Akers Avis Groruddalen

Søkeresultat

Nyheter av: Sindre Veum Apneseth

Mye støy preget Venstres valgkamp

Valg 2019

Mye støy preget Venstres valgkamp

Publisert:

Hadde dette vært et stortingsvalg hadde Venstre havnet under sperregrensa med sine beskjedne 3,8 prosent på landsbasis. Bompengedebatten og uttalelser fra Frp fikk mye fokus. - Ikke en god sak for noen, sier nestleder Abid Raja.

Knallgrønn seier for MDG

Knallgrønn seier for MDG

Publisert:

Miljøpartiet de Grønne (MDG) har sikret seg fire nye år med Oslo-makta etter kveldens opptelling der tallene viser at miljøpartiet får drøyt 16 prosent av stemmene i Oslo. Hanna E. Marcussen gliser bredt.

Musikalsk møtested på Veitvet

Musikalsk møtested på Veitvet

Publisert:

I høst og til vinteren inviterer Café Chandro Veitvet-folket, og for så vidt hele dalføret, til live-musikk og aktiviteter for både store og små.

Slik gikk skolevalget i Groruddalen

Slik gikk skolevalget i Groruddalen

Publisert:

Arbeiderpartiet er fortsatt størst på Groruddalens videregående skoler, men de har en tilbakegang i forhold til valget for to år siden. Miljøpartiet De Grønne har tydeligvis fått fram sitt budskap også i dalen. De går fram på alle skoler, men ikke så mye som de gjør i Oslo som helhet. Det mest oppsi...

Ut av sommerdvalen

Nå våkner kulturlivet på Lindeberg igjen:

Ut av sommerdvalen

Publisert: - Oppdatert: 07.09.2019 kl 14:38

Etter en liten sommerdvale starter Lindebergkulturens venner opp igjen med et nytt spennende år med kulturelle godbiter på løpende bånd.

- Ikke glem kirkevalget

- Ikke glem kirkevalget

Publisert:

Det er ikke bare bydelsvalg og kommunevalg i høst, men også kirkevalg. Avisa har tatt en nærmere titt på hva et kirkevalg er.

Dønn ærlige og nådeløse

Turboneger er headliner på Granittrock:

Dønn ærlige og nådeløse

Publisert:

Det blir ingen autotune på vokalen eller playbacks når Turboneger går på scenen på fredag. Gitarist Knut «Euroboy» Schreiner lover god gammaldags hardrock med øredøvende høy musikk og skikkelig show.

Lever drømmen i Costa Blanca

Refstad-mannen Markus Lundberg (22) er eiendomsmegler på «den hvite kyst»:

Lever drømmen i Costa Blanca

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2019 kl 15:41

Det skorter verken på ambisjoner eller kompetanse hos Markus Lundberg som har startet eget eiendomsmeglerfirma i Costa Blanca i Spania.

Har med seg noe nytt

Greatfruit:

Har med seg noe nytt

Publisert:

Indiebandet Greatfruit omtales som unike i Norge med retrofuturistisk musikk inspirert av 80-tallets synth pop, jazz og rock.

Lørdag går Britz på scenen med et smell

Snudde livet opp ned med en freestyle:

Lørdag går Britz på scenen med et smell

Publisert: - Oppdatert: 04.09.2019 kl 15:36

Yaw «Britz» Britwum dro til Granittrock da han var yngre for å høre og møte artistene som den gang preget radioene og den norske musikkscenen. Etter at han slapp en freestyle på Instagram for ett år siden har pila kun pekt oppover for 24-åringen. Lørdag er det hans tur til å gå på scenen på Granittr...

Årets høydepunkt

Granittrock 2019:

Årets høydepunkt

Publisert:

Det har vært hektisk den siste tiden for Adelina Laiq og resten av Granittrock-ledelsen, men de får lønn for strevet når startskuddet går på fredag med artister fra både «dalen» og hele Norge, samt noen nye fjes fra utlandet.

Et skritt nærmere storbylegevakta

Rivingen er i gang:

Et skritt nærmere storbylegevakta

Publisert:

Med bruk av lydhorn ga byråd Trude Tellevik Dahl partikollega Raymond Johansen klarsignal til å begynne rivingen av bygg 41 på Aker sykehus. Der skal det i 2023 stå en flunkende ny storbylegevakt.

