Feiret 60 år med strykeorkestret

Feiret 60 år med strykeorkestret

Grorudskolenes strykeorkester fyller i år 60 år. Det ble feiret med nye og gamle medlemmer på Nordtvet bibliotek.

Starter jula med rideshow

Starter jula med rideshow

Stovner ridesenter på Øvre Fossum gård arrangerer juleshow hvert år på denne tiden. I år er selvfølgelig ikke et unntak, for det er nettopp her jula starter for den hesteglade gjengen.

Tar med julestemningen «hjem» til Groruddalen

Tar med julestemningen «hjem» til Groruddalen

Scenekunstnerne Charlotte Brænna og Stine Cecilie Winther har begge røtter i Groruddalen, og nå er ønsket å spre julestemning på eget hjemsted med julekonserten «Juletoner».

Fagbrev.... etter 23 år som kokk

Gunaratnam Murugan: 60 år og fagbrev

Fagbrev.... etter 23 år som kokk

Faren til varaordfører Kamzy Gunaratnam, Gunaratnam Murugan, har jobbet som kokk i 20 år. I slutten av november mottok han sitt fagbrev som kokk.

Holder stø kurs

Bjerkes budsjettforslag for 2019:

Holder stø kurs

Bydelsdirektør Bovild Tjønn og BU-leder Bjørn Lundberg (Ap) har et godt tak om roret når Bydel Bjerke styrer inn i et nytt år.

Siste lyd-/videoklipp

«Til deg»

«Til deg»

Allsang med Odd Nordstoga

Allsang med Odd Nordstoga

Jaa9 + OnklP på Granittrock

Jaa9 + OnklP på Granittrock

Kenneth Engebretsen på GranittRock

Kenneth Engebretsen på GranittRock

Siste bildegalleri

Men så ble planene nedprioritert

Lutefisk med høy stemning - og ananas!

Stilfull barbershop på Stovner

Smånytt Vis alle

Gratis brodder

Publisert: 09.12.2018 kl 22:24

Bydel Grorud melder at de ønsker at alle eldre skal kunne bevege seg trygt utendørs, også nå i vinterhalvåret, med holke og underkjølt regn. I dag, fr ...

Les hele

Stenger rundt Storo

Publisert: 09.12.2018 kl 22:24

Siste uke stengte inn- og utkjøringen ved Storokrysset, først og fremst grunnet trikkeoppgraderinger på Storo-Disen, og Platåveien-Kjelsåsalléen. Spor ...

Les hele

Knut Nærum på Fubiak

Publisert: 05.12.2018 kl 14:57

Nå nærmer det seg årets siste litterære lunsj på Furuset bibliotek og aktivitetshus. Allerede i morgen, torsdag 6. desember, kommer komikeren, forfatt ...

Les hele

Barneplate-slipp

Publisert: 29.11.2018 kl 20:50

Lørdag, 1. desember, er det releasekonsert med plateslipp på Ensjø Musikkscene i Rolf Hofmos gate 24. Arne Gulliksen slipper barneplata si «Bananas». ...

Les hele

Mesterstrikker’n fra Grorud er tilbake 

Designerens femte bok

Mesterstrikker’n fra Grorud er tilbake 

Kristin Wiola Ødegård har det siste halvannet år dykket ned i universet av kofter. Nå er hun ute med en ny bok med 30 oppskrifter. 

Ungdomsopprør mot bydelskutt

«Ungdomsbydelen» Grorud kutter i tilbudet:

Ungdomsopprør mot bydelskutt

Grorud ungdomsråd reagerer kraftig på budsjettforslaget fra bydelen, som legger opp til store kutt i ungdomstilbudet og det forebyggende arbeidet. De frykter at korttenkte budsjettløsninger kan gi store konsekvenser de neste årene.

Annonse: Bydel Alna
Foreldreveiledning og samtalegruppe

Foreldreveiledning og samtalegruppe

Vil du starte 2019 med å bli tryggere i foreldrerollen? Bli med i samtalegruppe sammen med andre foreldre – del erfaringer, gleder og utfordringer.

Annonse: Bydel Grorud
Trenger flere frivillige til julaften på Romsås

Trenger flere frivillige til julaften på Romsås

Også i år blir det julefeiring for barn, unge og familier i Bydel Grorud. På grunn av oppussing i Ammerudhellinga er arrangementet flyttet til Raven Romsås. Det er fortsatt behov for flere frivillige som vil bidra.

Damene stjal showet!

Best med ball i Groruddalen:

Damene stjal showet!

I helgen ble den norske fotballsesongen avsluttet med cupfinaler på Telenor Arena og Ullevaal Stadion. Også her i Akers Avis Groruddalen setter vi strek for sesongen. Det gjør vi med å avsløre at det er Grei Kvinner Elite-duoen Marlene Young og Camilla Ose som gikk til topps i vår stjernejakt og top...

