Søkeresultat

Nyheter av: Kenneth Fossheim

– Må innse at byen er delt

Ett av fire barn i dalen er fattig:

– Må innse at byen er delt

Publisert: - Oppdatert: 09.07.2015 kl 20:06

I Groruddalen lever ett av fire barn i en familie som har inntekt under EUs fattigdomsgrense. Marianne Borgen (SV) mener det er sjokkerende at byrådet ikke vil snakke om at Oslo er en delt by.

Byggeplaner møter motstand

Byggeplaner møter motstand

Publisert:

Det blir for høyt, for mange blokker, for mange utleieboliger og for mye støy. Det mener lokalpolitikerne og Groruddalen Miljøforum om planene der Karihaugveien AS vil bygge ut 650 leiligheter på Furuset.

Vil bygge 650 boliger

Vil bygge 650 boliger

... hvis kommunen sier ja

Publisert: - Oppdatert: 09.07.2015 kl 09:10

I Karihaugveien 22 på Furuset planlegger disse tre å bygge 650 nye leiligheter. Den høyeste blokka blir 12 etasjer høy og planen er å holde av 150 boliger til utleie.

To millioner til Trygve Lies plass

To millioner til Trygve Lies plass

Publisert:

Nordic Innovation gir Oslo kommune to millioner kroner til å arrangere en idékonkurranse for å utvikle Trygve Lies plass på Furuset.

Partitoppene kommer til Grorud

Rigger til folkemøte

Partitoppene kommer til Grorud

Publisert: - Oppdatert: 25.08.2015 kl 19:37

Er du usikker på hva du skal stemme under høstens kommunevalg? Da bør du holde av tirsdag 1. september, for da kommer partitoppene til Grorud samfunnshus for å overbevise deg.

Skal ta råkjørerne

Politiet om Huken:

Skal ta råkjørerne

Publisert: - Oppdatert: 03.07.2015 kl 11:35

Stovner-politiet varsler økt patruljering og kontroller i Ammerudveien og Bergensveien. Målet er å få slutt på råkjøringen til og fra Huken pukkverk.

Slik blir din eldre-hverdag

Slik blir din eldre-hverdag

... hvis Ap får vilja si

Publisert:

GPS-teknologi for å finne demente som har gått seg bort, fallsensor, robostøvsuger og nøkkelfrie hjem –  dette er virkemidler Arbeiderpartiet vil bruke for å møte eldrebølgen.

Krever E6-lokk for å bygge i dalbunnen

Krever E6-lokk for å bygge i dalbunnen

Publisert:

Arbeiderpartiet mener det er utopi å bygge ut dalbunnen i stor skala med mindre man sørger for støyskjermende tiltak. Anders Røberg-Larsen (Ap) mener at staten kan og bør bygge lokk over store deler av E6 i Groruddalen.

Nå kommer Breivoll-boligene

Nå kommer Breivoll-boligene

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2015 kl 09:47

Byrådet sier ja til å bygge 50 nye boliger mellom togskinner, lagerbygninger og motorveier på Breivoll. Byråd Bård Folke Fredriksen mener prosjektet vil starte transformasjonen av industriområdet

19-åring omkom i arbeidsulykke

19-åring omkom i arbeidsulykke

Publisert:

Tirsdag morgen omkom en 19 år gammel sommervikar i en arbeidsulykke på anlegget til Norsk Gjenvinning på Haraldrud.

Buss for tog i juli

Hovedbanen stenges:

Buss for tog i juli

Publisert:

Det kjøres buss for tog i to uker i juli fordi Jernbaneverket skal rehabilitere hovedbanen. Ta t-banen eller beregn ekstra god tid, er rådet fra NSB.

Stortinget stemte imot Aker-penger

Stortinget stemte imot Aker-penger

Publisert:

Verken Arbeiderpartiet eller Høyre støttet SVs forslag om å sette av fem millioner kroner til å starte arbeidet med å gjenåpne Aker som lokalsykehus for Groruddalen.

– Pass på ungene når dere bader!

Frykter drukningsulykker

– Pass på ungene når dere bader!

Publisert:

Hver sommer drukner barn i Norge. Her er tipsene du bør lese før du tar med deg barna til en av Groruddalens mange flotte badevann.

