Akers Avis Groruddalen

Gloriøst i Grorud kirke

Gloriøst i Grorud kirke

Publisert:

En nesten fullsatt Grorud kirke fikk høre «Gloria» av en av våre fremste samtidskomponister, engelskmannen John Rutter (75), sunget av Grorud kirkes kammerkor.

Nytt historielag på plass

Enerhaugen, Tøyen og Grønland:

Nytt historielag på plass

Publisert:

Torsdag 10. oktober ble Enerhaugen, Tøyen og Grønland historielag stiftet. En god flokk hadde samlet seg i Grønland kirke, der Olav Rune Bastrup holdt et foredrag med tittelen «Gud og klassekampen» - om religiøse og politiske strømninger i bydelen i konflikt og samspill.

Nordtvet gård barnehage nådde ikke helt opp

Oslo bys arkitekturpris 2019:

Nordtvet gård barnehage nådde ikke helt opp

Publisert:

I går, torsdag, ble den gjeve Oslo bys arkitekturpris 2019 delt ut. «Vår» representant i finalen, Nordtvet gård barnehage måtte se seg forbigått av prestisjeprosjektet Vega scene i Hausmansgate, men de gjorde seg likevel bemerket.

Annonse: Bydel Stovner
Frivillighetskveld mandag 28. oktober

Frivillighetskveld mandag 28. oktober

Publisert: - Oppdatert: 19.10.2019 kl 14:25

Bydel Stovner har gleden av å invitere frivillige organisasjoner, lag og foreninger til frivillighetskveld i bydelssalen i Karl Fossums vei 30, mandag 28. oktober klokka 18 – 20.

Kampen mot polio

Rotary inviterer til åpent møte:

Kampen mot polio

Publisert:

For de aller fleste i Norge er polio en glemt sykdom - men den er dessverre ikke utryddet helt enda. På verdens poliodag inviterer derfor Groruddalen Rotary Klubb til et åpent møte der temaet dreier seg om hvordan man skal legge inn den siste innsatsen for å bli kvitt den forferdelige sykdommen for ...

Løp for kvinners muligheter

Elevene på Ellingsrudåsen skole:

Løp for kvinners muligheter

Publisert: - Oppdatert: 18.10.2019 kl 14:13

Ellingsrudåsen skole arrangerte solidaritetsløp i forbindelse med årets tv-aksjon i går, torsdag. På 30 minutter løp alle elevene så mange runder de klarte rundt kunstgressbanen på Ellingsrud.

Leken trio til Vardeheim

Leken trio til Vardeheim

Publisert:

I kveld, fredag, debuterer trioen Simple Jonnys Easy Jazz Band på Jazz på Vardeheim. Publikum kan glede seg til leken, svingende og glad musikk fra jazzens gullalder.

REKO-ring på Linderud gård

REKO-ring på Linderud gård

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2019 kl 20:32

Med et mål om å øke lokalproduksjonen, stimulere til bedre lønnsomhet og bevisstgjøre forbrukerne, har «REKO-ring» blitt et populært begrep i matverden. Etter å ha etablert seg flere steder i byen, har trenden nå også funnet veien til Bydel Bjerke.

Feirer 25 år på Alnabru

Møbelgiganten jubilerer:

Feirer 25 år på Alnabru

Publisert:

I 1994 var Skeidar den største hovedattraksjonen og største butikken på 12.000 kvadratmeter på Alnabru. Nå feirer møbel- og interiørkjeden 25 år på sentret.

Musikalsk brødreaften på Haugerud

Musikalsk brødreaften på Haugerud

Publisert:

Det ble mye fin musikk, vakker sang og godt humør da brødrene Akerø satte hverandre stevne under en «kirkekonsert med kommentarer» i Haugerud kirke.

Grenseløst besøk

Grenseløst besøk

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2019 kl 20:33

Deichmanske på Nordtvet kunne notere seg for et besøk av minst 120 mennesker da forfatter og sosialantropolog Erika Fatland kom med sitt reiseforedrag – det eneste i Norge denne høsten – for å snakkke om boka «Grensen».

Vestli-gutt vant pokalen

Østkanten møtte næringslivet:

Vestli-gutt vant pokalen

Publisert:

Vestli sjakklubb ungdom inviterte til sjakkturneringen «Næringslivet møter Østkanten» og la like greit hele turneringen til midt på Oslo S. Drøyt 1000 publikummere fikk blant annet se ordfører Marianne Borgen i aksjon, men det var Vestli-gutten Hilvan Farhad som gikk helt til topps.

