Søkeresultat

Nyheter av: Martine Myhre

Miljøfokus på Líf Laga-flaskene

Miljøfokus på Líf Laga-flaskene

Publisert: - Oppdatert: 25.08.2020 kl 18:29

Naturvernforbundets «sneip- og snusputefrie-fugl» pryder nå Líf Lagas eplemostflasker.

Fiskelykke på Vestlandet

Sommerbildet 2020:

Fiskelykke på Vestlandet

Publisert: - Oppdatert: 20.08.2020 kl 17:58

Haldis Larsen har knipset dette bildet av barnebarna Mathilde (13) og Emil (9) Nordmøre Larsen som elsker å fiske. Kanskje ikke så rart når de drar inn fisk etter fisk.

Leter etter frivillige «familiehjelpere»

Leter etter frivillige «familiehjelpere»

Publisert: - Oppdatert: 21.08.2020 kl 11:36

Home-Start Familiekontakten ønsker å gi bistand og støtte til familier i Bydel Grorud som opplever at hverdagen kan bli litt ekstra krevende. Derfor søker de nå frivillige som har litt tid til overs.

– Er du ferdig snart, eller?

Ukesvinner i «Sommerbildet 2020»:

– Er du ferdig snart, eller?

Publisert: - Oppdatert: 13.08.2020 kl 18:51

Denne badenymfa/fugleskremslet er knipset i badedammen på Grorud en varm sommerdag. Med skuffende juli-vær, er det ikke rart gleden blir ekstra stor når sola endelig titter fram. Da får endene vente på sin tur.

Birgitte tar over stafettpinnen

Ny kulturleder på Ammerudhjemmet:

Birgitte tar over stafettpinnen

Publisert: - Oppdatert: 11.08.2020 kl 17:58

Birgitte Bjørnstad overtar kulturen på Ammerudhjemmet bo- og kultursenter. Tidligere kulturleder, Erik Holm, har stor tro på at dette er en god match. Selv har han nye utfordringer som venter nede i sentrum.

Flyvende vokter knipset i Årvollia

Sommerbildet 2020:

Flyvende vokter knipset i Årvollia

Publisert: - Oppdatert: 06.08.2020 kl 18:00

Bjørn Einar Sakseid har en yrende interesse for insekter. Ikke minst det å fotografere disse småkrypene. Den kombinasjonen tar han helt til topps i ukas fotokonkurranse.

Fra take away-suksess til festivalmoro i hagen

Sommerprat med Birgitte Rommen:

Fra take away-suksess til festivalmoro i hagen

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2020 kl 16:25

Birgitte Rommen fryktet at det skulle bli kroken på døra for Kafé Steinbra da landet ble stengt ned i mars. Selv om hun ikke legger skjul på at det har vært – og fortsatt er – en krevende tid, setter hun pris på muligheten til å være mer kreativ på kjøkkenet.

Til helgen blir det liv i Steinhogger-hagen

Til helgen blir det liv i Steinhogger-hagen

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 17:21

Steinhoggere fra hele verden kan ikke komme, men det vil likevel bli liv og røre i Grorudveien 3-5 nå på lørdag og søndag – og det i steinhoggernes ånd. Her står en miniversjon av Steinhoggerfestivalen for tur.

– Vil få bukt med identitetskampen

Sommerprat med Attia Mirza Mehmood:

– Vil få bukt med identitetskampen

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2020 kl 22:42

Engasjementet for barn og unge har alltid vært til stede. Først og fremst er Bryn skoles FAU-leder, Attia Mirza Mehmood, opptatt av at barna skal føle tilhørighet til området de bor. Ikke minst skal det være nok tilbud og møteplasser.

Blir du med på en selfie, eller?

Blir du med på en selfie, eller?

Publisert: - Oppdatert: 31.07.2020 kl 09:43

Bildet sønnen Morten (13) har tatt av seg selv og denne geita, beskriver mamma Anita Myhre som «spot on». Med tillatelse sendte hun det inn, men det er selvfølgelig fotografen selv som skal ha all ros.

Ingen steinhoggere på festival

Ingen steinhoggere på festival

Publisert: - Oppdatert: 29.07.2020 kl 11:02

Først ble årets utgave av Steinhoggerfestivalen på Grorud avlyst, men arrangørene har kommet fram til at de ønsker å fremheve det gamle yrke også i år – denne gang i en miniversjon.

Jenta på eventyrstien

Ukesvinner i «Sommerbildet 2020»:

Jenta på eventyrstien

Publisert:

Anne Westad er fjerde ukesvinner i «Sommerbildet 2020». Den seieren drar hun i land med dette bildet av en jente som kom løpende ned på stien mellom noen hvite hus i Risør – like fort som hun forsvant.

