Akers Avis Groruddalen

Søkeresultat

Nyheter av: Martine Myhre

Vannposten: Høstens hvileuke

Vannposten: Høstens hvileuke

Publisert: - Oppdatert: 01.10.2019 kl 20:33

Eller bare høstferie, som det faktisk kalles. Denne etterlengtede ferien er allerede godt i gang. Og alternativene for hva man kan finne på er mange.

Lasses reise til Jordan

Grorud Rotary:

Lasses reise til Jordan

Publisert: - Oppdatert: 02.10.2019 kl 11:08

Med mange inntrykk og drøssevis av historier å fortelle måtte Lasse Figved dele opp sitt foredrag om Petra. Første del fikk de andre rotarianerne på Grorud høre om forrige onsdag.

Cricket på timeplanen

AKS inn i idretten:

Cricket på timeplanen

Publisert: - Oppdatert: 30.09.2019 kl 12:46

AKS-elevene på Trosterud skole kan glede seg til mer cricket-trening med Haugerud IF fremover. Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) setter nå i gang et pilotprosjekt der barn er med på gratis idrettsaktiviteter i skoletiden.

Oslobudsjettet 2020: – Stø kurs for byen

Oslobudsjettet 2020: – Stø kurs for byen

Publisert: - Oppdatert: 26.09.2019 kl 18:34

Byrådets budsjettforslag for det neste året inneholder få overraskelser, verken for Groruddalen eller Oslo by. Da ender man med et tydelig rød-grønt budsjett – laget for å styre byen videre i den samme retningen man staket ut tilbake i 2015.

Falkberget i fokus på Furuset

Groruddalen litteraturfestival 2019:

Falkberget i fokus på Furuset

Publisert:

Groruddalen litteraturfestival har nå rundet av for denne gang. Før lørdagens avslutning sto flere spennende og lystige arrangementer på programmet. En av godbitene var uten tvil introduksjonen av Johan Falkberget på Furuset bibliotek og aktivitetshus.

LIN i gang med norskkurs igjen, men - fremtiden fortsatt usikker

LIN i gang med norskkurs igjen, men - fremtiden fortsatt usikker

Publisert: - Oppdatert: 25.09.2019 kl 15:15

LIN (Likestilling, inkludering og nettverk) har siden 2010 tilbudt norskkurs for innvandrere. I mai i fjor måtte de avvikle tilbudet på grunn av manglende midler, men i juni i år fikk de midler til å ha kurs ut året. Startskuddet for oppstarten gikk forrige mandag.

Rekordmange korpsrekrutter

Rekordmange korpsrekrutter

Publisert:

Grorud skoles musikkorps har nesten doblet medlemsmassen i år. Fra 45 aktive medlemmer i fjor har korpset og drillen nå 80 musikkglade barn.

Nå er de konfirmert

Nå er de konfirmert

Publisert: - Oppdatert: 24.09.2019 kl 12:25

Konfirmantene i Tonsen menighet tok steget inn i voksenlivet lørdag 14. og søndag 15. september.

«Alt» om kvinnehelse i bokform

Groruddøler bak boksuksess:

«Alt» om kvinnehelse i bokform

Publisert:

Sigrun Stenseth og Helene Svabø står bak podcasten «Femihelse». Nå har damene fått ordene ned på papir og lansert boka med samme navn. 

Feirer eplene og fellesskapet

Midgardsfest på Nedre Fossum gård:

Feirer eplene og fellesskapet

Publisert:

Epleprosjektet Líf Laga, foreningen One People og Blokk 58 står bak initiativet til Midgardsfest på Nedre Fossum gård. Nå inviterer de til en hel dag med fest førstkommende tirsdag, 24. september - som er den offisielle epledagen.

Ti år med gatefest

Ti år med gatefest

Publisert:

På lørdag inviterte Sletteløkka arrangementer til gatefest på lekeplassen i Askelia for tiende gang på rad. Som alltid strømmet naboene til, og selv hadde arrangørene litt ekstra å by på i år.

Familiedag på Vesletjern

Apalløkka vel 100 år:

Familiedag på Vesletjern

Publisert:

Apalløkka vel feirer 100 år i år. Feiringen deler de opp i to, og først ut var kanopadling og grilling i vellets «hage».

