ANNONSE
Groruddalen

Klare for høstjakta

STYRER MOT SUKSESS? Hovedtrener Eirik Kjønø styrte Grorud-skuta til tabelltopp før ferien. Til helgen braker de løs på høstsesongen og har lyst på mer suksess.
 Foto: Kay Grue Thorsen

STYRER MOT SUKSESS? Hovedtrener Eirik Kjønø styrte Grorud-skuta til tabelltopp før ferien. Til helgen braker de løs på høstsesongen og har lyst på mer suksess. Foto: Kay Grue Thorsen

Grorud ILs fotballherrer tok sommerferie på toppen av tabellen i PostNord-ligaen, avd. 2. Til helgen braker det løs igjen, og trener Eirik Kjønø lover at hans disipler er sultne på å fortsette i samme spor som før ferien.

Publisert:

ANNONSE

– Ja, det er det ingen tvil om. Jeg råder over en uthvilt og dedikert spillergruppe som er sulten på mer suksess. De er veldig gira på å levere en like god høstsesong. Kanskje litt for gira. Forrige uke måtte vi nesten holde dem igjen litt på treningene, men alt i alt er vi på alle måter klare for høstjakta, sier Eirik Kjønø.

Grorud-treneren loset de gulkledde til en foreløpig ledelse i PostNord-ligaen, avd. 2 før sommerferien med 24 poeng fra de 11 første kampene. Grorud har dermed fire poeng å gå på ned til Åsana og Kjelsås som er de argeste konkurrentene før fotballen igjen begynner å rulle.

Lar seg ikke stresse

Å gå til høstjakta med tabell-ledelse kan være med på å gi litt ekstra press, men Eirik Kjønø nekter for at Grorud lar seg stresse.

– Nei, det er ikke noe ekstra press på våre spillere. I hvert fall ikke ennå. Vi er ennå ikke halvveis i seriespillet, og vi kan ikke la oss prege av tabellsituasjonen selv om det er en uvant posisjon for oss i Grorud.

– Vår filosofi handler hele tiden om langsiktig jobbing og ta nye steg. Det er fremdeles der fokuset vårt er. Vi jobber med å bli bedre – både som lag og som enkeltsspillere, og det er mye i spillet vårt vi må utvikle. Vi har overhodet ikke noe fokus på tabellen eller opprykkskampen ennå.

– Det er klart det er kult om det skulle holde helt inn til opprykk, men det er ingen krise om vi ikke klarer det heller, sier han.

I godt slag

– Hvordan har sommeren vært for deres del?

– Sommeren har gitt oss mange positive signaler. Jeg synes ikke vi var så veldig gode før ferien, men vi gikk inn i den med tre seire på rad. Nå synes jeg vi virker enda hvassere. Vi har fått trent godt og virker å være i riktig rute til høstjakta begynner i helgen. Jeg har en god følelse før det braker løs igjen, sier Eirik Kjønø.

Flere frafall

Grorud-treneren har imidlertid et par ting han må adressere nokså raskt i høstsesongen. Det er nemlig litt færre A-lagsspillere å velge mellom nå enn før sommerferien. Forsvarsspillerne Arne Holter og Henrik Bredeli har forsvunnet på studier. Toppscorer Oliver Valaker Edvardsen reiser på college til USA i starten av august, mens lånesoldat Anas Farah er sendt tilbake til Fredrikstad. I tillegg er det dessverre tvilsomt om man får se fremadstormende Fabian Østigård Ness på en god stund, da backen skadet seg stygt i et 1-2-tap i en treningkamp mot Strømmen i helgen.

– I tillegg til alt dette er Elias Kristoffersen Hagen bortreist i EM på landslagsoppdrag. Vi er litt færre spillere nå enn før sommeren, men det er noe vi jobber hardt med å endre på. Jeg regner med at vi vil være i mål innen et par uker, sier Eirik Kjønø.

Nye spillere

Noe har han da også fått på plass. Romsås-gutten Thierry Dabove skal aksle den gule trøya ut sesongen. Angrepsspilleren kommer på lån fra Raufoss og høster positiv omtale fra sjefen selv.

– En god singering for oss. Thierry kommer inn med mye fart, teknikk og gode avslutningsegenskaper. Han vil være med å fylle tomrommet når Oliver drar over dammen til USA. I tillegg jakter vi en angrepsspiller til. Vi er nesten i mål med et annet stortalent, men det holder vi foreløpig skjult.

– Der det skorter mest er imidlertid i de bakre rekkene. I hvert fall om skaden til Fabian er så ille som vi frykter. Da blir vi tvunget til å gjøre noen grep for å styrke oss bakover, sier Eirik Kjønø.

I aksjon på lørdag

Første kamp etter ferien spilles hjemme på Grorud på lørdag, og det er Odd 2 som er motstander. Det er ett av to serielag Grorud ennå ikke har møtt i år, og Eirik Kjønø forventer en hard kamp.

– Vi aner jo ikke hva de kommer med, men vi vet at Odd har mange gode unggutter. I tillegg er de et godt drillet lag, og de har et A-lag som er i medgang og skaper entusiasme og energi i hele klubben. Det blir en fin utfordring for oss hvor vi virkelig skal få testet oss. Spesielt med tanke på at seks mann fra forrige kamp er ute med skader, suspensjoner eller har forlatt oss gjennom sommeren, avslutter Eirik Kjønø.

ANNONSE