Søkeresultat

Nyheter av: Caroline Bremer

Vil fjerne all eiendomsskatt

Oslo Frp med drastisk forslag:

Vil fjerne all eiendomsskatt

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2017 kl 14:05

Oslo Frp vil ha vekk eiendomsskatten i hele Norge på bolig, hytter og næringseiendom. Flere fritidstilbud i Groruddalen har i disse dager fått krav om å betale - deriblant Alna ridesenter og Furuset Forum.

Ei jente gikk i sporet

Var stans på t-banen mellom Lindeberg og Furuset:

Ei jente gikk i sporet

Publisert: - Oppdatert: 10.04.2017 kl 14:18

Politiet var raskt på stedet mellom Furuset t-banestasjon og Lindeberg t-banestasjon fordi ei ung jente ble sett gående i t-banesporet. Politiet har nå kontroll på jenta og t-banen går igjen som normalt.

Intet lys i enden av tunnelen!

Manglerudprosjektet:

Intet lys i enden av tunnelen!

Publisert: - Oppdatert: 10.04.2017 kl 11:19

Jeg ser nemlig svart når jeg i nyhetsbildet ser at representanter fra H, V og KrF jubler over at Groruddalen igjen ofres på tunnelprosjektetenes alter.

– Sensasjonelt

– Sensasjonelt

Publisert: - Oppdatert: 10.04.2017 kl 09:25

Byrådssekretær Daniel Rees (MDG) kaller presset fra regjeringen om E18 sensasjonelt. Han synes ikke det bør være et eksempel til etterfølgelse i Groruddalen.

Overkjører byrådet i Nasjonal Transportplan

Regjeringen trumfer igjennom på vestkanten

Overkjører byrådet i Nasjonal Transportplan

Publisert:

I Nasjonal Transportplan som ble lagt fram på onsdag kommer det fram at regjeringen legger press på byrådet for å bygge ut hele den første strekningen E18 Vestkorridoren som planlagt, stikk i strid med Oslopakke 3-anbefalingen og byrådets visjon. Kan dette også skje i Groruddalen?

Får innfartsparkering for sykkel

Grorud t-banestasjon først ut

Får innfartsparkering for sykkel

Publisert:

Deler av gangtunnelen mellom Grorud t-bane og bussterminal er plukket ut som én av tre knutepunkter som skal transformeres til et sykkehotell.

Flere sitteplasser i Bydel Bjerke

MDG benket bydelsutvalget:

Flere sitteplasser i Bydel Bjerke

Publisert:

Bjerke MDG får det som de vil - nå skal det settes ut flere benker i bydelen. Forslaget ble opprinnelig nedstemt i bydelsutvalget, men Kristoffer Haug tok saken i egne hender.

Elbil-gjennomslag <BR>på landsmøtet

Elbil-gjennomslag
på landsmøtet

Publisert:

Under landsmøtet til Senterpartiet i slutten av mars stemte flertallet for å videreføre elbil-fordelene i partiprogrammet, tross motstand fra partiledelsen.

Politikk til grasrota

Karls kafé på Høybråten:

Politikk til grasrota

Publisert: - Oppdatert: 05.04.2017 kl 16:06

For to helger siden ble Karls kafé arrangert på Folkvang. Målet er å vekke et politisk sovende Høybråten - og førstemann ut til å inspirere var Jan Bøhler (Ap).

Forsvarer prosessen <BR>rundt eiendomsskatt

Forsvarer prosessen
rundt eiendomsskatt

Publisert: - Oppdatert: 05.04.2017 kl 16:05

Finansbyråd Robert Steen (Ap) forklarer at eiendomsskatten skrives ut til eiendommer uavhengig av hvem som eier dem og at kommunen ikke deler opp i små kategorier. Han forsvarer også takseringen av ridesentret som parkering.

Oppfordrer til ryddesjau

Vårrusken i full gang:

Oppfordrer til ryddesjau

Publisert:

Sven Collin rydder rundt blokkene på Ammerud hvert år. Sammen med Rusken-general Jan Hauger håper han groruddøler finner fram rake og kost for å gjøre det pent til våren.