Oppfordrer til bærekraftige endringer

Oppfordrer til bærekraftige endringer

Publisert: - Oppdatert: 02.09.2019 kl 10:31

I hele september utfordrer Tveita senter både kunder og hele nærmiljøet til å endre uvaner til en fordel for miljøet. Kampanjen heter #30dager.

Vil satse massivt på utbygging av kollektiv ...med kutt i bompengene

Statsministeren fra dør til dør på Hellerud

Publisert:

I helgen presenterte Erna Solberg en ny bompenge-skisse der regjeringen spytter inn mer midler for å avlaste bilistene. Samtidig bevilger de milliarder av kroner til utbygging av kollektiv. Saida Begum omtaler det som tidenes kollektivsatsing i Oslo og Groruddalen.

En kulturperle

«Vårt nabolag» transittmottaket på Refstad:

En kulturperle

Publisert:

Det inngjerede transitt-mottaket strålte da Oslo World arrangerte nabolagsfestivalen «Vårt nabolag» på Refstad i helgen.

Astrid Støren Grytte ny rektor på Hersleb

Gir seg på Bjerke videregående skole:

Astrid Støren Grytte ny rektor på Hersleb

Publisert:

Etter syv år som rektor på Bjerke videregående skole melder Astrid Støren Grytte overgang til sjefsstolen på Hersleb.

– Imponert over svømmeferdighetene

Svømme- og aktivitetsdagen 2019:

– Imponert over svømmeferdighetene

Publisert: - Oppdatert: 24.08.2019 kl 15:29

Leder i SK Speed, Kristian Austveg, var mektig imponert etter at 20 gutter og jenter hadde svømt 25 meter og sikret seg svømmeknappen. Årets Svømme- og aktivitetsdag ble en stor suksess i finværet.

Lek og moro ... på land og i vann

Svømme- og aktivitetsdagen lørdag:

Lek og moro ... på land og i vann

Publisert:

Tradisjon tro inviterer SK Speed, Akers Avis Groruddalen og 8. Oslo Romsås speidergruppe til den store Svømme- og aktivitetsdagen ved Badedammen på Grorud.

Inviterer til «Vårt nabolag»

Inviterer til «Vårt nabolag»

Publisert:

Førstkommende lørdag arrangerer Refstad transittmottak «Vårt nabolag». I fjor var det over 1000 besøkende innom festivalen.

– Velkommen hjem

Nyåpning av Hasle skole:

– Velkommen hjem

Publisert: - Oppdatert: 20.08.2019 kl 10:31

Første skoledag på Hasle ble en særdeles hyggelig dag. Elevene er tilbake på Hasle igjen, etter at skolen har vært stengt og rehabilitert. Første skoledag ble markert med snorklipping, musikk og dans - og is til elevene.

Gjentar fjorårets skogsfestival

Kulturlia 2019:

Gjentar fjorårets skogsfestival

Publisert:

Seniorgutta i HSIL stiller mannsterke når Kulturlia-festivalen går av stabelen 31. august.

Raymond Johansen fortsetter med bom

Raymond Johansen fortsetter med bom

Publisert: - Oppdatert: 19.08.2019 kl 11:43

Bompengene har kommet storbyene godt til nytte, og Raymond Johansen vil heller tape valget enn å redusere bomtakstene i Oslo.

- Når søpla flyter, hvem har ansvaret?

- Når søpla flyter, hvem har ansvaret?

Publisert:

Både Fretex, Renovasjonsetaten og grunneier er ansvarlig for opprydding av søppel ved sine områder. Det er en krevende prosess, og et vanskelig problem å få bukt med.

Grønt fokus på Furusetfestivalen

Grønt fokus på Furusetfestivalen

Publisert:

Til helgen er det duket for den tiende utgaven av Furusetfestivalen på Trygve Lies plass, og da passer det fint å feire det lille jubileet med samtidig å feire at Oslo er europeisk miljøhovedstad.

Ny skole på Vestli

Ferdig i januar 2021:

Ny skole på Vestli

Publisert:

Etter at det gamle bygget ble revet har ikke Vestli skole hatt verken aula, gymsal eller spesialrom til elevene sine. Men rektor Ellen-Johanne Sundby smører seg med tålmodighet vel vitende om at et topp moderne skolebygg nå reises.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...