ANNONSE
Groruddalen

Suksess på banen ga pris:

Johan Gjønnes Nilsen kåret til månedens trener i oktober

FIKK PRIS: Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen ble overrasket på torsdagens trening av Freddy Dos Santos. Han stakk innom med beviset for at Gjønnes Nilsen er kåret til månedens trener i OBOS-ligaen i oktober.

FIKK PRIS: Grorud-trener Johan Gjønnes Nilsen ble overrasket på torsdagens trening av Freddy Dos Santos. Han stakk innom med beviset for at Gjønnes Nilsen er kåret til månedens trener i OBOS-ligaen i oktober.

Grorud IL var et av de aller beste lagene i OBOS-ligaen i oktober, og mye av æren for det får trener Johan Gjønnes Nilsen. Torsdag ble han overrasket i garderoben med prisen som månedens trener.

Publisert:

ANNONSE

– Selvfølgelig veldig gøy å få en slik pris. Det er absolutt noe jeg er stolt over. Jeg tenker jeg får nyte dette øyeblikket nå. Det er nok av dager hvor det ikke går like bra, sier Johan Gjønnes Nilsen til Akers Avis Groruddalen.

Grorud IL-treneren forsto ingen verdens ting da han før trening på torsdag ble avbrutt i garderoben av tidligere fotballspiller Freddy Dos Santos. Teisen-mannen hadde imidlertid hyggelige nyheter å komme med, og overrakte Johan det synlige beviset på at han hadde blitt kåret til månedens trener i OBOS-ligaen for oktober.

– Jeg ble tatt veldig på senga av det hele, men det er klart det var stor stas da jeg forsto hvilken vei det bar. Dette er en anerkjennelse både til trenerteamet og spillergruppa for at vi har gjort en god jobb den siste tiden. Når vi ser på statistikken synes jeg også det var rettferdig. Vi var blant de beste lagene i OBOS-ligaen i oktober, sier Johan.

Snudd skuta

– Da du ble ansatt i september var dere et bunnlag. Hva tenker du om jobben som har blitt gjort etter det?

– Da vi tok over snakket vi mye om at vi trengte en seier å bygge videre på. Det har vi klart, og jo flere kamper vi har spilt jo mere stabilt har vi levert. Vi har plukket 16 av 25 poeng på de siste åtte kampene, og kunne fort tatt noen poeng til også. Uansett synes jeg det er en imponerende fangst av gutta, og det gjør at vi står med skjebnen i egne hender foran de to siste rundene (mot Strømmen og HamKam) som vi også kan vinne, sier Johan.

– Du tar gjerne flere priser framover, du?

– He, he, ja, det er klart det. Hvis jeg vinner pris er det en konsekvens av at vi vinner kamper. Det har jeg veldig lyst til å fortsette med, og den jakten starter allerede neste helg borte mot Strømmen, sier Johan.

STOLT: Johan Gjønnes Nilsen er stolt over prisen.

STOLT: Johan Gjønnes Nilsen er stolt over prisen.

– Velfortjent

I Grorud IL synes de det var stor stas at det var deres mann som ble hedret med prisen.

– Så vidt meg bekjent har aldri en Grorud-trener fått en slik pris tidligere, og vi synes det er utrolig morsomt og ikke minst velfortjent at Johan fikk denne prisen og skryt for jobben han har gjort. Ser man på statistikkene er det kun HamKam som har tatt flere poeng enn oss de siste månedene. Mye av æren for det skal Johan og hans trenerteam ha. Jeg vet hvor hardt de jobber for å få resultatene, sier sportslig leder Jon Ole Reinhardsen.

Fått alle til å dra i samme retning

– Hva kan du si om jobben Johan har gjort siden han ble ansatt som trener i september?

– Han og resten av teamet har jobbet knallhardt for å snu skuta, og de har tatt fornuftige valg som har gitt resultater hele veien. Blant annet la de om litt på spillestilen slik at vi ble mer direkte. Johan har vist en modighet og klokskap som er beundringsverdig. På tross av sin unge alder har han faglig tyngde i tillegg til å være reflektert og fornuftig. Dette har han fått med seg alle gutta på, og fått alle til å dra i samme retning. Han har rett og slett gjort en meget god jobb, sier Jon Ole Reinhardsen.

– Og samtidig styrket sitt kandidatur til å få fortsette neste sesong?

– I og med at jeg skal til Jerv, og blir en konkurrent fra nyttår, er dette noe ikke jeg kan være med å bestemme, men Johan har gjort det så bra at jeg blir overrasket om han ikke får tilbud om å være med neste år, sier Reinhardsen.

ANNONSE