Akers Avis Groruddalen

Kalddusj endte med seier i fotokonkurransen

Sommerbildet 2019:

Kalddusj endte med seier i fotokonkurransen

Hobby-fotograf Kristin Lenschow nølte ikke da hun så barna leke og kjøle seg ned i fontena i Spikersuppa. Om sommeren er hun nemlig ekstra observant på utkikk etter det perfekte blinkskuddet til sommerbilde-konkurransen. Det er lurt, for hun er ukas vinner med dette forfriskende bildet.

Nabolagsfest og verksted i parsellhagen på Trosterud

Nabolagsfest og verksted i parsellhagen på Trosterud

Den inngjerdede parsellhagen på Trosterud åpner dørene for hele nærmiljøet og inviterer til nabolagsfest. På menyen er det både foredrag og stemning, samt mat dyrket som er dyrket i hagen.

Født da Armstrong landet på månen

Født da Armstrong landet på månen

For 50 år siden, 20. juli 1969, skjedde det to store verdensbegivenheter. Neil Armstrong ble første mann som satte sin fot på månens overflate – og diakon Cate-Hélen Andersen i Ellingsrud og Furuset menighet så dagens lys!

Groruddøler tørster etter HYDROGEN

Veiskille for hydrogen etter 10. juni 2019:

Groruddøler tørster etter HYDROGEN

Eksplosjonen på hydrogenstasjonen til Uno-X stasjonen på Kjørbo i Sandvika 10.juni har skrevet seg inn i norsk hydrogenhistorie med lydskrift. En hydrogentank tok fyr med et smell som hørtes over hele Sandvika. Heldigvis ble det ingen alvorlige personskader og brannvesenet fikk kontroll på situasjon...

Treffer han blink i Groruddalen?

Treffer han blink i Groruddalen?

Eirik Lae Solberg er Høyres byrådslederkandidat til kommunevalget 9. september. Skole- og samferdselspolitikk ligger hjertet nært og en oppvekst fylt med mangfold, mobbing og en pause fra politikken, mener han har hatt stor verdi.

Siste bildegalleri

Generalen går av med flagget til topps

Nå er Huken «vår» igjen

Fyr og flamme på Lille Wembley

Klatreparkåpning og St. Hans-fest da Kamzy «fløy gjennom lufta»

Siste lyd-/videoklipp

Nå er Huken «vår» igjen

Nå er Huken «vår» igjen

Byggingen av Øivinds vei

Byggingen av Øivinds vei

Groruddalstinget om Funksjonshemmede og kronisk syke

Groruddalstinget om Funksjonshemmede og kronisk syke

Foreldremøte om mobbing

Foreldremøte om mobbing

Smånytt Vis alle

Maridalsspillet med nytt spel

Publisert: 22.07.2019 kl 11:32

Skuespiller Line Verndal er å se i hovedrollen til Maridalsspillets nye storsatsning «Katharina av Maridalen». Hun fyller rollen som Katharina i årets ...

Les hele

Sommerstemning på gården

Publisert: 22.07.2019 kl 11:31

Linderud gård stenger på ingen måte dørene i sommer. Aktivitet og god stemning står på programmet sommeren gjennom, og ikke minst flere konserter. Søn ...

Les hele

Sykkelverksted på Ammerud

Publisert: 22.07.2019 kl 11:30

Ammerudklubben har sitt eget sykkelverksted i sommer. Her jobber ungdom sammen som reparatører og tilbyr stell og reparasjon av sykler. Selve jobben t ...

Les hele

Åpen dag i parsellhagen

Publisert: 22.07.2019 kl 11:30

Ellingsrud parsellhage holder åpen dag lørdag 24. august. Det hele er en del av «Oslo miljøhovedstad 2019», og på programmet står blant annet foredrag ...

Les hele

Elsker Romsås

Jordbærprat med Thor Johnsen:

Elsker Romsås

Stifter og leder av Romsås vel, Thor Johnsen, får med seg om et hull i veien er for stort eller om det er for lite vann i Svarttjern. Lederrollen i vellet har blitt som en heltidsjobb, og det passer ham helt perfekt.

Viktig talentpris til Stovnerrevyen

Viktig talentpris til Stovnerrevyen

«Stovnerske tilstander» har nå skrevet seg inn i revyhistorien. De har gått fra å gjeninnføre revytradisjonen på Stovner til å bli landets mest omtalte revy. Og nå har de mottatt talentpris i NM.

Stråhattgjengen:

Stråhattgjengen:

Som tidligere år har stråhatten blitt plassert der den skal. Følg med i avisa for sommerhilsninger av både store og små «stråhatter».

 Mitt forhold til Olav Thon

Steinar Saghaugs «sommeragurk»:

Mitt forhold til Olav Thon

• Redaktøren i avisa utfordret meg til å skrive en «sommeragurk» om mitt forhold til forretningsmannen og hallingdølen Olav Thon. Olav Thon er en av Norges rikeste personer med en ligningsformue på 5,5 milliarder kroner i 2010. Olav fylte nylig 96 år, og som alle har fått med seg giftet han seg i s...

