Akers Avis Groruddalen

Nabolagsfest og verksted i parsellhagen på Trosterud

Nabolagsfest og verksted i parsellhagen på Trosterud

Den inngjerdede parsellhagen på Trosterud åpner dørene for hele nærmiljøet og inviterer til nabolagsfest. På menyen er det både foredrag og stemning, samt mat dyrket som er dyrket i hagen.

Treffer han blink i Groruddalen?

Treffer han blink i Groruddalen?

Eirik Lae Solberg er Høyres byrådslederkandidat til kommunevalget 9. september. Skole- og samferdselspolitikk ligger hjertet nært og en oppvekst fylt med mangfold, mobbing og en pause fra politikken, mener han har hatt stor verdi.

Viktig talentpris til Stovnerrevyen

Viktig talentpris til Stovnerrevyen

«Stovnerske tilstander» har nå skrevet seg inn i revyhistorien. De har gått fra å gjeninnføre revytradisjonen på Stovner til å bli landets mest omtalte revy. Og nå har de mottatt talentpris i NM.

Stråhattgjengen:

Stråhattgjengen:

Som tidligere år har stråhatten blitt plassert der den skal. Følg med i avisa for sommerhilsninger av både store og små «stråhatter».

 Mitt forhold til Olav Thon

Steinar Saghaugs «sommeragurk»:

Mitt forhold til Olav Thon

• Redaktøren i avisa utfordret meg til å skrive en «sommeragurk» om mitt forhold til forretningsmannen og hallingdølen Olav Thon. Olav Thon er en av Norges rikeste personer med en ligningsformue på 5,5 milliarder kroner i 2010. Olav fylte nylig 96 år, og som alle har fått med seg giftet han seg i s...

Siste bildegalleri

Generalen går av med flagget til topps

Nå er Huken «vår» igjen

Fyr og flamme på Lille Wembley

Klatreparkåpning og St. Hans-fest da Kamzy «fløy gjennom lufta»

Siste lyd-/videoklipp

Nå er Huken «vår» igjen

Nå er Huken «vår» igjen

Byggingen av Øivinds vei

Byggingen av Øivinds vei

Groruddalstinget om Funksjonshemmede og kronisk syke

Groruddalstinget om Funksjonshemmede og kronisk syke

Foreldremøte om mobbing

Foreldremøte om mobbing

Smånytt Vis alle

Læremester King

Publisert: 11.07.2019 kl 21:27

Joshua King og Bournemouth er i gang med sesongoppkjøringen før Premier League sparkes i gang i august. Sørskystklubbens ungutt, Sam Surridge, lovpris ...

Les hele

Utskiftninger i Grorud

Publisert: 11.07.2019 kl 21:26

Grorud har hatt en forrykende sesong i årets PostNord, og er i disse dager i full gang med forberedelsene til neste halvdel av sesongen. Men, for tren ...

Les hele

Basketcamp

Publisert: 11.07.2019 kl 21:26

15.-17. august er det duket for Ammerud Baskets Summer Camp for barn og unge i alderen 10 til 15 år. Det er bare plass til 45 personer, og påmeldingen ...

Les hele

Nytt styre i Hasle-Løren

Publisert: 07.07.2019 kl 23:59

På årsmøtet i Hasle-Løren ble et nytt styre for Ishockey Yngres innsatt.
Ansvarsfordeling er følgende: Harald Lone er styreleder. Ansette Skott nest ...

Les hele

Elsker Romsås

Jordbærprat med Thor Johnsen:

Elsker Romsås

Stifter og leder av Romsås vel, Thor Johnsen, får med seg om et hull i veien er for stort eller om det er for lite vann i Svarttjern. Lederrollen i vellet har blitt som en heltidsjobb, og det passer ham helt perfekt.

En bauta fyller 80

En bauta fyller 80

En av norsk arbeiderbevegelses og norsk samfunnslivs støttepillarer gjennom mange år, Ivar Leveraas, fyller 80 år i dag. Det er vanskelig å tro når man ser ham, og imponerende når han forteller fra sitt usedvanlig aktive liv.

Kommentar:

Vi møtes i spaltene

... og ved dartskiva

Klare for høstjakta

Klare for høstjakta

Grorud ILs fotballherrer tok sommerferie på toppen av tabellen i PostNord-ligaen, avd. 2. Til helgen braker det løs igjen, og trener Eirik Kjønø lover at hans disipler er sultne på å fortsette i samme spor som før ferien.

En velsmakende møteplass gjennom sommeren

Kreativt verksted på Fubiak:

En velsmakende møteplass gjennom sommeren

Hver dag er det et nytt program på menyen på det kreative verkstedet på Fubiak. Mens sola stekte ute, stekte barna muffins i ovnen inne på Fubiak.

Klubbens eldste?

Stråhattgjengen:

Klubbens eldste?

