ANNONSE
Groruddalen

Kort prosess i kvalifiseringen:

Hasle-Løren strålte da det gjaldt som mest

KLARTE SEG: Hasle-Lørens iskrigere hadde en tøff sesong i seriespillet, men viste seg fra sin beste side under kvalifiseringsspillet om retten til å delta i neste års 1. divisjon.

KLARTE SEG: Hasle-Lørens iskrigere hadde en tøff sesong i seriespillet, men viste seg fra sin beste side under kvalifiseringsspillet om retten til å delta i neste års 1. divisjon.

Hasle-Lørens ishockeyherrer var i en klasse for seg under helgens kvalifiseringsspill om retten til å spille 1. divisjon kommende sesong. Tre strake seire sikret groruddølene førsteplass på kvalifiseringstabellen og ny kontrakt på det nest øverste nivået til 2023/24-sesongen.

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2023 kl 15:58

ANNONSE

– En veldig god helg for vår del, og selvfølgelig ekstra deilig å avslutte en frustrerende sesong på en så god måte og sikre seg plass i 1. divisjon også neste år, sier Hasle-Løren-trener André Sørvik.

Groruddølenes sesong i årets 1. divisjon gikk ikke som planlagt og endte med jumboplass. I helgen var derfor Hasle-Løren på Gjøvik for å spille kvalifiseringsspill med Ski, Kongsvinger og Gjøvik om retten til å bli værende i 1. divisjon. Der viste gutta fra Lørenhallen at de kan når de vil. Tre strake seire ga tabelltopp og ny kontrakt i 1. divisjon for sesongen 2023/24.

– Vi merket at det var lenge siden vi spilte siste seriekamp. Vår første kamp mot Kongsvinger bar litt preg av det. Da var vi litt rufsete, men etter det tok det seg virkelig opp. Gutta sto på gjennom alle kampene og vant fortjent. En sterk helg av oss, sier Hasle-Løren-treneren.

Viste klasse

Hasle-Lørens første kamp, på fredag, endte med en 4-3-seier over 2. divisjonslaget Kongsvinger etter sudden death. Lørdag ble Ski fra 2. divisjon sendt ut av hallen med åtte baklengsmål. Også siste kamp på søndag, mot 1. divisjonskollega Gjøvik, ble en opptur for Hasle-Lørens del. I en målrik kamp stakk groruddølene her av med en 7-6-seier.

– Etter kampen mot Kongsvinger følte jeg i grunnen at det meste klaffet for vår del. Alle hadde på forhånd skrytt sånn av Ski og Kongsvinger, men underveis fikk vi se at det er stor forskjell mellom lag fra 1. og 2. divisjon. Også moro at vi satte på plass Gjøvik i den siste kampen. Å avslutte sesongen med tre seire smaker godt, sier André Sørvik.

Hasle-Løren hadde leid inn både Lukas Fransson og Jacob Sandberg fra Bergen til helgen. Begge leverte varene. Det gjorde også en rekke andre i groruddølenes rekker.

– Gutta fra Bergen var med og bidro. Moro også at vi fikk på plass noen gamle helter som gjorde comeback og hjalp oss. Ellers synes jeg det var gøy at både Rolf Thomas Bendixen Aastad og Markus Nygård viste stjerneform i helgen. Herlig at folk tar tak og viser seg fram når det gjelder som mest. Vi beviste det vi har sagt hele sesongen – at det bor mye mer i dette laget enn vi klarte å få ut i seriespillet, sier André Sørvik.

Gir seg

Med plassen i neste års 1. divisjon sikret startet nå Hasle-Løren arbeidet med å bygge opp for en ny sesong. Klubben ønsker å ta grep for å unngå å havne i kvalifiseringsspill igjen.

– Det er en stor jobb som skal gjøres i klubben nå for å unngå å enda en slik sesong som i år. Den jobben har stått litt på vent til vi visste hvilken divisjon man skal spille i, men nå blir det mye å ta tak i. Det positive er at klubben har fått inn en del mer penger for neste sesong. Det kan hjelpe litt, sier André Sørvik.

For hans del er det imidlertid slutt. Han har fått seg ny jobb som ikke lar seg kombinere med å trene et hockeylag.

– Ja, jeg måtte dessverre takke for meg nå, og klubben har en jobb å gjøre med både å finne ny trener og nye spillere. Det er jeg imidlertid sikker på de kommer til å klare, og jeg har tro på at Hasle-Løren kommer til å levere en sterk sesong neste år, avslutter André Sørvik.

Kampfakta:

Ishockey, kvalifisering til 1. divisjon, herrer:
H-L - Kongsvinger 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0)
Gjøvik olympiske fjellhall
Tilskuere: 291
Mål for H-L: Rolf Thomas Bendixen Aastad (2), Johan Jens Philip Larsson og Tim Mørk
Utvisninger: 4x2 min. H-L, 3x2 min. Kongsvinger

SKUDD: 34-32.

Hasle-Løren - Ski 8-2 (2-1, 5-1, 1-0)
Gjøvik olympiske fjellhall
Tilskuere: 120
Mål for H-L: Markus Nygård (2), Lukas Gustav Vilhelm Fransson (2), Tim Mørk, Johan Jens Philip Larsson, Fredrik Thinn og Robin Johansen Halmrast.
Utvisninger: 5x2 min. H-L, 6x2 min. Ski

SKUDD: 25-32.

Gjøvik - Hasle-Løren 6-7 (0-4, 3-2, 3-1)
Gjøvik olympiske fjellhall
Tilskuere: 397
Mål for H-L: Erik Johan Rasmus Forsberg (3), Robin Johansen Halmrast (2), Markus Nygård og Rolf Thomas Bendixen Aastad
Utvisninger: 1x2 min. Gjøvik, 4x2 min. H-L

SKUDD: 48-23.

ANNONSE