En bauta fyller 80

En bauta fyller 80

En av norsk arbeiderbevegelses og norsk samfunnslivs støttepillarer gjennom mange år, Ivar Leveraas, fyller 80 år i dag. Det er vanskelig å tro når man ser ham, og imponerende når han forteller fra sitt usedvanlig aktive liv.

Kommentar:

Vi møtes i spaltene

... og ved dartskiva

Emneord

Oslo Kammermusikkfestival...

På Linderud gård

Norges første kammermusikkfestival feirer 30 år i 2019. En av konsertene i jubileumsprogrammet er lagt til Linderud gård, etter ønske fra kunstnerisk leder Arve Tellefsen.

Klare for høstjakta

Klare for høstjakta

Grorud ILs fotballherrer tok sommerferie på toppen av tabellen i PostNord-ligaen, avd. 2. Til helgen braker det løs igjen, og trener Eirik Kjønø lover at hans disipler er sultne på å fortsette i samme spor som før ferien.

En velsmakende møteplass gjennom sommeren

Kreativt verksted på Fubiak:

En velsmakende møteplass gjennom sommeren

Hver dag er det et nytt program på menyen på det kreative verkstedet på Fubiak. Mens sola stekte ute, stekte barna muffins i ovnen inne på Fubiak.

Klubbens eldste?

Stråhattgjengen:

Klubbens eldste?

Velkommen inn i gjengen, Connie!

En rolig sommer med et beredskap i høygir

Grorud brannstasjon:

En rolig sommer med et beredskap i høygir

Det har vært en relativt stille sommer for mannskapet på Grorud brannstasjon. Men på tross av sommerferie er ikke beredskapen noe mindre.

Stråhattgjengen:

Stråhattgjengen:

Her er Even Kongslie (4 år) – med stråhatt!

Kommentar:

Populær badedam på Årvoll

Det er et tilbakevendende spørsmål på denne tiden av året: Blir det vann i badedammen på Årvoll i år? Svaret er ja, det fikk avisens lesere servert av byrådspartiet De Grønne sist fredag. Dermed er det bare å finne fram badebuksa, men vent nå litt...

Bompenger er en miljøavgift

I Oslo trenger vi bompenger først og fremst av én årsak – alle Oslo-borgere må bidra i kampen for å redusere utslipp av klimagasser. Bompenger er derfor en viktig miljøavgift.

Líf Laga-butikken selger most og verver hageeiere

Styrer «eplebutikken» på Stovner senter:

Líf Laga-butikken selger most og verver hageeiere

I Líf Lagas nyetablerte butikk «Stovnerhagen» på Stovner senter tilbringer syv jenter fra bydelen sommerferien. Arbeidsoppgavene består av å selge eplemost og verve eplehageeiere.

En kjempesuksess i bydelen

Sommerjobb for unge i Bydel Stovner:

En kjempesuksess i bydelen

Qasim Ahmad (17) har gjort sakene sine godt hos Princess Stovner at butikksjefen allerede nå ønsker å ha ham med videre. For Yosef Elsabi (17) er situasjonen helt lik. Han begynte som renholder hos bydelen ifjor, og i år ble han ønsket tilbake. Sommerjobb-programmene for ungdom og unge voksne i byde...

Marius tok sølv med landslaget

Strandhåndball-EM i Polen:

Marius tok sølv med landslaget

Det norske herrelandslaget, med blant annet Stovner-mannen Marius Retle, slo 2017-mesteren Spania i gruppespillet, og kjempet seg helt til en sensasjonell sølvmedalje i strandhåndball-EM i Polen.

Kjent lærer har takket av

Kjent lærer har takket av

Bare noen dager før skolene startet på sommerferien hadde kroppsøvingslærer Jan Wolther (62) ved Groruddalen skole sin siste skoledag. Avskjeden ble markert med en enkel høytidelighet sammen med gode kolleger ved skolen.

Snart badeklart på Årvoll

Nå fylles dammen opp...

Snart badeklart på Årvoll

Som i fjor fylles Årvolldammen opp med bekkevann. Lite vann i bekken gir svakt trykk, men til uka skal det være muligheter for å ta en dukkert.

Stem på årets ildsjel i Bydel Stovner

Stem på årets ildsjel i Bydel Stovner

I august skal man kåre årets ildsjel og årets unge ildsjel i Bydel Stovner og nå kan man sende inn sine nominasjoner.

Nå er Røverkollen fri for hogst-trusler

Kjempet for naturreservatet i 37 år:

Nå er Røverkollen fri for hogst-trusler

Kampen for å verne Røverkollen naturreservat har endt med både seire og tap opp gjennom, og vi må helt tilbake til 1982 for å høre startskuddet. Nå, 37 år senere blir området vernet.

Emneord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...