85.000 kroner i eiendomsskatt

Alna ridesenter sitter i skattesaksa:

85.000 kroner i eiendomsskatt

- registrert som parkering

Publisert: - Oppdatert: 05.04.2017 kl 15:58

Oslo kommune og det nye byrådet har nå sendt ut krav om eiendomsskatt på bolig og næring. Leder Lene Kragh av Alna ridesenter trodde ikke det hun så da hun fikk krav om eiendomsskatt. Og at ridesentret er registrert som parkering.

Vrakes diagonalplanene?

Åpent møte med Plan og bygningsetaten

Vrakes diagonalplanene?

Publisert: - Oppdatert: 03.04.2017 kl 20:43

I mange år har Statens vegvesen utredet to diagonalløsninger; Fossum og Bredtvetdiagonalene. Men Plan- og bygningsetaten mener det nå er på tide å se forbi diagonaldrømmen fra 70-tallet.

Til kamp mot motorveiplaner

En ny beboergruppe tar form på Tveita:

Til kamp mot motorveiplaner

Publisert: - Oppdatert: 03.04.2017 kl 10:28

Beboere i Tveita-området har samlet seg for å stå imot Statens vegvesens forslag om å bygge en åtte felts motorvei i Smalvollveien. Målet er å holde et nytt beboermøte og kjempe for lokalmiljøet med nebb og klør.

Stovner hyllet sine helter

Hyllet sine helter

Publisert: - Oppdatert: 30.03.2017 kl 09:44

Den første Stovnergallaen gikk av stabelen i helga. Da var blant andre ordføreren på plass på Rommen Scene - til stort show med god underholdning - for å hylle dem som yter det lille ekstra i hverdagen i bydelen.

Ruter gjør om rutene

Ruter endrer rutene

Publisert: - Oppdatert: 30.03.2017 kl 12:56

Fra og med søndag 2. april kjører t-banen med tidligere avganger om morgenen og flere bussruter i Groruddalen får flere avganger, noe som gleder byrådsleder Raymond Johansen. Linje 22 mot Ellingsrudåsen blir derimot historie.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

Publisert: - Oppdatert: 30.03.2017 kl 21:26

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

Byutviklings-status i Groruddalen

Årsmøte Groruddalen Miljøforum

Byutviklings-status
i Groruddalen

Publisert: - Oppdatert: 27.03.2017 kl 18:17

Tirsdag 28. mars skal Groruddalen Miljøforum ha sitt årsmøte. Det blir utdeling av hederspris, samt et blikk på byutviklingen i Groruddalen fremover.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

Publisert: - Oppdatert: 24.03.2017 kl 11:28

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

Publisert:

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Markerte den internasjonale dagen mot rasisme

Tar standpunkt mot hatkriminalitet

Publisert: - Oppdatert: 23.03.2017 kl 20:28

Byråd Geir Lippestad (Ap) vil ha et tydelig perspektiv i kampen mot rasisme og diskriminering. Ifølge politiet finnes det store mørketall innenfor hatkriminalitet.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2017 kl 16:47

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

– Det ligger mye kraft her

Het debatt om østkantungdom:

– Det ligger mye kraft her

Publisert:

Ordfører Marianne Borgen (SV) ville møte ungdom på Haugenstua for å snakke om hvordan de føler det rundt debatten om Groruddals-ungdom som har blusset opp i det siste. Hun mener det er viktig å skape et nyansert bilde.

– Fakta har makta

Ung medvirkning i Bydel Grorud:

– Fakta har makta

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2017 kl 16:58

Årets UngMed ble arrangert for fjerde gang med paneldebatt, byrådsleder, varaordfører og ordfører. 1200 engasjerte ungdommer har deltatt i prosessen - som belyser den siste tids debatt om østkantungdom. Byrådslederen roser ungdommens politiske engasjement.

Skuffet over trikke-nei

Går ikke på skinner for trikk til Tonsenhagen:

Skuffet over trikke-nei

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2017 kl 09:34

Flertallet stemte ned forslaget fra SV i Stortinget om finansiering av en trikkeløsning til Tonsenhagen. SV kaller det hele et politisk svik.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...