Akers Avis Groruddalen

Søkeresultat

Nyheter av: Rolf E. Wulff

Furuset-speiderne 75 år

Furuset-speiderne 75 år

Publisert:

Til søndag blir det markert at det er 75 år siden Furuset KFUK-KFUM-speidere ble etablert. Det blir aktiviteter utenfor kirken etter selve gudstjenesten og kirkekaffen.

Hadelands-entreprenører som har blitt groruddøler

Hadelands-entreprenører som har blitt groruddøler

Publisert:

De siste fem årene har Hadeland Maskindrift AS holdt til på den gamle tomta til Oslo Vegvesen ved Veitvet skole. Fra rundt år 2000 har imidlertid selskapet jobbet for Oslo Vei (en fortsettelse av Oslo Vegvesen).

Hva skjer rundt Grorud stasjonsområde?

Hva skjer rundt Grorud stasjonsområde?

Publisert:

Oslo kommune ved Plan- og bygningsetaten planlegger den fremtidige utviklingen rundt Grorud stasjonsområde. Nylig inviterte de til medvirkningsvandring for beboere i nærområdet, grunneiere og relevante organisasjoner.

Har skutt 1,8 milliarder lakselus – fra et kontor på Kalbakken

Har skutt 1,8 milliarder lakselus – fra et kontor på Kalbakken

Publisert: - Oppdatert: 17.09.2020 kl 18:15

Du leser ikke feil. Det er faktisk tilfelle. Fra eget «flytårn» i toppetasjen på lokalene i Stålfjæra på Kalbakken har selskapet Stingray Marine Solutions AS snart drept 2 milliarder lakselus med laser!

Super gatefest på Sletteløkka

Super gatefest på Sletteløkka

Publisert:

Det ble mye moro og ablegøyer, og ikke minst god mat og godt drikke, da Sletteløkka Arrangementer og bydel Bjerke inviterte lokalbefolkningen til skikkelig gatefest.

Høytidelig konfirmasjonsfeiring

Høytidelig konfirmasjonsfeiring

Publisert:

Selv om vi er i koronatider, og selv om årets konfirmasjonskull i Grorud menighet har måttet dele på seg, ble det en tradisjonell og verdig konfirmasjonsgudstjeneste i Grorud kirke sist søndag.

Vandring langs Breisjøens «gamle» bredder

Vandring langs Breisjøens «gamle» bredder

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2020 kl 21:22

Breisjøen har blitt tappet for flere meter med vann. Da var det mange som var spente på om det ville dukke opp unike funn, slik man opplevde i Steinbruvann - hvor nettopp en steinbru «dukket opp fra fortiden».

Kan nå teste 35.000 personer i uka

Kan nå teste 35.000 personer i uka

Publisert: - Oppdatert: 03.09.2020 kl 11:29

Oslo kommune kan nå korona-teste, om nødvendig, 35.000 personer i uka. Gamle Bryn brannstasjon i Tvetenveien er et av de nye testlokalene hvor det daglig skal bli mulig å teste 3.500 personer.

Første sportslige leder i FIF

Første sportslige leder i FIF

Publisert:

Kent-Rune Grande inntar den nyopprettede stillingen som sportslig leder i Furuset IF. Det synes han er en fin måte å feire 40-årsdagen på!

Grorud seiret i byderbyet

Grorud - KFUM 3-0:

Grorud seiret i byderbyet

Publisert: - Oppdatert: 25.08.2020 kl 12:28

KFUM, anført av Lindeberg-gutten David Tavakoli, fikk det ikke til å stemme på Grorud Arctic Match. Det gjorde imidlertidig Grorud og Lindeberg-gutten Fabian Ness.

Utvikler det grønneste logistikkbygget i landet

Utvikler det grønneste logistikkbygget i landet

Publisert: - Oppdatert: 24.08.2020 kl 16:05

Gamle bygg er revet og et nytt gigantisk bygg skal reises i Alf Bjerckes vei 22. Men ikke et hvilket som helst bygg. Aspelin Ramm er byggherre for det som skal bli det grønneste bygget innen logistikkbransjen.

