ANNONSE
Groruddalen

Kapteinen er med videre

BLIR MED VIDERE: Kasper Amdal blir med Stovner Sportsklubb videre i minst to nye år.

BLIR MED VIDERE: Kasper Amdal blir med Stovner Sportsklubb videre i minst to nye år.

Ett år har gått uten normal trening eller seriespill. Ja, til og med navnet på klubben har forandret seg, men det betyr likevel lite for kaptein Kaptein Kasper Amdal. Han har takket ja til to nye år i Stovner Sportsklubb (SSK), og håper og tror at laget kan kjempe om opprykk til PostNord-ligaen – om seriespillet kommer i gang til våren.

Publisert:

ANNONSE

– Målet framover er enkelt og greit å få lov til å komme i gang med seriespillet igjen. Gjør vi det, skal vi ta nye steg og være med å kjempe om opprykk. Vi har massevis av spennende kvaliteter i denne spillergruppa. Om vi klarer å mikse det hele sammen med struktur og disiplin, kan vi lykkes. Jeg gleder meg til å være med på veien videre, sier Kasper Amdal til Akers Avis Groruddalen.

Vi møtte forsvarsspilleren til Stovner Sportsklubb (tidligere Rommen SK) på klubbhuset på Rommensletta. Der hadde kapteinen akkurat satt penn til papir på en ny toårskontrakt med klubben. Ett år uten normal trening og forbud mot seriespill har naturlig nok satt sitt preg på tilværelsen, men Amdal velger nå å se framover.

– Vi må tro at det blir seriespill i år, og når det blir det er det ingen andre steder jeg har lyst til å spille fotball enn her. Stovner er et satsingsområde nå, og klubben vil opp og fram. Det ønsker jeg å være en del av, sier Amdal.

Storspilt etter Skeid

Etter overgangen fra PostNordligaen og Skeid til Rommen Sportsklubb og 4. divisjon i 2017, har den tidligere Romsås, Grorud, Selby Town og Fricley Athletic-spilleren utviklet seg til å bli en ledende skikkelse for de hvit- og grønnkledde. Han ble sporenstreks en av bærebjelkene i laget, og i 2017 ble han «stjernekonge» i Groruddals-fotballen etter å ha sanket 33 stjerner i avisas stjernejakt for våre fotballag på de høyeste nivåene. Det var også med Amdal som kaptein at Rommen SK rykket opp til 3. divisjon i 2018-sesongen, og han var en av de viktigste grunnene til at laget i 2019 berget plassen som nyopprykket lag.

– Viktig signering

Med andre ord sier det seg selv at ledelsen i Stovner Sportsklubb er veldig fornøyd med å få med seg Kasper Amdal videre. Hovedtrener Kjell Sverre Hansen Wold hadde i hvert fall ingen vanskeligheter med å finne fram superlativene.

– Å ha med Kasper videre i vår satsing er ekstremt viktig. Han er en av de viktigste grunnene til at vi har kunnet ta nye steg de siste årene, og han har massevis av gode kvaliteter. I tillegg er han en naturlig leder. Han forstår når det skal være tull og moro, og når det skal være seriøst. Han bidrar både på og utenfor banen og gjør at totalpakka vår blir mye bedre, sier trener Kjell Sverre Hansen Wold.

Korona-utfordringer

Også SSK-treneren håper at man i løpet av våren og sommeren kommer i gang med seriespill i breddefotballen igjen, og han lover at Stovner Sportsklubb skal være klare for å konkurrere, selv om de har mistet ett år med verdifull trening.

– I hele fjor trente vi med avstand uten å spille en eneste kamp. Og denne sesongen er det foreløpig enda vanskeligere. Vi får jo bare lov til å løpe, mens flere av våre konkurrenter utenfor Oslo får lov til å trene. Det er klart at det ikke er noen fordel, sier Kjell Sverre Hansen Wold.

Må spille seg i form

Han er sikker på at Stovner Sportsklubb kommer til å bite fra seg i årets 3. divisjon, men er forberedt på at laget er nødt til å måtte «spille» seg i form.

– Én ting er kondisjonen. Den har vi vedlikeholdt. En annen ting er fotballkondisjonen, samhandling og struktur. Der må vi være ærlige å si at vi ikke er i rute. Men likevel har vi en såpass god og spennende tropp at vi tror det skal være mulig å være med å hevde seg, sier Hansen Wold.

På overgangsmarkedet?

Fram mot en eventuell serieåpning er det også muligheter for at Stovner Sportsklubb går ut på markedet i håp om å skaffe seg forsterkninger. Stjernespiller Bilal Al-Sabbagh, som re-signerte for to nye år i fjor, har dratt på utlån til libanesisk toppfotball, mens keeper Kamil Rylka har reist fra Groruddalen for å bli keepertrener i FK Haugesund. Det er også spørsmål på stopperplassen, hvor flere av SSK-spillerne har vært nødt til å prioritere jobbing når det likevel ikke er lov til å trene eller spille fotball.

– Om Bilal blir proff, og ikke kommer tilbake, er vi klart svekket. Da må vi utvikle en ung spiller opp til hans kaliber. Når det gjelder keepersituasjonen har klubben i dag tre talentfulle keepere som alle er supre gutter. Spørsmålet er om de klarer å hevde seg i 3. divisjon allerede nå. Det er aktuelt å se etter en bedre keeper etter Kamil. Vi får se hva som skjer, avslutter Kjell Sverre Hansen Wold.

ANNONSE