Akers Avis Groruddalen

Kampen Janitsjar 90 år

Kampen Janitsjar 90 år

Ikke før hadde Olsen-banden fått sitt blå skilt på Kampen, før en minst like stor kulturattraksjon, Kampen Janitsjar, fikk avduket sitt skilt på hjørnet Sigurds gate/Gunhilds gate, akkurat på dagen 10. september.

Marka-vokterne fyller 50

Marka-vokterne fyller 50

På søndag inviterer Lillomarkas Venner alle markaentusiaster til storstilt bursdagsfeiring ved Isdammen på Årvoll.

Kulturnatt på Grorud

Kulturnatt på Grorud

Det var ikke noe å si verken på program eller entusiasme blant konferansierer, deltakere eller publikum da Grorud menighet inviterte til «Kulturnatt».

Bør «groruddalsk» være en egen dialekt?

Synger om Groruddals-språket

Jan Bøhler mener østkant-dialekta bør sidestilles med andre dialekter i Norge istedenfor å avfeies som en «arbeiderklasse»-sosiolekt. Derfor handler den første singelen på hans nye plate om akkurat det.

Rett på sak på business-linja

Rett på sak på business-linja

Bjerke videregående er den første skolen i Oslo som tilbyr den treårige studieretningen businesslinja til elevene sine. Her forbereder elevene seg på arbeidslivet blant annet gjennom workshops, ungdomsbedrifter og BI-besøk.

Siste bildegalleri

Kampen Janitsjar 90 år

Kulturnatt på Grorud

Vestli - Fjellhammer 2

Ti år med gatefest

Siste lyd-/videoklipp

«Innmari vårs» - Jan Bøhler

«Innmari vårs» - Jan Bøhler

Valg 2019:

Valg 2019:

Steinhoggerfestivalen 2019

Steinhoggerfestivalen 2019

Oslo-Filharmonien på Haugenstua

Oslo-Filharmonien på Haugenstua

Smånytt Vis alle

OBOS solgte 1893 nye boliger

Publisert: 21.09.2019 kl 15:48

OBOS-konsernet solgte 1893 nye boliger i Sverige og Norge første halvår i år. Det er en økning på 12 prosent sammenliknet med første halvår i fjor, if ...

Les hele

Gratis kurs

Publisert: 21.09.2019 kl 15:47

NFF Oslo (Oslo fotballkrets) holder gratis kurs for lagledere og trenere i futsal med fokus på FIKS (2). Kurset gir kunnskap om reglement, retningslin ...

Les hele

Teater for ungdom på Fubiak

Publisert: 21.09.2019 kl 15:46

Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) inviterer til «UngTeater». Her vil skuespillerne Ellen og Line holde et teaterkurs for ungdom i alderen 15 ...

Les hele

Fjøsdisco på gården

Publisert: 21.09.2019 kl 15:45

Årvoll gård åpner igjen dørene og inviterer inn til disco i fjøset. Neste fjøsdisco på loftet er søndag 29. september. Det er kun tre datoer som er sa ...

Les hele

Golf på stylter

På Groruddals-veier med VW T-Roc:

Golf på stylter

Volkswagen satser hardt i SUV-segmentet med både Touareg og Tiguan. Fler og fler nybilkjøpere får imidlertid nå øynene opp for lillebroren T-Roc. Vi tok med kompakt-SUVen ut på prøvekjøring.

«Alt» om kvinnehelse i bokform

Groruddøler bak boksuksess:

«Alt» om kvinnehelse i bokform

Sigrun Stenseth og Helene Svabø står bak podcasten «Femihelse». Nå har damene fått ordene ned på papir og lansert boka med samme navn. 

Én av tre finalister

Nordtvet gård barnehage og Oslo bys arkitekturpris 2019:

Én av tre finalister

Nordtvet gård barnehage er én av tre finalister som kjemper om å vinne Oslo bys arkitekturpris. Det har blitt et lekent, vakkert og varig anlegg, som i tillegg går svært godt med besøksgårdsanlegget og øvrige omgivelser, skriver juryen i sin begrunnelse.

Bøker skaper verdighet

Groruddalen litteraturfestival:

Bøker skaper verdighet

Safia Abdi Haase og Sherin A. Wahab har oversatt barneboka «Ryddetid» til henholdsvis somali og arabisk. Onsdag var de på Deichman Bjerke for å fortelle om arbeidet og diskutere innholdet i boka.

Feirer eplene og fellesskapet

Midgardsfest på Nedre Fossum gård:

Feirer eplene og fellesskapet

Epleprosjektet Líf Laga, foreningen One People og Blokk 58 står bak initiativet til Midgardsfest på Nedre Fossum gård. Nå inviterer de til en hel dag med fest førstkommende tirsdag, 24. september - som er den offisielle epledagen.