Jobber i motvind, håper på medvind

Vindmølledebatten:

Jobber i motvind, håper på medvind

Publisert:

Ap-veteranen Steinar Saghaug er en naturens mann. Den kjemper han for med nebb og klør. Han er motstander av vindmøller, men føler han ikke vinner gehør for sine synspunkter om vindkraft i sitt eget parti.

Basketcamp for jenter

Basketcamp for jenter

Publisert:

Hele 80 jenter var med på campen til Ammerud Basket som fant sted i Apaløkkhallen. I løpet av den ukelange campen fikk jentene blant annet møte to av tidenes beste kvinnelige basketspillere!

Legger fjernvarme til Grorud skole

Legger fjernvarme til Grorud skole

Publisert:

Det graves for fullt i helt øverst i Grorudveien, mellom Grorud skole og Kafé Steinbra. Det er fjernvarme til skolen som er grunnen til gravearbeidene.

Feiret mangfold og fellesskap på Furuset

Feiret mangfold og fellesskap på Furuset

Publisert: - Oppdatert: 18.08.2020 kl 18:45

Furusetfestivalen/bydelsdagene i sin fulle bredde kunne ikke gjennomføres i år. Da ble det en miniutgave i stedet, hvor man med Mangfoldfestivalen feiret nettopp mangfoldet på Furuset.

Chopper-gutta på Alnabru

Chopper-gutta på Alnabru

Publisert:

I et kjellerlokale i Alnabru næringspark skapes den ene chopperen etter den andre – men der finner du også en Harley Davidson anno 1914!

Hamler opp med gutta på isen

Hamler opp med gutta på isen

Publisert:

Av rundt 60 deltakere på Hasle-Lørens hockey-camp, er det fem jenter - og de trives best når de klarer å stjele pucken fra gutta.

Musikk, kos - og selvsagt ... steinhogging

Steinhoggerfestival i miniformat:

Musikk, kos - og selvsagt ... steinhogging

Publisert:

Folkene bak Steinhoggerfestivalen lot seg ikke stoppe i disse koronatider. De arrangerte ganske enkelt en miniutgave i trygge og smittevern-bestemmende rammer - og en flott miniutgave ble det.

Lykken er å spille håndball

Lykken er å spille håndball

Publisert:

Da den tidligere danske landslagsspilleren i håndball Rikke Nielsen fikk datteren Magda med Downs syndrom, ville hun at datteren etter hvert skulle få spille håndball - dermed etablerte hun «LykkeLiga».

Storfint besøk på fotballskolen

Storfint besøk på fotballskolen

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2020 kl 14:38

Denne uka har Grei fotball arrangert Tine jentefotballskole - den mest omfattende av sitt slag i landet. Det ville Per Ravn Omdal se nærmere på!

I atombombenes fotspor

I atombombenes fotspor

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2020 kl 17:11

Atombombene over Hiroshima og Nagasaki førte til at Japan overga seg og at Den Andre Verdenskrig tok slutt. Begge byer har sine museum og fredsparker som gjør at du får historien tett på. Et besøk dit gjør et enormt inntrykk og viser til fulle hva en atombomber kan utrette mot menneskeheten.

Vant uten taktikk

Vant uten taktikk

Publisert:

Da Sommerdart'n fant veien til Stovner senter var det en gammel mester som hentet frem gode gamle egenskaper og gikk helt til topps.

Groruddalen rundt

Lokal «sommerbiltur» i dalen:

Groruddalen rundt

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 16:45

Hver fredag i juli har Akers Avis Groruddalen presentert et kart over dalen. I tillegg har vi lagt ut 20 videoer, både på våre og bydelenes nettsider/facebooksider, som er verdt å besøke. Med utgangspunkt i det vi har kalt «Opplev Groruddalen i sommer», tok jeg ganske enkelt med meg en ...

Hete rytmer på Veitvet senter

Hete rytmer på Veitvet senter

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 16:36

Det var heftige rytmer og koordinerte bevegelser i et høyt tempo som foregikk i et av lokalene på Veitvet senter sist lørdag da deltakerne kastet seg ut i Zumba-mix og Afrobeats tabata.

Gøy med hest

Gøy med hest

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2020 kl 15:24

Gjennom sommeren har det vært stor aktivitet ved Alna Ridesenter. Ikke minst har dagleir/aktivitetsuke vært et populært tilbud.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...