Akers Avis Groruddalen

Bør «groruddalsk» være en egen dialekt?

Synger om Groruddals-språket

Publisert:

Jan Bøhler mener østkant-dialekta bør sidestilles med andre dialekter i Norge istedenfor å avfeies som en «arbeiderklasse»-sosiolekt. Derfor handler den første singelen på hans nye plate om akkurat det.

Rett på sak på business-linja

Rett på sak på business-linja

Publisert:

Bjerke videregående er den første skolen i Oslo som tilbyr den treårige studieretningen businesslinja til elevene sine. Her forbereder elevene seg på arbeidslivet blant annet gjennom workshops, ungdomsbedrifter og BI-besøk.

«Alt» om kvinnehelse i bokform

Groruddøler bak boksuksess:

«Alt» om kvinnehelse i bokform

Publisert:

Sigrun Stenseth og Helene Svabø står bak podcasten «Femihelse». Nå har damene fått ordene ned på papir og lansert boka med samme navn. 

Bøker skaper verdighet

Groruddalen litteraturfestival:

Bøker skaper verdighet

Publisert:

Safia Abdi Haase og Sherin A. Wahab har oversatt barneboka «Ryddetid» til henholdsvis somali og arabisk. Onsdag var de på Deichman Bjerke for å fortelle om arbeidet og diskutere innholdet i boka.

Feirer eplene og fellesskapet

Midgardsfest på Nedre Fossum gård:

Feirer eplene og fellesskapet

Publisert:

Epleprosjektet Líf Laga, foreningen One People og Blokk 58 står bak initiativet til Midgardsfest på Nedre Fossum gård. Nå inviterer de til en hel dag med fest førstkommende tirsdag, 24. september - som er den offisielle epledagen.

Høstutstilling i Galleri Fjøset

Høstutstilling i Galleri Fjøset

Publisert:

Kari Barkenæs fra Vålerenga stiller ut bilder i blandet teknikk i Galleri Fjøset på Årvoll gård i oktober.

Ti år med gatefest

Ti år med gatefest

Publisert:

På lørdag inviterte Sletteløkka arrangementer til gatefest på lekeplassen i Askelia for tiende gang på rad. Som alltid strømmet naboene til, og selv hadde arrangørene litt ekstra å by på i år.

Omstilling på utstilling

Omstilling på utstilling

Publisert: - Oppdatert: 17.09.2019 kl 14:51

Sist søndag åpnet maleren og fotografen Morten Sæther sin utstilling om forvandling, omstilling, reform og metamorfose både av Tveten gård, Tveita og den nærliggende naturen. Utstillingen varer til søndag.

Krysser landegrenser med ny singel

Jonas Benyoub:

Krysser landegrenser med ny singel

Publisert:

Fredag 13. september slapp Ellingsrud-mannen Jonas Benyoub remix av NAHNAH med belgierne Sabri og Nezare. Musikkvideoen til remixen ble spilt inn på én dag i Nederland.

Familiedag på Vesletjern

Apalløkka vel 100 år:

Familiedag på Vesletjern

Publisert:

Apalløkka vel feirer 100 år i år. Feiringen deler de opp i to, og først ut var kanopadling og grilling i vellets «hage».

Kompisgjengen på Nordtvet

Kompisgjengen på Nordtvet

Publisert:

Inkludering og forbrødring sto i fokus da Nordtvet skole forrig uke arrangerte vennskapsuke for andre året på rad. Fredag ble den avsluttet med video, sang og dans, diplomer og overrekkelse av trivselsleder-stafettpinnen.

En hel uke med «nabolagsfest»

Veitvet og Sletteløkka-uka:

En hel uke med «nabolagsfest»

... da skal årets Veitvetpike og -gutt kåres

Publisert:

Lørdag går startskuddet for en hel uke med lek, moro, og masse aktiviteter gjennom hele uka på Veitvet og Sletteløkka. Velkommen til Veitvet og Sletteløkka-uka.