Høstutstilling i Galleri Fjøset

Høstutstilling i Galleri Fjøset

Kari Barkenæs fra Vålerenga stiller ut bilder i blandet teknikk i Galleri Fjøset på Årvoll gård i oktober.

Emneord

Banebrytende doktorgrad

Banebrytende doktorgrad

Før sommerferien forsvarte Høybråten-legen Zill-E-Huma Latif sin medisinske avhandling om bruk av opioid-antagonist behandling mot opioid-avhengighet for graden Philosophiae Doctor (Ph. D) på Ahus.

Traff blink med folkemøte

Traff blink med folkemøte

Da Groruddalen ThinkTank inviterte til politisk folkemøte forrige torsdag, satte navnet «Kampen for Groruddalen» ganske klare føringer for at dette ville være et viktig møte. Alt fra bompenger, til islamofobi, til hvordan boligutbygging presser ut industriarbeiderplasser sto på agendaen inne på Deic...

Hegemoniet er brutt

Valg 2019:

Hegemoniet er brutt

Tirsdag ettermiddag ble sammensetningene av de ulike bydelsutvalgene offentliggjort - og det gikk som mange spådde. Arbeiderpartiet mister sitt rene flertall i hele Groruddalen. Nå venter fire år med mer samarbeid og koalisjoner.

Møller Medvind åpnet nytt verksted

Møller Medvind åpnet nytt verksted

Tirsdag ettermiddag var det åpning av det nye klargjøringsverkstedet til Møller Medvind på Alfaset. En rørt daglig leder, Bjørn Erik Tangen, ønsket velkommen med musikk, kaffe og kringler, samt ordførerbesøk.

Perfekt start for Vestli

Perfekt start for Vestli

To strake seire og rett i tet for Vestlis håndballherrer i sesonginnledningen.

Ti år med gatefest

Ti år med gatefest

På lørdag inviterte Sletteløkka arrangementer til gatefest på lekeplassen i Askelia for tiende gang på rad. Som alltid strømmet naboene til, og selv hadde arrangørene litt ekstra å by på i år.

Omstilling på utstilling

Omstilling på utstilling

Sist søndag åpnet maleren og fotografen Morten Sæther sin utstilling om forvandling, omstilling, reform og metamorfose både av Tveten gård, Tveita og den nærliggende naturen. Utstillingen varer til søndag.

Krysser landegrenser med ny singel

Jonas Benyoub:

Krysser landegrenser med ny singel

Fredag 13. september slapp Ellingsrud-mannen Jonas Benyoub remix av NAHNAH med belgierne Sabri og Nezare. Musikkvideoen til remixen ble spilt inn på én dag i Nederland.

Storeslem til NJJK

Storeslem til NJJK

Flere NM-gull og kongepokal til Norsk Judo- og Jiu-jitsu Klubb på Haugerud under senior-NM i Stavanger.

Familiedag på Vesletjern

Apalløkka vel 100 år:

Familiedag på Vesletjern

Apalløkka vel feirer 100 år i år. Feiringen deler de opp i to, og først ut var kanopadling og grilling i vellets «hage».

Kompisgjengen på Nordtvet

Kompisgjengen på Nordtvet

Inkludering og forbrødring sto i fokus da Nordtvet skole forrig uke arrangerte vennskapsuke for andre året på rad. Fredag ble den avsluttet med video, sang og dans, diplomer og overrekkelse av trivselsleder-stafettpinnen.

Rett ut

Stig-André «Stigga» Berge

Rett ut

Stig-André «Stigga» Berge røyk ut av VM etter at han tapte sin første kamp i Kasakhstan.

Andrine hentet hjem kongepokalen

Seiret i sekundstrid:

Andrine hentet hjem kongepokalen

Ingen kunne stoppe Ammerud-jenta Andrine Benjaminsen under NM-uka i orientering. Med NM-gull og kongepokal på langdistansen og et nytt NM-gull på mellomdistansen ble Lillomarka O-lag-løperen dronninga av NM.

Færre, men fremdeles gode

Greis innebandydamer:

Færre, men fremdeles gode

Greis innebandydamer var med og spiste kirsebær med de største forrige sesong. I år er de noen færre spillere, men kaptein Kine Hedlund Eriksen tror likevel laget kan være med å kjempe helt i toppen.

- Vi skal kjempe i toppen!

Sveivas innebandyherrer:

- Vi skal kjempe i toppen!

Sveivas innebandyherrer har hatt en utfordrende sommer med spilleravganger og sen start på treningen sin, men forrige sesongs norgesmestre regner med å være med når de gjeveste medaljene skal deles ut denne sesongen også.

Emneord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...