– Nå tar vi tak i utfordringene. En konkret kurs er staket ut

Sommerprat med Rashid Nawaz:

– Nå tar vi tak i utfordringene. En konkret kurs er staket ut

Publisert: - Oppdatert: 23.07.2020 kl 18:42

I arbeidet med budsjettet for to år siden bestemte Stovner bydelsutvalg å ta tak i utfordringene, finne hvor skoen trykker. Dette følges nå opp via etablering av jobbsentral, fritidsaktiviteter og sommerjobb.

Transittmottaket legges ned

Transittmottaket legges ned

Publisert:

Transittmottaket på Refstad avvikles 31. august i år. Rett etter at Utlendingsdirektoratet (UDI) varslet nedleggelse, ble landet stengt ned som følge av koronaviruset.

Ble overrasket med bydelspris

Ble overrasket med bydelspris

Publisert: - Oppdatert: 26.06.2020 kl 10:27

Bydelsutvalget i Bydel Bjerke samlet seg i bydelssalen på Ulven for første gang på to måneder. Den anledningen benyttet de til å overraske årets vinner av Bjerkeprisen.

Status for Økern sentrum

Status for Økern sentrum

Publisert: - Oppdatert: 26.06.2020 kl 10:29

I fjor ble kjøpesenterplanene for Økern gjort om til et bysentrum. Thomas Holth, Pål Samuelsen og Sverre Landmark fra Steen & Strøm tok turen til bydelsutvalgets møte for å presentere hvordan det ligger an med planene for Økern sentrum i dag.

Sommerprat med Kaski:

– Vi har kommet for å bli

Publisert:

Kari Elisabeth Kaski flyttet til Veitvet i 2017. Tre år senere vil hun si at Groruddalen er et sted hun er blitt godt kjent med. Ikke minst er det lokale engasjementet noe som imponerer.

Nå starter fotokonkurransen

Sommerbildet 2020:

Nå starter fotokonkurransen

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2020 kl 18:19

Knips sommeren i gang! Nå er det bare å finne fram fotoapparatet eller mobiltelefonen og ta bilder av små, store, planlagte og uventede ting. Årets fotokonkurranse er i gang.

Kaffestopp for travle kunder

Kaffebrenneriet åpnet på Alna:

Kaffestopp for travle kunder

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2020 kl 10:32

Kaffebrenneriet åpnet på Alna senter onsdag 17. juni. I den forbindelse tok senterleder Hans Georg Helberg med en blomsterbukett og ønsket daglig leder, Ellen Andrea Warvik Thom, velkommen.

– Alle skal kunne gå på nærskole

Universell utforming på Apalløkka skole:

– Alle skal kunne gå på nærskole

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2020 kl 18:03

På Apalløkka skole er det nå bygd nye ramper til hovedinngangen og ved sideinngangene. Målet er å få på plass universell utforming på byens skoler, hvor det lar seg gjøre, innen 2025.

– Må ta tak i levekår

Nytt løft på Furuset står for tur:

– Må ta tak i levekår

Publisert:

Alna bydelsutvalg rundet av med å sette planer for Furuset. I tillegg til områdeløft på Furuset, er Karihaugen 22 og SIANs-demonstrasjon saker som ble diskutert på siste møte før sommeren.

Kommunen har innstilt alle tilsynsbesøk på sykehjem

Kommunen har innstilt alle tilsynsbesøk på sykehjem

Publisert:

På grunn av dagens pandemi-situasjon har Oslo kommune innstilt alle tilsynsbesøk på sykehjemmene. Nye instrukser er ventet å være klare til høsten. Selv om nestleder i Grorud bydels-utvalg, Alejandro Decap (SV), har forståelse for situasjonen, savner han alternative løsninger.

– Groruddalen trenger nærpoliti

Senterpartiet om sammenslåing av politistasjonene:

– Groruddalen trenger nærpoliti

Publisert: - Oppdatert: 16.06.2020 kl 20:03

Stovner og Manglerud politistasjoner skal slås sammen, det er planene til politidirektoratet og Oslo politidistrikt. Her mener Senterpartiet at viktig lokalkunnskap kan forsvinne ved nedleggelse av de to stasjonene.

Prisvinner i avishagen

Utdeling av Groruddalen Miljøforums hederspris:

Prisvinner i avishagen

Publisert:

Onsdag kunne Groruddalen Miljøforum endelig dele ut årets hederspris. En slik begivenhet fortjener litt brask og bram. Siden det ikke var mulig å gjennomføre på tradisjonelt vis, ble bord pyntet og stoler satt fram i avishusets hage.

Roger Pihl om Himmelbjerget:

– Det er stor forskjell på å bestige og å beslentre

Publisert:

«Kunsten at bestige Himmelbjerget» er Roger Pihls nyeste bok. Selv har han besteget det danske fjellet flere ganger enn han kan huske, men for Ulven-forfatteren handler det om så mye mer enn å komme til toppen. Ikke minst er det mange veier å ta. Her vil han på ingen måte anbefale «å ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...