Velkommen inn i gjengen, Connie!

Emneord

En rolig sommer med et beredskap i høygir

Grorud brannstasjon:

En rolig sommer med et beredskap i høygir

Det har vært en relativt stille sommer for mannskapet på Grorud brannstasjon. Men på tross av sommerferie er ikke beredskapen noe mindre.

Kommentar:

Populær badedam på Årvoll

Det er et tilbakevendende spørsmål på denne tiden av året: Blir det vann i badedammen på Årvoll i år? Svaret er ja, det fikk avisens lesere servert av byrådspartiet De Grønne sist fredag. Dermed er det bare å finne fram badebuksa, men vent nå litt...

Bompenger er en miljøavgift

I Oslo trenger vi bompenger først og fremst av én årsak – alle Oslo-borgere må bidra i kampen for å redusere utslipp av klimagasser. Bompenger er derfor en viktig miljøavgift.

Líf Laga-butikken selger most og verver hageeiere

Styrer «eplebutikken» på Stovner senter:

Líf Laga-butikken selger most og verver hageeiere

I Líf Lagas nyetablerte butikk «Stovnerhagen» på Stovner senter tilbringer syv jenter fra bydelen sommerferien. Arbeidsoppgavene består av å selge eplemost og verve eplehageeiere.

En kjempesuksess i bydelen

Sommerjobb for unge i Bydel Stovner:

En kjempesuksess i bydelen

Qasim Ahmad (17) har gjort sakene sine godt hos Princess Stovner at butikksjefen allerede nå ønsker å ha ham med videre. For Yosef Elsabi (17) er situasjonen helt lik. Han begynte som renholder hos bydelen ifjor, og i år ble han ønsket tilbake. Sommerjobb-programmene for ungdom og unge voksne i byde...

Marius tok sølv med landslaget

Strandhåndball-EM i Polen:

Marius tok sølv med landslaget

Det norske herrelandslaget, med blant annet Stovner-mannen Marius Retle, slo 2017-mesteren Spania i gruppespillet, og kjempet seg helt til en sensasjonell sølvmedalje i strandhåndball-EM i Polen.

Kjent lærer har takket av

Kjent lærer har takket av

Bare noen dager før skolene startet på sommerferien hadde kroppsøvingslærer Jan Wolther (62) ved Groruddalen skole sin siste skoledag. Avskjeden ble markert med en enkel høytidelighet sammen med gode kolleger ved skolen.

Snart badeklart på Årvoll

Nå fylles dammen opp...

Snart badeklart på Årvoll

Som i fjor fylles Årvolldammen opp med bekkevann. Lite vann i bekken gir svakt trykk, men til uka skal det være muligheter for å ta en dukkert.

Stem på årets ildsjel i Bydel Stovner

Stem på årets ildsjel i Bydel Stovner

I august skal man kåre årets ildsjel og årets unge ildsjel i Bydel Stovner og nå kan man sende inn sine nominasjoner.

Nå er Røverkollen fri for hogst-trusler

Kjempet for naturreservatet i 37 år:

Nå er Røverkollen fri for hogst-trusler

Kampen for å verne Røverkollen naturreservat har endt med både seire og tap opp gjennom, og vi må helt tilbake til 1982 for å høre startskuddet. Nå, 37 år senere blir området vernet.

Kampen om Lillomarka

Svært få hovedsteder kan skilte med samme nærhet til både sjø og skog som Oslo. Vi i Groruddalen er ekstra heldige som har Lillomarka så tett på. Denne nærheten tar vi ikke for gitt og Arbeiderpartiet jobber for at hele Lillomarka skal bli vernet.

Sommerminnene tilhører Glomma

Jordbærprat med Leif Frantzen:

Sommerminnene tilhører Glomma

Leif Frantzen blir fort dratt tilbake til fisketurene på Glomma og hytta på fjellet. To steder han ofte «drar tilbake» til om dagen. Selv mener han slike mimreturer kommer med alderen.

Best av de beste på Linderud

Best av de beste på Linderud

Da klokka var 13.00 var tre navn bokført med 27 poeng og dermed måtte vi ut i omkast. Der var det Tore Karlsen som var best og kunne slippe jubelen løs - to år etter forrige seier i Sommer-dart'n.

Generalen går av med flagget til topps

Generalen går av med flagget til topps

Først var det Boris Hansen, så kom Kjellaug Løken, før Jan Hauger tok over som Ruskengeneral i Oslo. Noe av det siste han gjorde som regjerende general, var å komme innom Akers Avis Groruddalen for å takke for et mangeårig samarbeid.

– Lillomarka har allerede en barnehage

Reagerer på Høyres barnehageutspill:

– Lillomarka har allerede en barnehage

Tale Pleym (SV) mener Høyre glemmer en viktig ting når de dagdrømmer om friluftsbarnehage ved Lillomarka.

Emneord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...