Akers Avis Groruddalen

Søkeresultat

Nyheter av:

Nå avgjøres kirkenes skjebne

Kirkebruksplanen:

Nå avgjøres kirkenes skjebne

Publisert:

Den neste uka vil Ellingsrud og Fossum kirkes fremtid avgjøres av Kirkelig Fellesråd og Bispedømmerådet.

Like muligheter er langt unna

Folkemøte i Groruddalstinget:

Like muligheter er langt unna

Publisert:

Været skremte kanskje noen, all den tid man var lovet tornadoer og tordenstormer, så det var noen ledige plasser da Groruddalstinget inntok Veitvet senter til folkemøte på torsdag. Det la imidlertid ingen demper på engasjementet for en stor gruppe mennesker hvis kamp ofte går litt under radaren - kr...

Sjef i eget liv

Årvoll omsorgssenter står klart:

Sjef i eget liv

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2019 kl 15:09

Torsdag var det storstilt åpning av de nye Omsorg+-boligene i Øivinds vei, og som seg hør og bør var det beboerne som styrte showet.

Med vinden i ryggen

Fra hullete CV til fast stilling:

Med vinden i ryggen

Publisert:

Årevis med midlertidige jobber. Eller for store hull i utdanning eller arbeidserfaring til å i det hele tatt få sjansen. Slik er hverdagen for mange som faller utenfor det vanlige løpet. Det har Møller Medvind bestemt seg for å gjøre noe med.

Nærings-dalen er i endring

Nærings-dalen er i endring

Publisert:

Etter mange år med mange planer og lite bygging, opplever næringen i Groruddalen nå nærmest en ketchup-effekt der det skjer stor endring over kort tid. Og ifølge meglerbransjen ser vi allerede konsekvensene.

Det må være plass til alle

Groruddalstinget:

Det må være plass til alle

[Video]

Publisert: - Oppdatert: 04.06.2019 kl 13:40

Groruddalstinget rigger til nytt folkemøte på Veitvet, der man denne gangen retter søkelyset mot en ofte glemt og tilsidesatt gruppe - som opplever å bli sett på som budsjettposter før de ses på som personer.

Golden Core vant Euronoize

Golden Core vant Euronoize

Publisert:

Ammerud-duoen Golden Core, bestående av Johannes Thor Sandal og Simen Harstad, gikk nylig til topps i musikkonkurransen Euronoize.

Tøyenløftet - seks år etter

Tøyenløftet - seks år etter

Publisert: - Oppdatert: 02.06.2019 kl 16:22

Gjennom de siste seks årene har Tøyen gjennomgått en radikal forandring - og man kjenner seg knapt igjen flere steder i nærbydelen. Vi tok en rundtur med ordføreren for å se hva som har skjedd som resultat av Tøyen-avtalen, og samtidig se hvor man går herfra.

Døråpner for ungdommen

Sommerjobb for unge:

Døråpner for ungdommen

Publisert:

Ridallah Halabi fra Romsås går siste året på Kuben videregående skole, og planlegger å begynne rett på universitetet neste år. Han har altså både drivkraft og disiplin i massevis, likevel måtte det litt hjelp til for at han kunne ha en sjanse på arbeidsmarkedet.

Lørdag skrus bommene på

Ingen vei tilbake...

Lørdag skrus bommene på

Publisert: - Oppdatert: 31.05.2019 kl 14:30

I morgen, lørdag 1. juni aktiveres de nye bomsnittene i Oslo og de nye takstene innføres. Noen er frustrerte, andre ser nødvendigheten av innføringen. Felles for de fleste er at de er spente på hvordan det vil påvirke dem i hverdagen. Mange har også henvendt seg til avisa med bekymringer og spørsmål...

Håper å løfte hele området

OBOS vant arkitektkonkurranse på Furuset:

Håper å løfte hele området

Publisert:

Fra parkeringsplass til et levende bysenter, slik ser OBOS for seg å ut vikle tomta i Søren Bulls vei. Nå klør de etter å få komme i gang med sin «urbane landsby».

67 millioner til flere lærere

67 millioner til flere lærere

Publisert:

I sitt forslag til revidert budsjett vil byrådet ansette 100 nye lærere i Osloskolen - 25 av disse til Groruddalen.

Vold og utrygghet på Kalbakken

Vold og utrygghet på Kalbakken

Publisert: - Oppdatert: 26.05.2019 kl 15:37

Flere voldshendelser og truende ungdommer rundt sentret har satt en støkk i befolkningen på Kalbakken. Situasjonen er rett og slett uholdbar - derfor møttes politi, næringslivet, bydelen og befolkningen til et folkemøte for å finne ut hva som kan gjøres.