Magisk stemning langs Alnaelva

Bilder fra lysvandringen

Magisk stemning langs Alnaelva

Publisert: - Oppdatert: 11.10.2019 kl 13:26

Torsdag kveld brant faklene langs Alnaelva helt fra Ammerud, Romsås og Stovner og ned til Kværnerbyen. Langs ruta kunne de mange turgåere oppleve musikk, sang, dans og andre kulturelle innslag.

Unni er årets fotovinner

Fotofinale i «Sommerbildet 2019»:

Unni er årets fotovinner

Publisert: - Oppdatert: 11.10.2019 kl 13:21

Årets fotofinale ble rundet av på Deichman Nordtvet tirsdag kveld. Alle ti finalistene sørget for topp stemning fra start til slutt, men den blideste av dem alle ble til slutt hobbyfotografen Unni Lian.

Feiret gudinnen

Oslo Durga Puja på Furusetheimen:

Feiret gudinnen

Publisert: - Oppdatert: 11.10.2019 kl 11:44

Sist helg ble den hinduistiske gudinnen Durga feiret i en tredagers festival på Furusetheimen.

Vakker start på lysvandringen

Vakker start på lysvandringen

Publisert:

Lysvandring langs Alnaelva gikk av stabelen torsdag kveld. Store og små vandret i mørket, med fakler som veiviser. Noen gikk for aller første gang. I Grorud kirke ladet man opp med konsert og hygge.

Bente Olafsens Finans åpnet på Kalbakken

Feståpning:

Bente Olafsens Finans åpnet på Kalbakken

Publisert:

Pila har kun pekt oppover etter at Bente Olafsen grunnla finansvirksomheten sin for drøyt 30 år siden. Nå åpner de avdeling også på Kalbakken.

Nå kan man også gå fra Stovner

Lysvandring langs Alnaelva 2019:

Nå kan man også gå fra Stovner

Publisert:

I morgen kveld tennes tusenvis av fakler og lysinstallasjoner langs Alnaelva og bekkene rundt. Flere tusen mennesker vil kose seg med kunst og kultur i høstmørket. Nytt for i år er at man også setter ut fakler langs Rommenbekken, bort til Haugenporten, og videre til Alnaparken.

Urban-fisking i Alnaelva

Urban-fisking i Alnaelva

Publisert:

Arin Borgen har fått både vanlig ørret, tigerørret og ørekyte på kroken i Alnaelva. Etter at pukkverket stengte har fiskelivet tatt seg betraktelig opp, og nå er Alnaelva plutselig blitt et urbant fiske-eldorado midt i asfaltbyen.

Varme toner før mørket senker seg

Konsert i Grorud kirke før lysvandringen:

Varme toner før mørket senker seg

Publisert:

Torsdag 10. oktober er det konsert i Grorud kirke med lokale røster fram til mørket senker seg og lysvandring langs Alnaelva begynner.

Doktor i teologi

Carsten Schuerhoff:

Doktor i teologi

Publisert:

12. juni disputerte Carsten Schuerhoff i Frankfurt. Temaet for avhandlingen var «kirkene i Groruddalen», og soknepresten i Østre Aker og Haugerud menighet har tatt for seg hvordan det er å være kirke akkurat her.

Det stemningsfulle mørket

Det stemningsfulle mørket

Publisert: - Oppdatert: 07.10.2019 kl 23:15

10. oktober er det duket for lysvandring langs Alnaelva for 16. gang. Et yrende kulturliv møter vandrerne langs elva når mørket senker seg over byen.

Her er årets ti fotofinalister!

Sommerbildet 2019:

Her er årets ti fotofinalister!

Publisert:

Hundrevis av bilder har kommet vår vei gjennom hele sommeren. Nå har juryen gått gjennom alle innsendte bidrag og valgt ut ti finalister. Selve vinneren kåres førstkommende tirsdag på Deichman Nordtvet.

Viser fram Stovner

Stovnerderby 2019:

Viser fram Stovner

Publisert:

Til helga vil Jesperudjordet nok en gang fylles opp av spente tilskuere, artister og to lag bestående av politiet og Stovner-ungdommen. Det er duket for Stovnerderby!

Kjell Elvis klinte til på Furusethjemmet

Kjell Elvis klinte til på Furusethjemmet

Publisert:

Torsdag var det nok noen som måtte klype seg i armen da Kjell Elvis inviterte til musikk, dans og litt kyssing med noen av jentene på Furusethjemmet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...