ble problematisert da Plan- og bygningsetaten (PBE) lanserte sitt eget planforslag til høringsrunden. Denne uka inviterte utbyggeren JM til et informasjonsmøte om planene, der de to alternativene ble satt ...

Groruddalen: Fra grått til grønt

Groruddalen: Fra grått til grønt

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2018 kl 12:18

Store deler av dalbunnen vår er dekket av industri, skrotarealer og annet grått, trist og forurenset areal. Nå ønsker samarbeidsgruppa for klimaspørsmål i Groruddalen å ta tak i problemet og få i gang en dialog om hva som kan gjøres.

Groruddalen Miljøforums hederspris til sjakk-ildsjel

Groruddalen Miljøforums hederspris til sjakk-ildsjel

Publisert: - Oppdatert: 13.03.2018 kl 20:21

På Groruddalen Miljøforums årsmøte i går kveld ble sjakkens store ildsjel, Leif-Runar Forsth, tildelt hedersprisen for 2017.

- Viktig å samle kreftene om de store sakene

- Viktig å samles om de store sakene

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2018 kl 12:30

Groruddalen Miljøforum fortsetter ufortrødent arbeidet med klima- og miljøspørsmål i dalen, og griper fatt i de sakene de opplever har konsekvenser for dalen. Da er det viktig å stå samlet.

«Få lokket på plass!

Lokallag, foreninger og partier med felles opprop:

«Få lokket på plass!

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2018 kl 11:53

«En tverrpolitisk kampanje for fortgang i lokk over E6 ved Furuset.» Slik lyder tittelen på et opprop underskrevet av samtlige partier i Alna bydelsutvalg, i tillegg til Groruddalen Sp. Med seg på laget har de blant annet med seg velforeningen, idrettslaget, avisa og naturvernforbundet. For nå ...

På jakt etter kandidater

Groruddalen Miljøforums hederspris 2017:

På jakt etter kandidater

Publisert:

I 1990 ble prisen etablert for å hedre personer som har gjort en innsats. I dag blir prisen fortsatt delt ut og formålet er det samme. I den forbindelse lurer Groruddalen Miljøforum på hvem som har gjort seg fortjent til hedersprisen 2017.

Nedtellingen har begynt

Siste året med pukkverk i Huken:

Nedtellingen har begynt

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2018 kl 19:59

31. desember 2018 skal etter planen være aller siste dag med aktivitet i det gamle pukkverket på Huken. Dermed er man inne i det siste året med endeløs tungtrafikk opp og ned til det enorme deponiet. Nedtellingen har endelig begynt!

- Oslo vil ha bane!

- Oslo vil ha bane!

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2017 kl 15:34

Oslo kommune har endelig slått fast at de vil ha en baneløsning til Romerike, stikk i strid med Ruters ønske om superbuss.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

Publisert: - Oppdatert: 27.03.2017 kl 18:17

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Batterijakt på Veitvet

Miljøagentene jakter
på brukte batterier

Publisert: - Oppdatert: 14.03.2017 kl 09:07

Miljøagentene stilte sist onsdag opp på Veitvet skole for å sette i gang batterijakten. Fjerdeklassinger fra hele landet skal i tre uker konkurrere om å samle inn mest brukte batterier.

Bredt klimaengasjement

Klimamøtet samlet
mye folk på Furuset

Publisert: - Oppdatert: 10.03.2017 kl 11:55

Furuset bibliotek og aktivitetshus ble fylt til randen av «grønne» groruddøler tirsdag 7. mars, da den store dagen for klimatoppmøtet endelig hadde kommet. Et bredt klimaengasjement ble spredt ut fra stands rundt i lokalet, og ikke minst fra det tettpakkede og varierte sceneprogrammet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...