Ei skikkelig kruttønne

På Groruddals-veier med Alfa Romeo Stelvio Q4 Quadrifoglio:

Ei skikkelig kruttønne

Har du god råd, har Stelvio Q4 Qadrifoglio alt du trenger og mer til av en bil. Vi har prøvekjørt SUV'en - som må være en av de råeste!

Emneord

Mest lest

Mest komm

Siste nytt

Vil ikke være snarvei

Småhus-strøket Hasle og Frydenberg vil stenge for gjennomkjøring:

Vil ikke være snarvei

Det er «opprør» på Hasle og Frydenberg i forbindelse med sterkt økende trafikk og parkering. Området brukes mer og mer til gjennomkjøring til og fra sentrum. I tillegg er det enorm utbygging i området som skaper enda mer trafikk og parkering.

Nå kan snøballen begynne å rulle

Landets første fyllestasjon for flytende biogass:

Nå kan snøballen begynne å rulle

Tirsdag formiddag kunne miljøminister Ola Elvestuen (V) offisielt åpne Norges første fyllestasjon for flytende biogass - hos AGA på Furuset. Nå håper og tror både bransje og politikere at man virkelig kan begynne å rulle ut utslippsfri tungtransport.

Hedret med priser

Hedret med priser

Årets Læringspriser ble overrakt under en flott tilstelning på Deichman Tøyen. Det er Voksenopplæringsforbundet som siden 2006 har delt ut prisene «Årets Læringspris til en orga-nisasjon» og «Årets Læringshelt til en individuell person».

Konserthus i Munchmuseet?

Konserthus i Munchmuseet?

Ja – Ola Beskow i strykeinstituttet NOR59 er, sammen med Sølvguttene og Det Norske Jentekor, interessert i å overta lokalene når kunstsamlingen er på plass i Bjørvika, trolig en gang i 2020.

Dronning Sonja delte ut skoleprisen til Apalløkka

Dronning Sonja delte ut skoleprisen til Apalløkka

Dronning Sonja delte ut prisen til Apalløkka skole i dag, mandag.

Tøyen torg åpnet

Tøyen torg åpnet

I september blåste seremonien bort, men lørdag 1. desember ble den offisielle åpningen av Tøyen torg i sin nye skikkelse offisielt åpnet med solid oppbud av representanter fra kommune og eiendomsutviklere.

Ruter henter barna på skolen

Busses til fotballtrening:

Ruter henter barna på skolen

Går alt etter planen kan flere fotballklubber snart få fotballspillerne sine busset fra skolen og rett til trening. Pilotprosjektet får tommel opp av byråd Lan Marie Nguyen Berg.

Håper naboene blir med på laget

Kakkelovnskroken 3:

Håper naboene blir med på laget

Naboene på Rødtvet har ytret misnøye med det kommende storprosjektet i Kakkelovnskroken 3. Nå håper utviklerne å kunne oppklare noen misforståelser - og samtidig vise hvorfor bygget blir bra for Rødtvet.

Fyrhuset på hoggestabben

Fyrhuset på hoggestabben

Da bydelsadministrasjonen la fram sitt budsjettforslag var det ett spesielt punkt som fikk varsellampene til å blinke: Musikkverkstedet Fyrhuset foreslås nedlagt - igjen. Det nekter BU-leder Mobashar Banaras å godta.

- Behovet er en permanent løsning

Bryn skole ønsker nytt samlingssted:

- Behovet er en permanent løsning

Ifølge skolebehovsplanen for 2018-2027 skal Bryn skole utvides med midlertidige brakker i 2020, men nå ønsker skolen noe permanent allerede til neste år.

- Skal bli en møteplass igjen

Kalbakken senter-planer ute på høring:

- Skal bli en møteplass igjen

Med nye eiere er planene for Kalbakken senter nå «oppe og går» igjen. Høyden har blitt redusert, men ideen om et urbant torg er fortsatt til stede.

– Vi bor jo rett ved en motorvei

Naboene fortviler over trafikken på Kalbakken:

– Vi bor jo rett ved en motorvei

Naboene til Nedre Kalbakkvei fortviler over den hensynsløse kjøringa på strekningen. Verken rødt lys eller fotgjengeroverganger virker etter hensikten, og nå frykter man at liv skal gå tapt.

Går det an å formidle emosjoner uten tekst?

Wolfgang Plagge i Haugerud kirke

Går det an å formidle emosjoner uten tekst?

Det ble en både lærerik og humoristisk opplevelse da Groruddalen Kirkeakademi inviterte til møte med vidunderbarnet, musikeren, komponisten, organisten og professoren Wolfgang Antoine Marie Plagge i Haugerud kirke forleden.

Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Men så ble planene nedprioritert

Hadde grønt lys for sykkeltrasé Burås-Sinober-Lilloseter...

Men så ble planene nedprioritert

Ellen Sønsteby fra Sinober og Torgeir Soot fra Lilloseter fikk i år vite at traseen Burås-Sinober-Lilloseter var satt på høy prioritet i 2019-budsjettet, men så kom beskjeden om at planene var stoppet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...