Akers Avis Groruddalen

Søkeresultat

Nyheter av: Ørjan Brage

Må være like muligheter for alle

Temakveld om barnefattigdom:

Må være like muligheter for alle

Publisert:

Oslo er på landstoppen over barn som vokser opp i fattigdom, og pila peker i feil retning. Derfor inviterte Frp til temamøte - for å få litt bedre kjennskap til utfordringene, og kanskje peke på noen virkemidler som kan snu trenden.

Biblioteket som aldri får fred

Venstre vil flytte Deichman Nordtvet:

Biblioteket som aldri får fred

Publisert: - Oppdatert: 10.05.2019 kl 15:31

Arbeiderpartiet reiser bust når Venstre nå foreslår å flytte Nordtvet bibliotek, og kaller det hele dårlig kulturpolitikk. Venstre mener på sin side at det hele handler om å løfte bibliotekstilbudet i på Grorud opp på nivået til Stovner og Furuset.

Vil ikke gi fra seg Grønlihytta

Møte i Alna bydelsutvalg:

Vil ikke gi fra seg Grønlihytta

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2019 kl 15:21

Da bydelsdirektør Marius Trana foreslo at Bydel Alna skulle si opp leie-avtalen for Grønlihytta, satte lokalpolitikerne foten ned.

Overveldet av gladnyheten

Vestli IL vant IKEAs nabofond:

Overveldet av gladnyheten

Publisert:

Med garderober fra 80-tallet og en lager-løsning som best beskrives «der det får plass» var klubbhuset til Vestli IL overmodent for en oppgradering. Da ble gleden og overraskelsen ekstra stor når de gule og blå skjortene fra IKEA Furuset troppet opp med vårens store gladnyhet.

Påminnelse om hva man kjemper for

1. mai-markering på Årvoll:

Påminnelse om hva man kjemper for

Publisert:

Arbeidernes dag på Årvoll og Tonsenhagen begynner med minnesmarkering ved bautaen reist over fagforeningsmennene Viggo Hansteen og Rolf Wickstrøm. En tydelig påminnelse om de frihetene man kjemper for.

Jobbdrømmen

Søknader, CV'er og intervjuer:

Jobbdrømmen

Publisert:

I fjor møtte Bydel Stovner ungdomsutfordringene med en storstilt satsing på sommerjobber. Det store målet er likevel at flest mulig skal klare å skaffe seg jobber på egen hånd. På jobbsøkerkurs i Blokk 58 får man utdelt verktøyene for akkurat det.

Høyres Stovner-program

Høyres Stovner-program

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2019 kl 11:01

Etter halvannet år med programarbeid har nå Stovner Høyre lagt fram sitt program før valget.

I ferd med å vinne kampen

Gjør det vanskeligere for «bolighaiene»:

I ferd med å vinne kampen

Publisert:

Siden 2014 har velforeningene og boligsameiene i Groruddalen kjempet mot såkalt «hyblifisering» og utleiespekulasjon, med Jan Bøhler med på laget til å føre kampen i Stortingssalen. Nå har regjeringen endelig kommet med konkrete tiltak, som vil gjøre livet mye vanskeligere for bolighaiene.

Men snart skal plantene ut

Våren starter inne...

Men snart skal plantene ut

Publisert:

Våren har for alvor ankommet, og mange er helt sikkert godt i gang med å gjøre hagen eller verandaen sommerklar. For å gi litt inspirasjon til dem som fremdeles sitter på gjerdet, tok vi turen til Dr. Dedichens drivhus for å få noen grønne tips.

Hvordan skal man klare å skape fred?

Hvordan skal man klare å skape fred?

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2019 kl 20:12

Varaordfører Kamzy Gunaratnam er forferdet over hendelsene på Sri Lanka, og frykter utryggheten dette skaper kan ødelegge for fredsprosessen på øya.

Generasjonsmøte på Ammerud

Skoleelevene skrev seniorenes biografier:

Generasjonsmøte på Ammerud

Publisert:

På Ammerud ligger barneskolen og eldrehjemmet vegg i vegg, men det er ofte snakk om to forskjellige verdener. Det siste halve året har disse verdenene blitt til én, når elevene har besøkt hjemmet for å skrive biografier om de eldre. Forrige uka lå resultatet klart - «Dette er ditt liv».

