Akers Avis Groruddalen

Urpremiere på Rommen

Tante Ulrikkes vei som teater

Urpremiere på Rommen

Neste onsdag går endelig sceneteppet opp for urpremieren på teaterstykket «Tante Ulrikkes vei», basert på den kritikerroste romanen av Zeshan Shakar.

Inviterer til «Vårt nabolag»

Inviterer til «Vårt nabolag»

Førstkommende lørdag arrangerer Refstad transittmottak «Vårt nabolag». I fjor var det over 1000 besøkende innom festivalen.

Hallen tar form

Hallen tar form

Grorud flerbrukshus begynner å ta form, og snart skal man legge på taket. Grorud IL og hovedleder Richard Pedersen gleder seg fra dag til dag i prosessen.

Hvordan skal dalen bygges?

GM før valgmøtet:

Hvordan skal dalen bygges?

Når Groruddalen Miljøforum inviterer til det store valgmøtet i Grorud samfunnshus den 27. august, vil et av de gjennomgående temaene være kommuneplanen - kalt «det viktigste dokumentet som sjelden diskuteres».

– Velkommen hjem

Nyåpning av Hasle skole:

– Velkommen hjem

Første skoledag på Hasle ble en særdeles hyggelig dag. Elevene er tilbake på Hasle igjen, etter at skolen har vært stengt og rehabilitert. Første skoledag ble markert med snorklipping, musikk og dans - og is til elevene.

Siste bildegalleri

Furusetfestivalen 2019

Fra stein til skulptur, dag 2

Nå høres lyden av hammer mot stein

Generalen går av med flagget til topps

Siste lyd-/videoklipp

Steinhoggerfestivalen 2019

Steinhoggerfestivalen 2019

Oslo-Filharmonien på Haugenstua

Oslo-Filharmonien på Haugenstua

Nå er Huken «vår» igjen

Nå er Huken «vår» igjen

Byggingen av Øivinds vei

Byggingen av Øivinds vei

Smånytt Vis alle

Bursdagsfeiring for Ellingsrud

Publisert: 20.08.2019 kl 18:39

Ellingsrud skole fyller 40 år. En slik begivenhet må selvfølgelig feires. Ballonger, kake og hatter tas med til skolegården onsdag 21. august. Her bl ...

Les hele

Sykkelverksted på Ammerud

Publisert: 20.08.2019 kl 18:38

Ammerudklubben har sitt eget sykkelverksted, hvor ungdommer jobber som reperatører. Her får man gratis sykkelstell og reparasjoner. Man betaler bare f ...

Les hele

Tilbake i rute

Publisert: 19.08.2019 kl 11:29

Fra og med søndag 18. august er t-banedriften på Furusetbanen tilbake i vanlig rute etter oppgraderinger i tunneler og på skinner. Siden 3. august har ...

Les hele

Miniserie med Hkeem

Publisert: 19.08.2019 kl 11:19

I forindelse med Hkeems debutskive og IKEAs lansering av Symfonisk-høyttalerne har rapperen og møbelgiganten gått sammen om en miniserie om Stovner-gu ...

Les hele

En annerledes bok om krigen

Hils alle og si at jeg lever:

En annerledes bok om krigen

Veitvet-kvinnen Hilde Kristoffersen har skrevet en sakprosabok fra andre verdenskrig som på mange måter er unik. Med sine spørsmål og pedagogiske innslag skiller den seg klart ut fra mye av det som tidligere er skrevet om krigen.

Gjentar fjorårets skogsfestival

Kulturlia 2019:

Gjentar fjorårets skogsfestival

Seniorgutta i HSIL stiller mannsterke når Kulturlia-festivalen går av stabelen 31. august.

Ammerud basket satser ungt

Ammerud basket satser ungt

Denne sesongen har Ammerud basket flere lag i serien enn på mange år, og de har meldt på fem lag for barn mellom 12- og 15 år. Men de har plass til flere...

Ute av Champions League

Ute av Champions League

Ammerud-dama Anja Sønstevold og hennes LSK Kvinner slo PAOK 1-0 i den siste kvalifiseringskampen i Champions League, men går likevel ikke videre til 16-delsfinalen.

Raymond Johansen fortsetter med bom

Raymond Johansen fortsetter med bom

Bompengene har kommet storbyene godt til nytte, og Raymond Johansen vil heller tape valget enn å redusere bomtakstene i Oslo.

En voksen lillebror

På Groruddals-veier med Skoda Karoq:

En voksen lillebror

Da vi prøvekjørte Skoda Kodiaq i 2017 ble vi imponert over både størrelse og ytelse. Nå har vi prøvd lillebror Karoq. Den har også en god totalpakke som det er lett å bli glad i.

