ANNONSE
Groruddalen
270 MIL PÅ VESTLI: Solveig Gullteig (66) har denne perioden gått 3836 km på ski, mesteparten hjemme på Vestli.
 Foto: Mina Wathne

270 MIL PÅ VESTLI: Solveig Gullteig (66) har denne perioden gått 3836 km på ski, mesteparten hjemme på Vestli. Foto: Mina Wathne

I vinter har Solveig gått på ski lenger enn Norge på langs, 3836 km

Fra desember til midten av april har Solveig Gullteig (66) gått 3836 kilometer på ski, hvor 270 mil er gått i favorittløypa på Vestli.

Publisert:

Gullteig gikk ofte på ski i barndommen i Numedal, men fikk ikke tid til å fortsette hobbyen da hun flyttet til Oslo.

– Da jeg startet i jobben som sekretær i Kristelig Folkeparti på Stortinget i 1983 begynte jeg igjen for fullt, sier Gullteig.

En stortingsrepresentant fra Arbeiderpartiet spurte Gullteig om hun ville være med i Stortingets idrettslag. Noen medlemmer ble tatt ut for å konkurrere med norske, svenske og finske politikere. Gullteig kom hjem med mange medaljer i løpet av årene.

Konkurrerer med verdenstoppen

Spesielt to finske politikere skilte seg ut hos Gullteig under skirennene. Både Juha Mieto og Marjo Matikainen er tidligere OL-vinnere og kjente langrennsmestre.

Med 11 sekunder slo Gullteig skimesteren Mieto på tre-kilometersløypa, dette i 20 minusgrader i Finland.

– Det er nok det største jeg har gjort og er stolt av, unntatt de fantastiske barna mine, forklarer Gullteig.

– Marjo Matikainen, som var verdensmester og OL-mester, er 12 år yngre enn meg. Jeg slo henne aldri, men jeg var bare 50 sekunder bak, det tar jeg som en seier, fortsetter Gullteig.

PÅ STORTINGET: Mange kreative løsninger måtte til for å få plass til alle medaljene på kontoret.
 Foto: Solveig Gullteig

PÅ STORTINGET: Mange kreative løsninger måtte til for å få plass til alle medaljene på kontoret. Foto: Solveig Gullteig

Pensjonistlivet

Etter 38 år på Stortinget pensjonerte Gullteig seg i fjor. Å ha slike løyper og natur som nabo er en viktig del av livet hennes.

– Jeg hadde en rekord i 2018, da gikk jeg 250 mil, så da tenkte jeg at jeg ikke klarte å nå det målet senere. Nå har jeg gått mye på ski fordi det er godt å komme seg ut, og jeg har tid til å gå hver dag omtrent, forklarer hun.

Gullteig skryter av sporene ved Liastua. Skiløperen forteller at det er kjørt opp spor cirka to ganger i uka, og turgåere har vært flinke til ikke å tråkke i skisporene. I løypa har hun også truffet nye venner som er invitert til bursdagen hennes.

– Favorittløypa er nok lysløypa. Det er bare 400 meter å gå hjemmefra, som er kjempeviktig for meg som bare er hjemme om dagen. Å komme meg fort ut i naturen og i aktivitet, forklarer Gullteig.

MØTTE OL-VINNERE: Politikere fra Norge, Sverige og Finland møtes for å konkurrere i skirenn. Solveig Gullteig vant med 11 sekunder over Juha Mieto (t.h).
 Foto: Solveig Gullteig

MØTTE OL-VINNERE: Politikere fra Norge, Sverige og Finland møtes for å konkurrere i skirenn. Solveig Gullteig vant med 11 sekunder over Juha Mieto (t.h). Foto: Solveig Gullteig

Nøkkelord

ANNONSE