Søkeresultat

Nyheter av: Martine Myhre

Fortsatt behov for bøssebærere

TV-aksjonen:

Fortsatt behov for bøssebærere

Publisert: - Oppdatert: 18.10.2019 kl 14:13

Selv om temaet til årets tv-aksjon er like viktig som tidligere år, ser Oslos byaksjonsleder at verving av bøssebærere krever litt mer innsats i år.

Feirer 25 år på Alnabru

Møbelgiganten jubilerer:

Feirer 25 år på Alnabru

Publisert:

I 1994 var Skeidar den største hovedattraksjonen og største butikken på 12.000 kvadratmeter på Alnabru. Nå feirer møbel- og interiørkjeden 25 år på sentret.

Vil blåse nytt liv i sentret

Oppussingsplaner for Tonsenhagen torg:

Vil blåse nytt liv i sentret

Publisert:

Tonsenhagen torg består hovedsakelig av parkering, varelevering, få butikker og lukkede fasader i første etasje, hvor Kiwi står sentralt. Nå er ønsket å åpne opp mer og tilbakeføre sentret slik det var tenkt.

REKO-ring på Linderud gård

REKO-ring på Linderud gård

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2019 kl 20:32

Med et mål om å øke lokalproduksjonen, stimulere til bedre lønnsomhet og bevisstgjøre forbrukerne, har «REKO-ring» blitt et populært begrep i matverden. Etter å ha etablert seg flere steder i byen, har trenden nå også funnet veien til Bydel Bjerke.

Unni er årets fotovinner

Fotofinale i «Sommerbildet 2019»:

Unni er årets fotovinner

Publisert: - Oppdatert: 11.10.2019 kl 13:21

Årets fotofinale ble rundet av på Deichman Nordtvet tirsdag kveld. Alle ti finalistene sørget for topp stemning fra start til slutt, men den blideste av dem alle ble til slutt hobbyfotografen Unni Lian.

Går for kvinners muligheter

TV-aksjonen 2019:

Går for kvinners muligheter

Publisert: - Oppdatert: 11.10.2019 kl 11:26

Om elleve dager er det klart for årets tv-aksjon. I år går den til CAREs arbeid for å skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Feiret gudinnen

Oslo Durga Puja på Furusetheimen:

Feiret gudinnen

Publisert: - Oppdatert: 11.10.2019 kl 11:44

Sist helg ble den hinduistiske gudinnen Durga feiret i en tredagers festival på Furusetheimen.

Doktor i teologi

Carsten Schuerhoff:

Doktor i teologi

Publisert:

12. juni disputerte Carsten Schuerhoff i Frankfurt. Temaet for avhandlingen var «kirkene i Groruddalen», og soknepresten i Østre Aker og Haugerud menighet har tatt for seg hvordan det er å være kirke akkurat her.

Her er årets ti fotofinalister!

Sommerbildet 2019:

Her er årets ti fotofinalister!

Publisert:

Hundrevis av bilder har kommet vår vei gjennom hele sommeren. Nå har juryen gått gjennom alle innsendte bidrag og valgt ut ti finalister. Selve vinneren kåres førstkommende tirsdag på Deichman Nordtvet.

Ny sykkelvei på plass

Fra Veitvet skole til Grorud stasjon:

Ny sykkelvei på plass

Publisert:

Nå står 3250 meter med sykkelvei mellom Veitvet skole og Grorud stasjon klar til bruk. Med denne strekningen på plass kan man sammenhengende sykle på samme vei fra Høybråten til Økern.

Vannposten: Høstens hvileuke

Vannposten: Høstens hvileuke

Publisert: - Oppdatert: 01.10.2019 kl 20:33

Eller bare høstferie, som det faktisk kalles. Denne etterlengtede ferien er allerede godt i gang. Og alternativene for hva man kan finne på er mange.

Lasses reise til Jordan

Grorud Rotary:

Lasses reise til Jordan

Publisert: - Oppdatert: 02.10.2019 kl 11:08

Med mange inntrykk og drøssevis av historier å fortelle måtte Lasse Figved dele opp sitt foredrag om Petra. Første del fikk de andre rotarianerne på Grorud høre om forrige onsdag.

