Akers Avis Groruddalen

Søkeresultat

Nyheter av: Ørjan Brage

Når ungdommen setter dagsorden

Ungdomskonferansen 2019:

Når ungdommen setter dagsorden

Publisert:

Hvordan kommer man utenforskap, frustrasjon og desillusjonerte ungdommer i møte? Man ber dem lage sin egen politikk. Torsdag gikk den sjette ungdomskonferansen i Bydel Grorud av stabelen, med sedvanlig pondus, engasjement og entusiasme.

Frykter at man går i den samme fella

Planene for Rødtvet-utbygging:

Frykter at man går i den samme fella

Publisert:

Plan- og bygningsetaten vil bygge både høyt og tett på Rødtvet. Det får naboene til å reagere kraftig, og frykten er at man er i ferd med å gjenskape de samme feilene som har skapt levekårsutfordringer flere steder i Groruddalen.

- Ingen drømmer om å bli kriminell

Nytt folkemøte med Groruddalstinget:

- Ingen drømmer om å bli kriminell

Publisert: - Oppdatert: 03.04.2019 kl 11:16

Hvordan kan vi stoppe rekrutteringen av barn og unge til rus og kriminalitet? Scenen er satt for en livsviktig debatt når Groruddalstinget inviterer til nytt folkemøte.

Fra snorklipper til statsråd

Fra snorklipper til statsråd

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2019 kl 14:20

I flere år trålet Jøran Kallmyr rundt i Groruddalen og klippet snorer som byråd og leder av byutviklingskomiteen. I dag ble han justisminister.

Statsråder på studietur

Ministerbesøk i Gransdalen:

Statsråder på studietur

Publisert: - Oppdatert: 02.04.2019 kl 18:28

For å se hvordan barnehager i Groruddalen jobber med språkopplæring, tok kunnskapsminister Jan Tore Sanner med seg sin svenske kollega Anna Ekström på studietur til Haugenstien barnehage.

Slo ring om huset på Romsås

Nye kutt i Bydel Grorud:

Slo ring om huset på Romsås

Publisert:

Ny budsjettrunde på Grorud, nytt fakkeltog til bydelsutvalgsmøtet. Denne gangen var det Romsås-folket som kom marsjerende, når det ble kjent at Nærmiljøhuset sto i fare.

IKEA tar oppussinga

IKEA tar oppussinga

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2019 kl 11:17

Trenger fotballklubben nytt kjøkken i klubbhuset? Mangler teaterlaget et sted å oppbevare kostymene? Søk på IKEAs nabofond, så er det kanskje dere som får IKEAs egne interiørdesignere på besøk.

Når barna blir forskere

«Lufta er for alle»:

Når barna blir forskere

Publisert: - Oppdatert: 25.03.2019 kl 10:35

Hele 4. trinn på Årvoll skole blir nå vaskeekte forskere når de sendes ut i nærområdet for å måle luftkvaliteten.

Latter og tårer for Rita

Årsmøte i Groruddalen Miljøforum:

Latter og tårer for Rita

Publisert:

Tirsdag inviterte Groruddalen Miljøforum til årsmøte - med noe attåt. For denne gangen ble hovedrollen spilt av en virkelig veteran, som vekket hele følelsesregisteret hos de fremmøtte da det endelig var hennes tur til å motta Hedersprisen.

Høyre vil ha fart i Grefsenkleiva

Pusher på utbygging:

Høyre vil ha fart i Grefsenkleiva

Publisert:

Planene om oppgradering av alpinanlegget i Grefsenkleiva har ligget brakk siden OL-søknaden ble stemt ned av folket. Nå vil Høyre få fart på sakene igjen, men da må først en kulturhistorisk floke løses.

Kandidatene er klare

Nominasjonsmøter i Arbeiderpartiets bydelslag:

Kandidatene er klare

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2019 kl 12:42

Støvet har lagt seg etter en liten virvelvind av en nominasjonsprosess i Arbeiderpartiets lokallag. Av åtte første- og andrekandidater er hele seks nye, selv om mange har lang politisk erfaring.

Byen kan åpnes med et tastetrykk

Lanserte «Oslonøkkelen»:

Byen kan åpnes med et tastetrykk

Publisert: - Oppdatert: 20.03.2019 kl 10:52

Lyst å låne en bok på søndag? Trenger du å levere noe på ombruksstasjonen etter å ha jobbet kveldsskift? Med Oslonøkkelen blir dette en smal sak - alt med mobiltelefonen som nøkkelknippe.

