Byen kan åpnes med et tastetrykk

Lanserte «Oslonøkkelen»:

Byen kan åpnes med et tastetrykk

Lyst å låne en bok på søndag? Trenger du å levere noe på ombruksstasjonen etter å ha jobbet kveldsskift? Med Oslonøkkelen blir dette en smal sak - alt med mobiltelefonen som nøkkelknippe.

Fra elev til soldat

Bjerke vgs på Krigsskolen:

Fra elev til soldat

Idrettsfag-elevene på Bjerke videregående skole har vært på besøk hos Krigsskolen på Linderud. I 2015 ble det innført allmenn verneplikt i Norge, men fremdeles er det behov for flere jenter i førstegangstjenesten og Forsvaret generelt. Jentene på Bjerke virker motiverte og klare.

Avholdt lærer takker av

Etter 44 år på Bjøråsen:

Avholdt lærer takker av

Hun husker godt den første dagen hun møtte til ny jobb på Bjøråsen, assisterende rektor Aud Brunvoll Iversen og tenkte: «På denne skolen blir jeg ikke lenge!». Slik skulle det ikke gå. I stedet ble det nesten 44 år!

Annonse: Bydel Stovner
Åpent møte om badetomta på Stovner

Åpent møte om badetomta på Stovner

I bydelsutvalgsmøte torsdag skal saken om offentlig ettersyn Aasta Hansteens vei 2 m.fl. opp.

Alvorlige knivepisoder

Politiloggen:

Alvorlige knivepisoder

Tirsdag gikk det riktig galt da fire lærere på Brynseng skole ble sendt til legevakta med knivskader. På Veitvet har det nok en gang vært uroligheter og det resulterte i at to ble kjørt til arresten.

Siste bildegalleri

- Vi er mer enn fordommene

Eksplosiv danserevy

Vinterfestival i vårsola

Gravingen er i gang

Siste lyd-/videoklipp

Jenny Jenssen fremfører «Pinadø vaske klean dine sjøl»

Jenny Jenssen fremfører «Pinadø vaske klean dine sjøl»

Samferdselsseminar

Samferdselsseminar

Første spadetak for Grorud flerbrukshus

Første spadetak for Grorud flerbrukshus

Sveiva 25 år

Sveiva 25 år

Smånytt Vis alle

To fra dalen på landsen

Publisert: 14.03.2019 kl 11:17

To groruddøler ble funnet gode nok for det norske fotballandslaget som skal møte Spania og Sverige i mars. Tirsdag tok landslagssjef Lars Lagerbäck ut ...

Les hele

Skrur ned i Lillomarka Arena

Publisert: 14.03.2019 kl 10:41

Enkelte av naboene til nye Lillomarka Arena har klaget på at støynivået er vel høyt. Avdelingsleder Ole-Jørgen Pettersen i Bydel Grorud har gode nyhet ...

Les hele

Forrige helg preget av vold

Publisert: 14.03.2019 kl 10:40

Masseslagsmål med opp mot 40 involverte på Haugerud. Biltyv på Vestli tatt på fersken av eier. Det var en travel helg for politiet som rykket ut til b ...

Les hele

E6-vandring

Publisert: 05.03.2019 kl 20:39

Mandag ettermiddag ble en mann observert vandrende på E6 med en pose. Den spesielle hendelsen fant sted ved Furuset uten at politiet måtte anstrenge s ...

Les hele

Oppvokst med «Wodehouse» - en evig kjærlighet

Oppvokst med «Wodehouse» - en evig kjærlighet

Høybråten-mannen Rolf Edvard Torbo forelsket seg i P.G. Wodehouses bøker i ung alder. Forrige helg dro han til Uppsala for å fortelle om forfatterens innvirkning på Torbo-familien.

Jenny Jenssen sjarmerte på Årvoll

Jenny Jenssen sjarmerte på Årvoll

Mandag formiddag var Jenny Jenssen på Årvoll gård og holdt konsert. Publikum var heldige og ble servert både Abba-låter og Jenssens egne slagere, og blidest av dem alle var Per Andersen som attpåtil fikk kyss av nordlendingen.

Sulten på mer

Sjur Røthe på vei til Canada:

Sulten på mer

Det har ikke blitt medalje etter VM-returen, men fra flyplassen på vei til Canada sier Sjur Røthe at selvtilliten er stor og ambisjonene er gull under mini-touren i Nord Amerika.

De skal redde humlene

De skal redde humlene

Naturvernforbundet i Groruddalen samlet humleinteresserte fra Groruddalen for å lære mer om hvordan man kan redde humlene - og ikke minst bli «humleambassadører».

Dissens og diskusjon

Nominasjonskomiteene er klare:

Dissens og diskusjon

Førstkommende mandag skal tre av Arbeiderpartiets lokallag stemme over listene de vil presentere til høstens bydelsvalg. For to av dem vil alt avgjøres på nominasjonsmøtene.

