Akers Avis Groruddalen

Søkeresultat

Nyheter av: Ørjan Brage

Nytt aktivitetshus med bibliotek, treningssenter og musikkstudio

Ammerud:

Nytt aktivitetshus med bibliotek, treningssenter og musikkstudio

Publisert:

Grunnet oppussing har Ammerud aktivitetshus i praksis vært stengt i nesten et år. Men man får tro det var verdt ventetiden, for forrige torsdag var det duket for nyåpning - for Norges første ungdomshus med eget bibliotek, treningssenter og musikkstudio.

Byens mest populære

Lan Marie Nguyen Berg

Byens mest populære

Publisert:

Det virker kanskje ikke slik når man leser kommentarfeltene, men MDGs Lan Marie Nguyen Berg er byens mest populære politiker, med ganske god margin.

Åtte groruddøler i det nye bystyret

Valg 2019

Åtte groruddøler i det nye bystyret

Publisert:

Torsdag ettermiddag var alle personstemmer talt opp, og byens 59 representanter kan snart flytte inn i nye kontorer i Oslo rådhus. Blant dem finner vi åtte groruddøler, klare til dyst.

Må tenke nytt

Eirik Lae Solberg etter valget:

Må tenke nytt

Publisert:

Høyre ble byens soleklart største parti, men det holdt ikke til byrådsskifte. Eirik Lae Solberg gir seg likevel ikke før alle muligheter er utprøvd, og frir nå til Miljøpartiet de Grønne.

Superfornøyd ordfører

Valg 2019

Superfornøyd ordfører

Publisert:

Sosialistisk Venstreparti (SV) går ut av valgkampen med 9,1 prosent av Oslo-stemmene og inn i fire nye år i byråd.

Skuffende kveld for Høyre

Valg 2019

Skuffende kveld for Høyre

Publisert:

Etter at valgresultatet tikket inn natt til tirsdag ble det klart at Høyre fortsatt er det største partiet i Oslo, men de blå må kikke langt etter byrådskontorene og ordførerkjedet.

- Nå skal det snakkes om Aker

Valg 2019

- Nå skal det snakkes om Aker

Publisert:

Oslo Senterparti er inne i bystyret for første gang på 24 år. Partiets førstekandidat Bjørg Sandkjær er ikke i tvil om hva som blir viktigst å diskutere først.

– Ikke helt fornøyde

Valg 2019

– Ikke helt fornøyde

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2019 kl 13:45

Fremskrittspartiet gikk inn i valgnatta med en utfordrende valgkamp bak seg. Selve resultatet er heller ikke noe å smile bredt over.

Tar over stafettpinnen

Valg 2019

Tar over stafettpinnen

Publisert:

KrFs Espen Andreas Hasle vil bruke plassen i bystyret til å kjempe utrettelig for barn og unge i Oslo.

Taperen ble vinneren

Valg 2019

Taperen ble vinneren

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2019 kl 15:10

Arbeiderpartiet ble den største taperen i Oslo-valget, med en nedgang på 11,9 prosent. Likevel sto jubelen i taket da Raymond Johansen gikk på talerstolen - det holdt nemlig akkurat til fornyet tillit i byråd.

Et lite jordskjelv

Ap stuper - FNB gjør et brakvalg:

Et lite jordskjelv

Publisert:

Arbeiderparti-bastionen skjelver og Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) har virkelig fått fotfeste. Slik stemte Groruddalen til bystyrevalget.

Rockekongene i Turboneger

Granittrock 2019:

Rockekongene i Turboneger

Publisert:

Publikummet som trosset regnet på Granittrock fikk oppleve noen av landets største rockelegender avslutte fredagens show med all den galskap, volum og trøkk man får med rockekongene i Turboneger.

Endelig var det Fyrhusets tur

Pusses opp for millioner:

Endelig var det Fyrhusets tur

Publisert:

Musikkverkstedet Fyrhuset på Kalbakken var truet med nedleggelse så seint som i vinterens budsjettbehandling, men ble reddet etter blant annet en enorm mobilisering blant bydelens unge. Nå har byrådet hostet opp millioner til oppussing av det høyt elskede (og svært slitte) huset gjemt bak ...

