ANNONSE
Groruddalen

Fra Romsås til Detroit:

Kjempekonsert med janitsjaren

SOM POLARSTJERNEN PÅ ARKTISK SCENE: Romsås Janitsjar under ledelse av dirigent Tarjei Grimsby. (Foto: Benjamin Backofen / BackofenPhoto)
 Foto: Benjamin Backofen / BackofenPh

SOM POLARSTJERNEN PÅ ARKTISK SCENE: Romsås Janitsjar under ledelse av dirigent Tarjei Grimsby. (Foto: Benjamin Backofen / BackofenPhoto) Foto: Benjamin Backofen / BackofenPh

Motown-magi var tittelen på vårens store konsertprosjekt for Romsås Janitsjar.

Publisert:

ANNONSE

Tolkning av artister som Stevie Wonder, Lionel Richie, Randy Crawford, Jackson 5 og Diana Ross stod på programmet da Romsås Janitsjar inviterte til storkonert på Arktisk Scene på SALT i Bjørvika. Og et heltent orkester leverte en musikkfest sammen med vokalistene Frode Vassel (kjent fra bl.a. The Voice og Melodi Grand Prix), Anita Antal (Romsås' egen souldiva) og de to sangtalentene Dinah Grimsby og Taran Grimsby.

Tubatraktør og janitsjar-veteran Aksel Torsnes Mehlum forteller at det faktisk ble smått magisk stemning:

– Nesten all musikken var spesialarrangert for oss og vokalistene, og hele publikum reiste seg og danset med da vi avsluttet med All Night Long!

DET TRENGS NOEN VOKALISTER FOR MOTOWN-STEMNING: F..v: Taran Grimsby, Dinah Grimsby, Anita Antal og Frode Vassel. (Foto: Benjamin Backofen / BackofenPhoto)
 Foto: Benjamin Backofen / BackofenPh

DET TRENGS NOEN VOKALISTER FOR MOTOWN-STEMNING: F..v: Taran Grimsby, Dinah Grimsby, Anita Antal og Frode Vassel. (Foto: Benjamin Backofen / BackofenPhoto) Foto: Benjamin Backofen / BackofenPh

Vinteren har stort sett dreid som om nettopp Motown for orkesteret.

– Som alltid kyndig ledet av vår inspirerende dirigent Tarjei Grimsby har vi øvd intensivt på dette stoffet siden jul. Nå står utesesongen for tur, og vi setter i gang forberedelsene til å spre glede i lokalmiljøet og i sentrum i maidagene, sier Mehlum.

Alt tyder på at lørdagens konsert var en heidundrande suksess, men vi måtte likevel spørre om valget av scene.

– Hvorfor tar man turen helt ned til Bjørvika for å spille janitsjar?

– Når man trenger et lokale som har plass til 50 aktører på scenen, nesten 300 publikummere og samtidig har bar, servering og et sted å samle band og publikum etter konserten, måtte vi dessverre ut av Groruddalen, sier Aksel Torsnes Mehlum.

Og det viste seg samtidig at janitsjaren hadde tatt med seg et stort stykke Romsås til sentrum.

– Heldigvis viste det seg at lokalfansen vår tok turen til Bjørvika. Det var ekte romsåsstemning!

ANNONSE