Dissens og diskusjon

Nominasjonskomiteene er klare:

Dissens og diskusjon

Publisert: - Oppdatert: 15.03.2019 kl 14:40

Førstkommende mandag skal tre av Arbeiderpartiets lokallag stemme over listene de vil presentere til høstens bydelsvalg. For to av dem vil alt avgjøres på nominasjonsmøtene.

Tropisk rock for den eldre garde

Marimbondo Gigante:

Tropisk rock for den eldre garde

Publisert:

Bandet Marimbondo Gigante, med blant andre låtskriver Torbjørn Sandvik fra Ellingsrud, vil nå sjarmere Groruddalens eldre med det de kaller «tropisk rock».

Dypdykk i byutviklingen

Årsmøte i Groruddalen Miljøforum:

Dypdykk i byutviklingen

Publisert:

Groruddalen Miljøforum inviterer til årsmøte med faglig påfyll. Etter at verv er tildelt, valg er valgt og ærespriser har blitt delt ut, åpnes nemlig dørene for alle.

Engasjert om lokk og veier

Groruddalen Miljøforums store samferdselsseminar:

Engasjert om lokk og veier

Publisert: - Oppdatert: 14.03.2019 kl 13:01

Med Statens Vegvesens faglige tyngde på den ene siden, og Groruddalens engasjement på den andre, var scenen satt for et særdeles innholdsrikt samferdselsseminar - der forslagene, anklagene og løftene fløy veggimellom.

Pusher næringslivet til å bygge Oslo

Ny byråd for næring og eierskap:

Pusher næringslivet til å bygge Oslo

Publisert:

Marthe Scharning Lund (Ap) har klare tanker om både ansvar og samarbeid når kommunen og næringslivet skal bygge Oslo.

Fra sølepytt til storstue

Første spadetak for Grorud flerbrukshus:

Fra sølepytt til storstue

Publisert: - Oppdatert: 08.03.2019 kl 21:13

Etter tolv års arbeid kunne endelig en samlet bydel og idrettslag smile, da byrådsleder Raymond Johansen tok det første spadetaket til byggingen av Grorud flerbrukshus.

Vinterfestival i vårsola

Vinterfestival i vårsola

Publisert:

Lørdag inviterte Veitvet Hageby borettslag nære og fjerne naboer til storslått vinterfestival, med alt det medfører av skileik og moro.

Årets idrettsutøver!

Årets idrettsutøver!

Publisert:

Supertalentet Allan Dahl Johansson fra Tveita og super-oppmann Harry Bjørnevik fra Grei ble hedret med Groruddalens idrettspriser for 2018.

En titt innenfor portene - WOW!

Huken tilbake på kommunens hender:

En titt innenfor portene - WOW!

Publisert:

Brakkene, lagrene og verkstedene er jevnet med jorden, og pukkverksmaskinene er forlengst fjernet. Tilbake ligger et gigantisk område som snart skal fylles med aktivitet. Mandag fikk Oslo offisielt tilbakelevert Huken fra det gamle konkursboet.

Lokk-garantistene

Lokk-garantistene

Publisert:

Venstres forslag om at Oslo kommune selv lager regulering for Furuset-lokket ble nedstemt i bystyret, men sammen med resten av borgerlig side garanterer de nå for utredning og regulering i kommunal regi.

Nå er det guttas tur

Etablerte «Bydelsfedrene»

Nå er det guttas tur

Publisert:

Bydelsmødrene har på få år fått stor oppslutning, og damene jobber utrettelig med å skape fellesskap og bygge broer. Nå har de tatt initiativ til at også gutta skal få bli med - i «Bydelsfedre».

- Det viktigste valget du kan ta

Søknadsfrist for barnehageopptak:

- Det viktigste valget du kan ta

Publisert:

1. mars er det søknadsfrist for opptak til barnehagene. Derfor kommer Bydel Grorud med en klokkeklar oppfordring: Alle bør søke!

Hjem til Stovner

Hjem til Stovner

Publisert:

Barytonsangeren Leif Jone Ølberg har sammen med sin far lagt ut på konsertturnéen «Å eg minnest» til steder de har bodd. Da går naturligvis turen til Stovner, hvor Leif Jone har sine røtter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...