Nå åpner klatreparken

Linderud gård:

Nå åpner klatreparken

Publisert:

En aktivitetsløype har funnet veien til Linderud gård, mellom furutrærne. Løypa er allerede satt opp og tatt i bruk. Lørdag er det klart for den offisielle åpningen.

Superfornøyd ordfører

Valg 2019

Superfornøyd ordfører

Publisert:

Sosialistisk Venstreparti (SV) går ut av valgkampen med 9,1 prosent av Oslo-stemmene og inn i fire nye år i byråd.

Skuffende kveld for Høyre

Valg 2019

Skuffende kveld for Høyre

Publisert:

Etter at valgresultatet tikket inn natt til tirsdag ble det klart at Høyre fortsatt er det største partiet i Oslo, men de blå må kikke langt etter byrådskontorene og ordførerkjedet.

- Nå skal det snakkes om Aker

Valg 2019

- Nå skal det snakkes om Aker

Publisert:

Oslo Senterparti er inne i bystyret for første gang på 24 år. Partiets førstekandidat Bjørg Sandkjær er ikke i tvil om hva som blir viktigst å diskutere først.

– Ikke helt fornøyde

Valg 2019

– Ikke helt fornøyde

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2019 kl 13:45

Fremskrittspartiet gikk inn i valgnatta med en utfordrende valgkamp bak seg. Selve resultatet er heller ikke noe å smile bredt over.

Taperen ble vinneren

Valg 2019

Taperen ble vinneren

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2019 kl 15:10

Arbeiderpartiet ble den største taperen i Oslo-valget, med en nedgang på 11,9 prosent. Likevel sto jubelen i taket da Raymond Johansen gikk på talerstolen - det holdt nemlig akkurat til fornyet tillit i byråd.

Frp møter velgerne

Valgkampinnspurten:

Frp møter velgerne

Publisert:

Frp har nylig vært på turné, Groruddalsturné. Sammen med partiets førstekandidat Aina Stenersen og Ombir Upadhyay fra Stovner og Vidar Haugan fra Grorud, tok tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen en tur innom Grorud senter, avishuset og Veitvet.

Grønn duell i fargerik bydel

Bjerke bydel: De kjemper om din stemme

Grønn duell i fargerik bydel

Publisert:

Med både Venstre og Miljøpartiet de Grønne rundt bordet, har Bydel Bjerke to grønne partier som kjemper om de grønne stemmene - men fra hver sin leir. Venstre er med i den blå regjeringen og MDG i det rødgrønne Oslobyrådet. Vi slo av en prat for å høre hvor skoen trykker, og det med en ...

Språk er nøkkelen

Stovner bydel: De kjemper om din stemme

Språk er nøkkelen

Publisert:

Viktigst i Bydel Stovner er jobb og språk. Det er to ting som står høyt på prioriteringslista til lokalpolitikerne de neste fire årene.

Hjertesaker og hjertesukk

Valgmøtet i Grorud samfunnshus:

Hjertesaker og hjertesukk

Publisert:

Etter hvilen var det duket for det mange nok anså som indrefileten på møtet, nemlig muligheten til å utfordre politikerne på konkrete saker. Grunnet møtets natur var det ikke alle sakene panelet kjente detaljene i, men det ble like fullt en livat runde om byutvikling.

Hvordan skal dalen bygges?

Valgmøte i Groruddalen:

Hvordan skal dalen bygges?

Publisert: - Oppdatert: 03.09.2019 kl 20:07

Tirsdag kveld var det duket for valgkampens store evenement i Groruddalen, nemlig det tradisjonelle valgmøtet på Grorud samfunnshus. Denne gangen med et spesielt fokus på byutviklingen opp og ned vår langstrakte dal.

Hurra for nyoppusset barnehage!

Hurra for nyoppusset barnehage!

Publisert:

Vestliskogen barnehage er nyoppusset. Det ble markert i kjent stil, men denne gangen var den røde tråd byttet ut med en kvist. Med hjelp av byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, og pappa Nicklas Skalin, åpnet Amalia (5) sin nye barnehage.

- Politiet må vinne tilbake respekten

Frps tiltakspakke for en tryggere by:

- Politiet må vinne tilbake respekten

Publisert:

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) er opptatt av at alle skal føle seg trygge i hverdagen. Selv om Oslo er et fint grunnlag for det, mener han dagens ungdomskriminalitet er en viktig grunn til å sette inn støtet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...