– Vi er mer enn fordommene

Stovnerrevyen 2019:

– Vi er mer enn fordommene

Født Fri og Stovner videregående skole presenterte «Stovnerske tilstander» til en fullsatt sal på torsdag, med både politikere og kronprinsparet til stede.

Tropisk rock for den eldre garde

Marimbondo Gigante:

Tropisk rock for den eldre garde

Bandet Marimbondo Gigante, med blant andre låtskriver Torbjørn Sandvik fra Ellingsrud, vil nå sjarmere Groruddalens eldre med det de kaller «tropisk rock».

Kortreff med Vox i Rødtvet kirke

Inviterer hele Groruddalen:

Kortreff med Vox i Rødtvet kirke

Onsdag 20. mars er det duket for et gedigent kortreff mellom tre kor og en solist i Rødtvet kirke. Det er Nordlændingernes Forenings Kor, Odins Ravner, Cecilie Cathrine Ødegården og Rødtvets eget Vox som setter hverandre stevne.

Barnas store sjakkturnering

Barnas store sjakkturnering

For femte året på rad arrangerte Rødtvet sjakk Barnas Grand Prix-turnering på Rødtvet skole sist helg.

Dypdykk i byutviklingen

Årsmøte i Groruddalen Miljøforum:

Dypdykk i byutviklingen

Groruddalen Miljøforum inviterer til årsmøte med faglig påfyll. Etter at verv er tildelt, valg er valgt og ærespriser har blitt delt ut, åpnes nemlig dørene for alle.

James Bond-innspilling på Lutvann?

James Bond-innspilling på Lutvann?

Mye tyder på at det pågår en filminnspilling på Lutvann, og det spekuleres i om det er det nyeste og siste kapittelet i James Bond-universet som filmes inne på vannet.

Engasjert om lokk og veier

Groruddalen Miljøforums store samferdselsseminar:

Engasjert om lokk og veier

Med Statens Vegvesens faglige tyngde på den ene siden, og Groruddalens engasjement på den andre, var scenen satt for et særdeles innholdsrikt samferdselsseminar - der forslagene, anklagene og løftene fløy veggimellom.

Utklasset i Bergen...

Ammerud sjanseløse i første kvartfinale:

Utklasset i Bergen...

Det gikk bokstavelig talt rett vest for Ammeruds basketherrer da de i helgen reiste til Bergen for å spille den første kvartfinalekampen i BLNO-sluttspillet mot Gimle. Der gikk groruddølene nemlig på den største nedturen i BLNO så langt denne sesongen.

Stadig flere søker yrkesfag

Stadig flere søker yrkesfag

Søkertrenden fortsetter. For tredje året på rad er det en økning i antall Oslo-elever som ønsker en yrkesfaglig utdanning.

Pusher næringslivet til å bygge Oslo

Ny byråd for næring og eierskap:

Pusher næringslivet til å bygge Oslo

Marthe Scharning Lund (Ap) har klare tanker om både ansvar og samarbeid når kommunen og næringslivet skal bygge Oslo.

Annonse: Bydel Bjerke
- Små endringer gjør stor forskjell

Bydel Bjerke med gratis veiledning i foreldrerollen:

- Små endringer gjør stor forskjell

- Mange er opptatt av grensesetting, og vi ser at kursene gir foreldrene styrket selvtillit og at tilbudet har forebyggende effekt.

Kompetansen veier tyngst

Jannicke er ny varehussjef:

Kompetansen veier tyngst

31 år gamle Jannicke Eriksen er Maxbo Alnas nye varehussjef. Alder og kjønn spiller ingen rolle, men det gjør kompetanse og ambisjoner, og det har sjefen rikelig med.

Pølsene ga Ullevålseter mersmak

Mesternes mester imponert:

Pølsene ga Ullevålseter mersmak

Det ble både en og to pølser og burgere på Pål Anders Ullevålseter da YX 7-Eleven Alna åpnet dørene mandag formiddag.

Brann i Tvetenveien

Brann i Tvetenveien

Politiet har opprettet en 300 sikkerhetssone. Det er fare for eksplosjon på grunn av gassflasker som er på stedet. Politiet har skarpskyttere på vei for å skyte hull i resterende gassflasker.

Kandidat til entreprenør-NM

Entreprenørgruppa OneGames:

Kandidat til entreprenør-NM

Kompisene Manchuthan, Apisan, Vinoch og Thanusan kom til et veiskille og måtte velge mellom idretten og skolen. Dilemmaet til de fire kompisene la grunnlaget for entreprenør-ideen som er aktuell for NM.

Kappløp mot tiden

Lever med hjernesvulst:

Kappløp mot tiden

Etter at han ble diagnostisert med hjernesvulst i 2017, lever Lars Bestum et nytt liv der det viktigste er blitt enda viktigere; Familien! Samtidig er ikke kampen over. Lars løper et kappløp mot tiden og han håper forskningen kommer først i mål.

Mest lest

Mest komm

Siste nytt

Emneord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...