Husk personstemmene

Husk personstemmene

Publisert:

Groruddalen har tradisjonelt vært underrepresentert i Oslo bystyre. Det kan faktisk DU gjøre noe med.

Velgerguide på Sletteløkka

Velgerguide på Sletteløkka

Publisert:

Kommer det en barnehage? Hva gjøres med bråket fra Trondheimsveien? Sletteløkka Vel hadde mange spørsmål til lokalpolitikerne før valget, og har på vegne av alle i området rett og slett gjennomført en særdeles grundig spørreundersøkelse.

Sikter seg inn på samarbeid

Alna bydel: De kjemper om din stemme

Sikter seg inn på samarbeid

Publisert:

Den gode økonomien i Bydel Alna gjør at det blir lenger mellom de vanskelige prioriteringene for lokalpolitikerne. Inn mot valget er det derfor mer snakk om godt samarbeid enn om steile frontlinjer mellom partiene.

Harde prioriteringer

Grorud bydel: De kjemper om din stemme

Harde prioriteringer

Publisert:

For lokalpolitikerne i Bydel Grorud vil mye av politikken den neste perioden bære preg av den svært pressede bydels-økonomien. Dermed er det duket for noen vanskelige prioriteringer. Vi samlet tre kandidater fra partier som tradisjonelt sett står et stykke fra hverandre for å høre hva som ...

Kampen for Groruddalen

Politisk folkemøte på Stovner:

Kampen for Groruddalen

Publisert:

I en valgkamp er det lett for at mye av fokuset blir satt på noen få områder. Dette vil Groruddalen Think Tank gjøre noe med når de torsdag inviterer til politisk møte på Stovner.

Hjertesaker og hjertesukk

Valgmøtet i Grorud samfunnshus:

Hjertesaker og hjertesukk

Publisert:

Etter hvilen var det duket for det mange nok anså som indrefileten på møtet, nemlig muligheten til å utfordre politikerne på konkrete saker. Grunnet møtets natur var det ikke alle sakene panelet kjente detaljene i, men det ble like fullt en livat runde om byutvikling.

Hvordan skal dalen bygges?

Valgmøte i Groruddalen:

Hvordan skal dalen bygges?

Publisert: - Oppdatert: 03.09.2019 kl 20:07

Tirsdag kveld var det duket for valgkampens store evenement i Groruddalen, nemlig det tradisjonelle valgmøtet på Grorud samfunnshus. Denne gangen med et spesielt fokus på byutviklingen opp og ned vår langstrakte dal.

Forlanger hjelp til Bjerke

Forlanger hjelp til Bjerke

Publisert: - Oppdatert: 02.09.2019 kl 11:01

Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at nesten fire av ti barn på Linderud er i en familie som lever i det som kalles vedvarende lavinntekt.

Går for tryggere kvelder på Kalbakken

Starter Natteravn-gruppe:

Går for tryggere kvelder på Kalbakken

Publisert:

Tidligere i år skrev vi i Akers Avis Groruddalen om vold og utrygghet på Kalbakken, som fikk Jan Bøhler til å ta initiativ til et møte mellom bydel, befolkning og politiet. Nå har det gått et halvt år, og det var duket for et nytt møte om situasjonen.

Høy temperatur på valgmøtet

Høy temperatur på valgmøtet

Publisert: - Oppdatert: 27.08.2019 kl 21:34

Groruddalen Miljøforum valgte kommuneplanen (det viktigste dokumentet som sjelden diskuteres) som gjennomgående tema under tirsdagens valgmøte i Grorud samfunnshus. Og diskusjon, det ble det til gagns.

– Vi krever tydelige svar

Det store valgmøtet i Groruddalen 27.8:

– Vi krever tydelige svar

Publisert:

Tirsdag 27. august er det duket for det store valgmøtet i Grorud samfunnshus. Her vil Groruddalen Miljøforum ha tydelige svar på hva politikerne og partiene egentlig vil med Groruddalen.

Advarer mot giftsopp

Advarer mot giftsopp

Publisert: - Oppdatert: 24.08.2019 kl 16:43

Det ligger an til en bugnende sopphøst, men det er langt i fra alt som vokser i skogen som bør legges i soppkurven. Både forgiftningslegene på Ahus og Norges sopp- og nyttevekstforbund oppfordrer til stor forsiktighet på soppturen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...