Akers Avis Groruddalen

Søkeresultat

Nyheter av: Akers Avis Groruddalen

Hver gang vi møtes, og fortsatt et bibliotek!

Kommentar:

Hver gang vi møtes, og fortsatt et bibliotek!

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2019 kl 11:37

Da Deichman Stovner flyttet fra «garasjen» i Selvaag-blokkene til Stovner senter, tredoblet besøkstallet og ble stedet der du møter din neste venn. Men er det egentlig et bibliotek fremdeles?

Fylt av takknemlighet

Fylt av takknemlighet

Publisert:

Det var sist søndag at menigheten for Høybråten, Fossum og Stovner møttes til avskjedsgudstjeneste for sin avholdte sokneprest Kåre Rune Hauge. Det ble en flott gudstjeneste, en fullsatt kirkesal med 170 fremmøtte, og med et imponerende oppbud av menighetens egne sang og musikk-krefter. Også prosten...

Nå høres lyden av hammer mot stein

Steinhoggerfestivalen 2019, fredag:

Nå høres lyden av hammer mot stein

Publisert: - Oppdatert: 09.08.2019 kl 15:39

I dag, fredag, åpnet festivalområdet i Grorudveien 3. Alle 19 steinhoggere er på plass og allerede i gang med å forvandle sin stein om til en skulptur av fritt valg.

Oslo-Filharmonien på Haugenstua

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2019 kl 21:05

Det var en meget glad leder av bydelsutvalget på Stovner, Rashid Nawaz, som kunne ønske Oslo-Filharmonien og kulturminister Trine Skei Grande velkommen til feiringen av jubileene til orkesteret og Haugenstua borettslag.

Groruds «Grand old lady»

Over en skål jordbær med Guri Bramness:

Groruds «Grand old lady»

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2019 kl 12:25

Det er med ærbødighet og respekt vi skrider over dørstokken til Guri Elisabeth Bramness på Kullebunden i Grorudveien 58. Det er gått syv år siden forrige besøk i anledning av at hun rundet de 80.

Ved verdens største lampe

Gratis konsert...

Ved verdens største lampe

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2019 kl 09:44

Torsdag 8. august kl. 18.00, gjennomfører Oslo-Filharmonien sin første av totalt tre utendørskonserter under sitt 100-årsjubileum, og Haugenstua borettslag er første stopp på reisen.

Jeriko i Groruddalen

Jeriko i Groruddalen

Publisert: - Oppdatert: 14.08.2019 kl 09:04

I vårt nærområde finner vi navn som Jeriko barnehage, Jeriko skole, Jerikobakken, Jeriko- stien, Jerikoveien og flere. Hvorfor er det slik?

Ahus rigger seg til for en eldre pasientgruppe

Ahus rigger seg til for en eldre pasientgruppe

Publisert: - Oppdatert: 05.08.2019 kl 15:57

Andelen eldre i befolkningen øker og Akershus universitetssykehus forbereder seg på det, både faglig og bygningemessig fram mot 2035. Dette kom fram på en åpen temakveld i sykehusets aula.

Kommentar:

Sammen i et trivelig nabolag

Publisert:

Det er blitt en årlig begivenhet; hindufestivalen på Rødtvet som trekker til seg gjester fra hele Europa. Godt og vel 3000 mennesker har denne uka feiret og hedret gudene.

Buss for bane

Publisert:

I sommer har mange togpassasjerer på Østlandet måttet forholde seg til den litt under middels ideelle løsningen «buss for tog». Ruter har funnet ut at de ikke kan være noe dårligere, og klinker til med «buss for t-bane».

Kommentar:

Norway Cup også i dalen

Publisert:

Alles øyne er rettet mot Ekebergsletta i disse dager: Det er tid for verdens største fotballturnering – Norway Cup, men selv om det meste foregår på Ekeberg «drypper det også på klokkeren». Og vel så det.

... Og kirkevalget

... Og kirkevalget

Publisert:

I år er det også kirkevalg 8.- 9. september, som egentlig er to valg. Det betyr at det skal velges medlemmer til bispedømmerådet i Oslo og menighetsråd til Groruddalens seks menigheter.