Emneord

Humler og samba

Humler og samba

Nå er Furusetfestivalen 2019 i gang

- Når søpla flyter, hvem har ansvaret?

- Når søpla flyter, hvem har ansvaret?

Både Fretex, Renovasjonsetaten og grunneier er ansvarlig for opprydding av søppel ved sine områder. Det er en krevende prosess, og et vanskelig problem å få bukt med.

Grønt fokus på Furusetfestivalen

Grønt fokus på Furusetfestivalen

Til helgen er det duket for den tiende utgaven av Furusetfestivalen på Trygve Lies plass, og da passer det fint å feire det lille jubileet med samtidig å feire at Oslo er europeisk miljøhovedstad.

Ny skole på Vestli

Ferdig i januar 2021:

Ny skole på Vestli

Etter at det gamle bygget ble revet har ikke Vestli skole hatt verken aula, gymsal eller spesialrom til elevene sine. Men rektor Ellen-Johanne Sundby smører seg med tålmodighet vel vitende om at et topp moderne skolebygg nå reises.

Ei Bjølsen-jente fra Grorud

Over en skål jordbær med Anne Finhammer

Ei Bjølsen-jente fra Grorud

- Jeg er egentlig ikke Grorud-jente. Jeg kommer fra Bjølsen, et sted for småkårsfolk, sier Anne Finhammer da vi inviterer henne til en liten sommerprat over en skål jordbær i hagen til avishuset.

Setter tonen for valget

Groruddalen Miljøforums valgmøte:

Setter tonen for valget

Hold av tirsdag 27. august - da er det duket for det store valgmøtet i Groruddalen på Grorud samfunnshus.

Nå kan du avgi forhåndsstemme

Nå kan du avgi forhåndsstemme

Nå kan du avgi forhåndsstemme fram til og med fredag 6. september. Selve valgtinget, den eller de dagene selve valget foregår i Oslo, er søndag 8. og mandag 9. september. Da stenger stemmelokalene klokka 21.00.

Føler han presset?

Hvem treffer blink i Groruddalen - Raymond Johansen (Ap):

Føler han presset?

Byrådsleder Raymond Johansen ser med bekymring på framveksten av et råere og mer kompromissløst ordskifte i politikken, der det ikke er plass for nyanser. Likevel tror han ærlighet til syvende og sist vil vinne fram.

Hver gang vi møtes, og fortsatt et bibliotek!

Kommentar:

Hver gang vi møtes, og fortsatt et bibliotek!

Da Deichman Stovner flyttet fra «garasjen» i Selvaag-blokkene til Stovner senter, tredoblet besøkstallet og ble stedet der du møter din neste venn. Men er det egentlig et bibliotek fremdeles?

Hvor er Ahus-bussen?

Hvor er Ahus-bussen?

Flere lesere har kontaktet avisa i det siste med det samme hjertesukket: Hva har skjedd med bussen til Ahus?

Leter etter plass til valgkampen

Leter etter plass til valgkampen

Med en måned igjen til valget gjør lokallagene på Grorud seg klare med både argumenter og flyers, for nå skal man ut på stand for å møte folket. Men hvor skal de stå?

Fylt av takknemlighet

Fylt av takknemlighet

Det var sist søndag at menigheten for Høybråten, Fossum og Stovner møttes til avskjedsgudstjeneste for sin avholdte sokneprest Kåre Rune Hauge. Det ble en flott gudstjeneste, en fullsatt kirkesal med 170 fremmøtte, og med et imponerende oppbud av menighetens egne sang og musikk-krefter. Også prosten...

Førstelinja i klimakampen

Statsråden besøkte Vollebekk Fabrikker:

Førstelinja i klimakampen

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) tok denne uka turen opp til det unike gründer-kollektivet på Vollebekk Fabrikker. Og det han fikk se der ga virkelig troen på veien mot et bærekraftig næringsliv.

Steinhoggerfestivalen 2019, lørdag

Årets festival er i gang

Med lyden av hammer mot stein og Groruddalen Arbeiderkors steinhoggertablå i bakgrunn kunne redaktør Hjalmar Kielland åpne årets internasjonale steinhoggerfestival på Grorud.

Alle skal med!

Gratis AKS i hele Oslo:

Alle skal med!

Fra og med denne uka er det innført gratis aktivitetsskole for samtlige førsteklassinger i hele Oslo. I bydelene Stovner, Grorud og Alna går man litt lenger, og nå er det gratis for alle helt opp til fjerde klasse. Vi tok turen opp til Stovner skole for å lodde stemninga hos dem det faktisk gjelder.

Emneord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...