Nå åpner klatreparken

Linderud gård:

Nå åpner klatreparken

Publisert:

En aktivitetsløype har funnet veien til Linderud gård, mellom furutrærne. Løypa er allerede satt opp og tatt i bruk. Lørdag er det klart for den offisielle åpningen.

Skal gjenskape fjorårets suksess

Groruddalen litteraturfestival:

Skal gjenskape fjorårets suksess

Publisert:

Tilbakemeldingene, og ikke minst de utrolig spennende dagene fra fjoråret, ligger friskt i minnet hos festivalsjef Ida Sofie Kjølmoen som gleder seg til ny runde med litteraturfestival fra tirsdag.

Ny sokneprest i Tonsen

Ny sokneprest i Tonsen

Publisert:

Søndag 25. august ble Maria Paulsen Skjerdingstad innsatt som ny sokneprest i Tonsen menighet.

Det store kulturbrølet

Det store kulturbrølet

Publisert:

Det nærmer seg natten når kulturlivet i oslogryta blomstrer i sin fulle bredde... Annen helg i september er alt gjort klar på de mange scener, og med årene har også forstedene hengt seg på.

Knallgrønn seier for MDG

Knallgrønn seier for MDG

Publisert:

Miljøpartiet de Grønne (MDG) har sikret seg fire nye år med Oslo-makta etter kveldens opptelling der tallene viser at miljøpartiet får drøyt 16 prosent av stemmene i Oslo. Hanna E. Marcussen gliser bredt.

Musikalsk møtested på Veitvet

Musikalsk møtested på Veitvet

Publisert:

I høst og til vinteren inviterer Café Chandro Veitvet-folket, og for så vidt hele dalføret, til live-musikk og aktiviteter for både store og små.

Rockekongene i Turboneger

Granittrock 2019:

Rockekongene i Turboneger

Publisert:

Publikummet som trosset regnet på Granittrock fikk oppleve noen av landets største rockelegender avslutte fredagens show med all den galskap, volum og trøkk man får med rockekongene i Turboneger.

Ut av sommerdvalen

Nå våkner kulturlivet på Lindeberg igjen:

Ut av sommerdvalen

Publisert: - Oppdatert: 07.09.2019 kl 14:38

Etter en liten sommerdvale starter Lindebergkulturens venner opp igjen med et nytt spennende år med kulturelle godbiter på løpende bånd.

Endelig var det Fyrhusets tur

Pusses opp for millioner:

Endelig var det Fyrhusets tur

Publisert:

Musikkverkstedet Fyrhuset på Kalbakken var truet med nedleggelse så seint som i vinterens budsjettbehandling, men ble reddet etter blant annet en enorm mobilisering blant bydelens unge. Nå har byrådet hostet opp millioner til oppussing av det høyt elskede (og svært slitte) huset gjemt bak Nordtvet g...

Dønn ærlige og nådeløse

Turboneger er headliner på Granittrock:

Dønn ærlige og nådeløse

Publisert:

Det blir ingen autotune på vokalen eller playbacks når Turboneger går på scenen på fredag. Gitarist Knut «Euroboy» Schreiner lover god gammaldags hardrock med øredøvende høy musikk og skikkelig show.

Lever drømmen i Costa Blanca

Refstad-mannen Markus Lundberg (22) er eiendomsmegler på «den hvite kyst»:

Lever drømmen i Costa Blanca

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2019 kl 15:41

Det skorter verken på ambisjoner eller kompetanse hos Markus Lundberg som har startet eget eiendomsmeglerfirma i Costa Blanca i Spania.

Kampen for Groruddalen

Politisk folkemøte på Stovner:

Kampen for Groruddalen

Publisert:

I en valgkamp er det lett for at mye av fokuset blir satt på noen få områder. Dette vil Groruddalen Think Tank gjøre noe med når de torsdag inviterer til politisk møte på Stovner.

Årets høydepunkt

Granittrock 2019:

Årets høydepunkt

Publisert:

Det har vært hektisk den siste tiden for Adelina Laiq og resten av Granittrock-ledelsen, men de får lønn for strevet når startskuddet går på fredag med artister fra både «dalen» og hele Norge, samt noen nye fjes fra utlandet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...