Kamzy inviterer til fest

17. mai i sentrum:

Kamzy inviterer til fest

Publisert: - Oppdatert: 16.05.2019 kl 09:46

Sjefen for den store 17. mai-feiringen i Oslo sentrum er ingen ringere enn varaordfører og Rødtvet-jente Kamzy Gunaratnam. Da vet man at festen er i trygge hender!

Byrådet får sin tunnel - pluss noen svinger

Byrådet får sin tunnel - pluss noen svinger

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2019 kl 18:05

Saken om ny t-banetunnel i sentrum tok en litt overraskende vending da den var til komitébehandling. Høyre fikk ikke gjennomslag for sin alternative tunnel, men sentrumstunnelen har plutselig fått noen ekstra svinger.

Oslo kommune gjør klar Stubberudfeltet: Bedriftene kastes på dør

Oslo kommune gjør klar Stubberudfeltet: Bedriftene kastes på dør

Publisert:

Oslo kommune skal lage ny plan for Stubberudfeltet, med den konsekvensen at de eksisterende bedriftene kastes ut av området.

Ny salve fra Frp mot bomringen

Ny salve fra Frp mot bomringen

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2019 kl 10:44

Oslo Frp har, fram til fremveksten av listepartiet «Nei til mer bompenger», vært den klareste motstanderen av de nye bomringene. Nå går Carl I. Hagen, Aina Stenersen og Petter N. Myhre til bystyresalen med et privatforslag i hendene.

Jobboptimisme i Oslo

Jobboptimisme i Oslo

Publisert:

Én av tre Oslo-virksomheter svarer i en NAV-undersøkelse at de har tenkt å ansette flere i løpet av året.

Klimapilgrimsvandring

Klimapilgrimsvandring

Publisert:

Klimakrisen får folk til å tenke nytt. Sist ut er de store religionene i Oslo, som samlet skal begi seg ut på det hittil ukjente konseptet «klimapilgrimsvandring».

Må være like muligheter for alle

Temakveld om barnefattigdom:

Må være like muligheter for alle

Publisert:

Oslo er på landstoppen over barn som vokser opp i fattigdom, og pila peker i feil retning. Derfor inviterte Frp til temamøte - for å få litt bedre kjennskap til utfordringene, og kanskje peke på noen virkemidler som kan snu trenden.

Biblioteket som aldri får fred

Venstre vil flytte Deichman Nordtvet:

Biblioteket som aldri får fred

Publisert: - Oppdatert: 10.05.2019 kl 15:31

Arbeiderpartiet reiser bust når Venstre nå foreslår å flytte Nordtvet bibliotek, og kaller det hele dårlig kulturpolitikk. Venstre mener på sin side at det hele handler om å løfte bibliotekstilbudet i på Grorud opp på nivået til Stovner og Furuset.

Vil ikke gi fra seg Grønlihytta

Møte i Alna bydelsutvalg:

Vil ikke gi fra seg Grønlihytta

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2019 kl 15:21

Da bydelsdirektør Marius Trana foreslo at Bydel Alna skulle si opp leie-avtalen for Grønlihytta, satte lokalpolitikerne foten ned.

Overveldet av gladnyheten

Vestli IL vant IKEAs nabofond:

Overveldet av gladnyheten

Publisert:

Med garderober fra 80-tallet og en lager-løsning som best beskrives «der det får plass» var klubbhuset til Vestli IL overmodent for en oppgradering. Da ble gleden og overraskelsen ekstra stor når de gule og blå skjortene fra IKEA Furuset troppet opp med vårens store gladnyhet.

Påminnelse om hva man kjemper for

1. mai-markering på Årvoll:

Påminnelse om hva man kjemper for

Publisert:

Arbeidernes dag på Årvoll og Tonsenhagen begynner med minnesmarkering ved bautaen reist over fagforeningsmennene Viggo Hansteen og Rolf Wickstrøm. En tydelig påminnelse om de frihetene man kjemper for.

Jobbdrømmen

Søknader, CV'er og intervjuer:

Jobbdrømmen

Publisert:

I fjor møtte Bydel Stovner ungdomsutfordringene med en storstilt satsing på sommerjobber. Det store målet er likevel at flest mulig skal klare å skaffe seg jobber på egen hånd. På jobbsøkerkurs i Blokk 58 får man utdelt verktøyene for akkurat det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...