Her lærer barna matte –  i sommerferien

Her lærer barna matte –  i sommerferien

Publisert:

Stella og Amalie er to av 18.000 elever som bruker en uke av ferien sin til å gå på Sommerskolen. Skolebyråd Anniken Hauglie (H) tror tilbudet gjør at elevene presterer bedre når den vanlige skolen begynner igjen.

Mottaksklassen i «villmarka»

Mottaksklassen i «villmarka»

Publisert:

Her padler mottaksklassen fra Gran skole i Øvresetertjern i Nordmarka. Oslo og Omland Friluftsråd mener at møtet med skog og mark er helt avgjørende for å integrere barna i det norske samfunnet.

Vil ha milliard-satsing i dalen

Alna Høyre

Vil ha milliard-satsing i dalen

Publisert:

Alna Høyre vil gå bort fra navnet Groruddals-satsingen fordi de mener det bidrar til å stigmatisere dalen. Imidlertid foreslår lokalpolitikerne en ny milliard-satsing som blant annet omfatter lokk over E6, gjenåpning av Aker sykehus og Ahusbane.

Håper på et under til høsten

KrF har ikke BU-medlemmer i dag

Håper på et under til høsten

Publisert:

Kristelig Folkeparti er ikke representert i noen av Groruddalens fire bydelsutvalg. Toppkandidatene mener de trenger et lite under dersom de skal komme inn etter høstens valg.

Advarer mot teppesvindlere

Advarer mot teppesvindlere

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2015 kl 10:36

Hittil i juni har politiet registert tre saker der kriminelle lurer eldre til å kjøpe billige tepper til blodpris. Nå ber de folk om å være forsiktig.

– Vi må stille krav til minoritetene

Politiet:

– Vi må stille krav til minoritetene

Publisert:

Roy Cato Einarsen er ansatt som ny minirotetskontakt på Stovner politistasjon. Han mener at samfunnet må stille krav til den flerkulturelle befolkningen dersom vi skal lykkes med å integrere dem i det norske samfunnet.

Fremmer ny bolighai-lov

Fremmer ny bolighai-lov

Publisert:

Arbeiderpartiets stortingsgruppe er lei av å vente på regjeringen. Derfor fremmer de forslag til endring i eierseksjonsloven, der målet er å stoppe bolighaier fra å spise opp sameier.

Frp oppretter sykehjemspott

Revidert Oslo-budsjett:

Frp oppretter sykehjemspott

Publisert:

Frp får gjennomslag for å sette av 37,5 millioner kroner til en egen sykehjemspott sentralt i Oslo kommune. Det betyr at bydelene kan «få» en sykehjemsplass når kassa er tom.

– Alvorlig for OUS-ledelsen

Hagen og Bøhler om Aker:

– Alvorlig for OUS-ledelsen

Publisert:

Carl I. Hagen (Frp) og Jan Bøhler (Ap) mener det er veldig alvorlig at ledelsen i Oslo Universitetssykehus anklages for å feilinformere politikerne om Aker sykehus. De ber helseminister Bent Høie gripe inn umiddelbart.

– Ap-Raymond bløffer om eiendomsskatt

Finans-Siv på Høybråten

– Ap-Raymond bløffer om eiendomsskatt

Publisert:

Finansminister Siv Jensen mener at Raymond Johansen og Arbeiderpartiet lover mer enn de kan holde når de vil innføre eiendomsskatt i Oslo. Raymond Johansen ber «Norgesmesteren i løftebrudd» om å slappe av.

Mener ledelsen feilinformerer politikerne

OUS-tillitsvalgt om Aker:

Mener ledelsen feilinformerer politikerne

Publisert:

Aasmund Bredeli mener at toppledelsen i Oslo Universitetssykehus systematisk feilinformerer politikerne når de sier at det ikke er mulig å gjenåpne lokalsykehussenger på Aker.

Her er byrådets krav til regjeringen

Groruddals-satsingens fremtid:

Her er byrådets krav til regjeringen

Publisert: - Oppdatert: 16.06.2015 kl 15:41

Byrådet ønsker å forlenge Groruddals-satsingen med ti nye år, og de vil prioritere tiltak som områdeløft, forebyggende helsearbeid, norskopplæring og integrering.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...