Påskeidyll i dalen

Påskeidyll i dalen

Publisert:

Selv om påsken for mange er synonymt med hyttetur med appelsin og Kvikklunsj i solveggen, er det også mange som velger å nyte "den stille uke" i hjemlige trakter. Vi tok en runde for å se hvordan groruddølene feirer bypåsken

Kjendispåske

Kjendispåske

Publisert:

Hvordan ser påsken ut for de forskjellige kjente navnene rundt om i Groruddalen? Vi tok en runde for å høre hva politikere, artister, idrettsfolket og ildsjelene skal fylle høytiden med.

«Via crucis» i Østre Aker kirke

«Via crucis» i Østre Aker kirke

Publisert:

Langfredag åpner dørene til Kulturkatedralen på Østre Aker, når menigheten inviteter til kor- og orgelkonserten «Via crucis» av Franz Liszt. De...

Ingen klarer jobben alene

Groruddalstinget om kampen mot gangster-rekruttering:

Ingen klarer jobben alene

Publisert:

Stovner bibliotek var fylt til randen da Groruddalstinget inviterte til folkemøte om et av de viktigste og vanskeligste temaene hittil: Hvordan skal vi klare å hindre rekrutteringen av barn og unge til rus og kriminalitet?

Påskekrim 2019

Hvem tok pokalen til Grei?

Påskekrim 2019

Publisert:

Vær med å løse påskemysteriet!

Pyntet påsketreet på Grorud

Pyntet påsketreet på Grorud

Publisert:

Nå er det bevist én gang for alle: Jula varer faktisk helt til påske.

Påskemesse i Grorud kirke

«Fra mørke til lys - fra død til liv»:

Påskemesse i Grorud kirke

Publisert:

På selveste påskekvelden inviteres hele Groruddalen til påskemesse i prostikirken på Grorud - en stemningsfull gudstjeneste om påskens budskap.

Neste byggetrinn gjøres klart

Veidekke tar jobben på Vollebekk:

Neste byggetrinn gjøres klart

Publisert:

OBOS Nye Hjem og Aspelin Ramm har gitt Veidekke oppdraget med å bygge «Fiolen», som er tredje byggetrinn i storprosjektet på Vollebekk.

Boktips til påsken

Boktips til påsken

Publisert:

For mange er påsken synonymt med å sette seg ned med en god bok - enten det er i solveggen eller i godstolen. Vi stakk innom Norli på Grorud for å få de aller heteste lesetipsene før høytida.

- Bra, men det er ikke nok

Arbeiderpartiet støtter Aker-prioritering:

- Bra, men det er ikke nok

Publisert:

Arbeiderpartiet har kastet hatten inn i Aker-kampen, og støttet derfor første halvdel av stortingsforslaget om å prioritere Aker og redde Ullevål. - God start, men det holder ikke, kontrer Rødt.

Stubberudfeltet skal planlegges

Stubberudfeltet skal planlegges

Publisert:

Plan- og bygningsetaten har mange jern i ilden om dagen. Nå starter man smått om senn med planlegging for Stubberudfeltet i Bydel Alna.

Duell om å få bygge fremtidens Furuset

«Reinventing Cities»

Duell om å få bygge fremtidens Furuset

Publisert: - Oppdatert: 10.04.2019 kl 11:57

Bygata på Furuset skal utvikles som en del av konseptet «Reinventing cities». Nå er de to finaleforslagene klare.

Alle skal få være med

Bydel Grorud betaler kontingenten:

Alle skal få være med

Publisert:

Selv om Bydel Grorud befinner seg i en vanskelig økonomisk situasjon, er det noen tilbud man er skjønt enige om å opprettholde. Blant de viktigste finner vi ordningen der bydelen hjelper familier med tilskudd til fritidsaktiviter.

Kilden - til lek og moro

Snorklipping for ny barnehage:

Kilden - til lek og moro

Publisert:

De har ventet lenge, men torsdag var det omsider åpning av den nye superbarnehagen på Tonsenhagen. Kilden barnehage slo endelig dørene på vidt gap.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...