Søkeresultat

Nyheter av: Hjalmar Kielland

Grorud-prester i streik

Grorud-prester i streik

Publisert:

Det ble en annerledes start på det nye året for fire av prestene i Grorud menighet. Men denne gangen handlet det ikke om nedstengning eller tilpasning til nye smitterestriksjoner.

Linderud i sentrum

FØR I TI'A

Linderud i sentrum

Publisert: - Oppdatert: 06.05.2020 kl 16:32

Vi befinner oss like før århundreskiftet 1900. En liten gutt følger et lite flyttelass opp bakkene fra Grünerløkka, en sofa og noe husgeråd, det var nok ikke så mye å frakte med seg for den lille familien Lie. Moren Hulda og datteren Ruth tok toget. Sønnen Trygve fikk sitte på med ...

Vi takker en god venn

Vi takker en god venn

Publisert: - Oppdatert: 18.02.2020 kl 17:47

Leif Frantzen var en samlende skikkelse og en eminent historieforteller, mange lyttet gjerne til ham, søkte nærhet til dette vidunderlige menneske.

Den største folkevandring i moderne tid

Vi blar i arkivet:

Den største folkevandring i moderne tid

Publisert: - Oppdatert: 14.02.2020 kl 00:02

Om vi lukker øynene og ser Groruddalen for vårt indre blikk...

- Glad for at den urbane Groruddalen er en del av pilegrimsleden

- Glad for at den urbane Groruddalen er en del av pilegrimsleden

Publisert:

Det ble mer enn agurkstoff i aviser i sommer da man diskuterte pilegrimsled til Trondheim. Diskusjonen har vedvart også inn i høstmåneden, aktualisert av et pilegrimssenter som lørdag skal åpnes på Granavollen på Hadeland.

En liten menighet med et stort navn

En liten menighet med et stort navn

Publisert:

Da domprost Anton Jervell Bøckman fra Tromsø kom til Grorud som sokneprest i 1950 så han for seg en avsluttende tjenestetid i en mindre menighet i utkanten av Oslo. I stedet ble han del i en utvikling som er karakterisert som Norges største folkevandring i moderne tid.

Et menneskeras: fra bygd til by

Publisert:

Det er all grunn til å føle en stolthet over dette landskap som med sin byelv ga liv og muligheter for det bysamfunn som ble etablert mellom Alna og Hovinbekken i Bjørvika - for tusen år siden.

Jubileumslunsj i Furusetheimen

Jubileumslunsj i Furusetheimen

Publisert:

En av mine helt spesielle minner fra starten av lokalavisen var da jeg en gang på slutten av 50-tallet besøkte Furuset Vel. Det var den gang vellet hadde egen forretningsfører, Oddy Rastad.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...