Søkeresultat

Nyheter av: Elisabeth T. Faane

Gjør mer for dem som sliter, Erna Solberg!

Groruddalsdebatt:

Gjør mer for dem som sliter, Erna Solberg!

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2021 kl 12:54

Oslo er fortsatt nedstengt, og i et svært presset arbeidsmarked er statsministerens løsning er å be folk søke nye jobber. Det holder ikke. Vi må ha en kraftfull ny sosial krisepakke for Oslo.

– Groruddalen trenger sterke talspersoner på tinget

Debatt:

– Groruddalen trenger sterke talspersoner på tinget

Publisert: - Oppdatert: 21.11.2020 kl 08:06

De 140.000 innbyggerne i Groruddalen er garantert en stortingsrepresentant fra SV, men ikke fra Arbeiderpartiet.

Kaskis innlegg om Dalen – fra Stortingets talerstol

Debatt:

Kaskis innlegg om Dalen – fra Stortingets talerstol

Publisert:

President, det er mye Groruddalen i nasjonale media for tida. Jeg håper denne nye interessen for Groruddalen og folka som bor der kan få betydning for de prioriteringene som gjøres her på huset.

- Feil av MDG og V å oppfordre til skulking

Debatt:

- Feil av MDG og V å oppfordre til skulking

Publisert:

MDG oppfordret skolebarn og ungdommer til å skulke skolen rett etter skolestart og rett før valget fordi de ønsker seg flere stemmer. Skoler skal være politisk nøytrale, og gruppepress er uheldig uansett sak.

På Rødt-toppen

På Rødt-toppen

Publisert: - Oppdatert: 01.11.2016 kl 11:42

Bjørnar Moxnes er av nominasjonskomiteen i Rødt Oslo innstilt som partiets førstekandidat til Stortingsvalget i 2017. Rett bak følger groruddølen Seher Aydar.

Rydder nabolaget hver dag

Rydder nabolaget hver dag

Publisert: - Oppdatert: 01.11.2016 kl 11:43

Erling Bolstad (84) har de siste 14 årene hatt fast rutine for å plukke søppel fra sin egen bolig, ned til Linderud og opp igjen hver eneste dag. Ruskengeneral Jan Hauger er imponert.

Ekspanderer på Helsfyr

Ekspanderer på Helsfyr

Publisert:

Øni Eiendom AS har lenge vært en del av Bryn- og Helsfyr-samarbeidet. Nå har de også kjøpt opp Tvetenveien 6 og 8. Dermed utvides porteføljen med totalt syv eiendommer.

Blir kjent over en kopp te

Blir kjent over en kopp te

Publisert:

Tea Time på Furuset har vokst seg større enn noen gang. Her møtes folk i en av Oslos mest mangfoldige bydeler for å snakke bort fremmedfrykt.

Bergtok publikum

Bergtok publikum

Publisert:

Allerede fra første sang hadde Rita Eriksen publikummet på Rommen i sin hule hånd.

Jubileum for kunstmesse

Jubileum for kunstmesse

Publisert:

I år var det 25. gangen Lions Club Tveita/Vålerenga inviterte til sin tradisjonelle kunstmesse på Tveita skole.

Ber politiet være til stede

Fortviler over hærverk:

Ber politiet være til stede

Publisert:

Uvedkommende tar seg inn på uteområdet til Karlstua barnehage i helgene for å vandalisere, drikke øl og røyke hasj. Nå ber SU-leder politiet om å løse problemet.

Skrekk og gru <BR>fra Ellingsrud

Skrekk og gru
fra Ellingsrud

Publisert: - Oppdatert: 28.10.2016 kl 13:24

Det som på Halloween for seks år siden startet som et spøkelseshus i en hage på Ellingsrud, flyttes nå til Chateau Neuf for andre året på rad.

Dalen ga 1,9 millioner

TV-aksjonen 2016:

Dalen ga 1,9 millioner

Publisert:

Søndag samlet TV-aksjonen inn 220 millioner kroner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre. Det er nesten dobbelt så mye som i fjor - også bidraget fra Groruddalen.

Ny korsjanse på Høybråten

Ny korsjanse på Høybråten

Publisert: - Oppdatert: 25.10.2016 kl 20:40

I slutten av september hadde Høybråten Sangforening cd-slipp på Vardeheim. For de som gikk glipp av det hele byr det seg nå en ny mulighet.

Mener «de røde» <BR>skyter i blinde

Mener «de røde»
skyter i blinde

Publisert:

Flertallet i Grorud BU jobber mot å skape flere kommunale arbeidsplasser i bydelen. Det vil på sikt skvise ut private aktører. Frp mener det hele er tuftet på grunnløs kritikk av private.

Enormt pengebruk <BR>på sykefravær

Enormt pengebruk
på sykefravær

Publisert:

I 2015 brukte Bydel Grorud 17,3 millioner kroner på vikarbruk i barnehager for å dekke opp sykefraværet. Flertallet i BU mener løsningen er nye heltidsansatte kun til vikarbruk.

Ringer inn til jubileumsfest

Ringer inn til jubileumsfest

Publisert:

Fossum kirke sto ferdig for 40 år siden. Det skal feires på søndag. May Grimdalen håper på godt oppmøte fra hele bydelen.

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Publisert: - Oppdatert: 21.10.2016 kl 11:54

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Vil gi gulrot til arbeidsgivere

Publisert:

En NAV-rapport konkluderer med at innvandrere blir diskriminert i arbeidslivet. Afshan Rafiq (H) mener ledere som rekrutterer bredt bør belønnes med en bonusordning.

Påvist asbest

Påvist asbest

Publisert: - Oppdatert: 20.10.2016 kl 15:39

Bydel Stovner har gitt pålegg til tomteeier om å sikre de forfalne byggene i Karihaugveien 22. Noen har tatt seg inn i byggene som man nå med sikkerhet ved inneholder asbest.

– Det er en gullgruve

Villedes til feilparkering:

– Det er en gullgruve

Publisert:

I Søren Bulls vei skrives det ut bøter over en lav sko. Bilistene klør seg i hodet fordi de er overbevist om at de har fulgt parkeringsreglene.

Unge programledere

Unge programledere

Publisert:

Tre 12-åringer på Veitvet bruker fritiden til å lage radio- og videprogram på nett. Neste mål er å gjennomføre verdens lengste direktesendte webshow.

Dalens representant

Yrkes-NM i Bergen:

Dalens representant

Publisert:

Endre Marx Westergren (18) skal sammen med sin makker representere Oslo kommune under Yrkes-NM. I tillegg er han Groruddalens utsending.

Nykommere <BR>rett til topps

Sommerbildet 2016:

Nykommere
rett til topps

Publisert: - Oppdatert: 17.10.2016 kl 09:20

Tradisjonen tro er finalistene alltid en god blanding av faste travere og friskt blod. Men onsdag kveld ble det skrevet historie: Aldri før har to debutanter tatt 1. og 2. plassen i samme fotofinale.

– Dårligere <BR>tilbud enn før

Et tilbakeskritt for t-banen:

– Dårligere
tilbud enn før

Publisert: - Oppdatert: 17.10.2016 kl 09:21

Etter åpningen av Lørenbanen har Åge Pettersen erfart å stå som sild i tønne på t-banen hver dag på vei til og fra jobb. I tillegg har t-banetilbudet i praksis blitt halvert.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...