Cricket på timeplanen

AKS inn i idretten:

Cricket på timeplanen

Publisert: - Oppdatert: 30.09.2019 kl 12:46

AKS-elevene på Trosterud skole kan glede seg til mer cricket-trening med Haugerud IF fremover. Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) setter nå i gang et pilotprosjekt der barn er med på gratis idrettsaktiviteter i skoletiden.

Oslobudsjettet 2020: – Stø kurs for byen

Oslobudsjettet 2020: – Stø kurs for byen

Publisert: - Oppdatert: 26.09.2019 kl 18:34

Byrådets budsjettforslag for det neste året inneholder få overraskelser, verken for Groruddalen eller Oslo by. Da ender man med et tydelig rød-grønt budsjett – laget for å styre byen videre i den samme retningen man staket ut tilbake i 2015.

Falkberget i fokus på Furuset

Groruddalen litteraturfestival 2019:

Falkberget i fokus på Furuset

Publisert:

Groruddalen litteraturfestival har nå rundet av for denne gang. Før lørdagens avslutning sto flere spennende og lystige arrangementer på programmet. En av godbitene var uten tvil introduksjonen av Johan Falkberget på Furuset bibliotek og aktivitetshus.

LIN i gang med norskkurs igjen, men - fremtiden fortsatt usikker

LIN i gang med norskkurs igjen, men - fremtiden fortsatt usikker

Publisert: - Oppdatert: 25.09.2019 kl 15:15

LIN (Likestilling, inkludering og nettverk) har siden 2010 tilbudt norskkurs for innvandrere. I mai i fjor måtte de avvikle tilbudet på grunn av manglende midler, men i juni i år fikk de midler til å ha kurs ut året. Startskuddet for oppstarten gikk forrige mandag.

Rekordmange korpsrekrutter

Rekordmange korpsrekrutter

Publisert:

Grorud skoles musikkorps har nesten doblet medlemsmassen i år. Fra 45 aktive medlemmer i fjor har korpset og drillen nå 80 musikkglade barn.

Nå er de konfirmert

Nå er de konfirmert

Publisert: - Oppdatert: 24.09.2019 kl 12:25

Konfirmantene i Tonsen menighet tok steget inn i voksenlivet lørdag 14. og søndag 15. september.

«Alt» om kvinnehelse i bokform

Groruddøler bak boksuksess:

«Alt» om kvinnehelse i bokform

Publisert:

Sigrun Stenseth og Helene Svabø står bak podcasten «Femihelse». Nå har damene fått ordene ned på papir og lansert boka med samme navn. 

Feirer eplene og fellesskapet

Midgardsfest på Nedre Fossum gård:

Feirer eplene og fellesskapet

Publisert:

Epleprosjektet Líf Laga, foreningen One People og Blokk 58 står bak initiativet til Midgardsfest på Nedre Fossum gård. Nå inviterer de til en hel dag med fest førstkommende tirsdag, 24. september - som er den offisielle epledagen.

Ti år med gatefest

Ti år med gatefest

Publisert:

På lørdag inviterte Sletteløkka arrangementer til gatefest på lekeplassen i Askelia for tiende gang på rad. Som alltid strømmet naboene til, og selv hadde arrangørene litt ekstra å by på i år.

Familiedag på Vesletjern

Apalløkka vel 100 år:

Familiedag på Vesletjern

Publisert:

Apalløkka vel feirer 100 år i år. Feiringen deler de opp i to, og først ut var kanopadling og grilling i vellets «hage».

Nå åpner klatreparken

Linderud gård:

Nå åpner klatreparken

Publisert:

En aktivitetsløype har funnet veien til Linderud gård, mellom furutrærne. Løypa er allerede satt opp og tatt i bruk. Lørdag er det klart for den offisielle åpningen.

Superfornøyd ordfører

Valg 2019

Superfornøyd ordfører

Publisert:

Sosialistisk Venstreparti (SV) går ut av valgkampen med 9,1 prosent av Oslo-stemmene og inn i fire nye år i byråd.

Skuffende kveld for Høyre

Valg 2019

Skuffende kveld for Høyre

Publisert:

Etter at valgresultatet tikket inn natt til tirsdag ble det klart at Høyre fortsatt er det største partiet i Oslo, men de blå må kikke langt etter byrådskontorene og ordførerkjedet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...