Stille før... valgkampen

Valg til bystyre og bydelsutvalg:

Stille før... valgkampen

Publisert:

Selv om alle prognoser denne gang gir tydelige indikasjoner på til dels dramatiske endringer i sammensetningen av et nytt bystyre i Oslo, er det pr. i dag for tidlig å trekke bastante konklusjoner.

Kommentar:

Grorud fosser fram

Publisert:

2019 tegner til å bli et godt år for Grorud Idrettslag. Sakte, men sikkert reises en ny idrettshall. Vi kan alle følge med på fremdriften når vi går, sykler eller kjører forbi. Fra rivingen av det gamle klubbhuset med selskapslokale og ditto garderobe-fasiliteter, til utgraving og montering av store...

Stråhattgjengen:

Stråhattgjengen:

Publisert:

Her er Even Kongslie (4 år) – med stråhatt!

Groruddøler tørster etter HYDROGEN

Veiskille for hydrogen etter 10. juni 2019:

Groruddøler tørster etter HYDROGEN

Publisert: - Oppdatert: 22.07.2019 kl 11:21

Eksplosjonen på hydrogenstasjonen til Uno-X stasjonen på Kjørbo i Sandvika 10.juni har skrevet seg inn i norsk hydrogenhistorie med lydskrift. En hydrogentank tok fyr med et smell som hørtes over hele Sandvika. Heldigvis ble det ingen alvorlige personskader og brannvesenet fikk kontroll på situasjon...

Oslo Kammermusikkfestival...

På Linderud gård

Publisert:

Norges første kammermusikkfestival feirer 30 år i 2019. En av konsertene i jubileumsprogrammet er lagt til Linderud gård, etter ønske fra kunstnerisk leder Arve Tellefsen.

Kampen om Lillomarka

Publisert:

Svært få hovedsteder kan skilte med samme nærhet til både sjø og skog som Oslo. Vi i Groruddalen er ekstra heldige som har Lillomarka så tett på. Denne nærheten tar vi ikke for gitt og Arbeiderpartiet jobber for at hele Lillomarka skal bli vernet.

Kommentar:

Populær badedam på Årvoll

Publisert:

Det er et tilbakevendende spørsmål på denne tiden av året: Blir det vann i badedammen på Årvoll i år? Svaret er ja, det fikk avisens lesere servert av byrådspartiet De Grønne sist fredag. Dermed er det bare å finne fram badebuksa, men vent nå litt...

Bompenger er en miljøavgift

Publisert:

I Oslo trenger vi bompenger først og fremst av én årsak – alle Oslo-borgere må bidra i kampen for å redusere utslipp av klimagasser. Bompenger er derfor en viktig miljøavgift.

Kommentar:

Vi møtes i spaltene

Publisert: - Oppdatert: 22.07.2019 kl 11:22

... og ved dartskiva

 Mitt forhold til Olav Thon

Steinar Saghaugs «sommeragurk»:

Mitt forhold til Olav Thon

Publisert:

• Redaktøren i avisa utfordret meg til å skrive en «sommeragurk» om mitt forhold til forretningsmannen og hallingdølen Olav Thon. Olav Thon er en av Norges rikeste personer med en ligningsformue på 5,5 milliarder kroner i 2010. Olav fylte nylig 96 år, og som alle har fått med seg giftet han seg i s...

En bauta fyller 80

En bauta fyller 80

Publisert:

En av norsk arbeiderbevegelses og norsk samfunnslivs støttepillarer gjennom mange år, Ivar Leveraas, fyller 80 år i dag. Det er vanskelig å tro når man ser ham, og imponerende når han forteller fra sitt usedvanlig aktive liv.

Kjent lærer har takket av

Kjent lærer har takket av

Publisert:

Bare noen dager før skolene startet på sommerferien hadde kroppsøvingslærer Jan Wolther (62) ved Groruddalen skole sin siste skoledag. Avskjeden ble markert med en enkel høytidelighet sammen med gode kolleger ved skolen.

Godt samarbeid med NAV Bjerke

Målet er folk i fast arbeid:

Godt samarbeid med NAV Bjerke

Publisert:

Stadig flere groruddøler får fast jobb via NAV Bjerke og deres samarbeidspartnere. Særdeles fornøyd er driftsleder i Eurest Konferanse & Selskap, Irene Wisløff, som vi møtte i NHO-huset på Majorstua.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...