Ett vers sier mer enn 1000 bilder

Fotovinneren med diktbok:

Ett vers sier mer enn 1000 bilder

Publisert:

Ranveig Eastwood gikk seirende ut av avisas fotokonkurranse «Sommerbildet 2018». Nå har hun skrevet 60 dikt om hvordan det er å vokse opp.

Lanserte kunstprosjektet «TOLV»

Stovner kickstartet Oslo miljøhovedstad 2019:

Lanserte kunstprosjektet «TOLV»

Publisert:

Som en del av Bydel Stovners kickstart på Oslo europeiske miljøhovedstad 2019, presenterte Líf Laga sitt nye kunstprosjekt «TOLV» - 12.000 flasker - 12 kunstnere - 12 etiketter - 12 måneder.

- Mitt navn er Horntvedt - Grete Horntvedt

- Mitt navn er Horntvedt - Grete Horntvedt

Publisert:

Du kjenner kanskje Hellerud-dama Grete Horntvedt best som bystyrepolitiker for Høyre, men i vinter skal den spreke 74-åringen vise seg fra en helt annen side. Hun er nemlig med i NRKs storsatsing «Den ultimate agent».

Dop, drap og drama

Krimroman med utgangspunkt i Vietnam og Groruddalen:

Dop, drap og drama

Publisert: - Oppdatert: 09.01.2019 kl 12:53

Einar Kr. Holtet fra Stovner har tidligere gitt ut tre bøker. «Soldat Hai» er hans debut som spenningsbokforfatter.

Satser på nytt suksessår

Satser på nytt suksessår

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2019 kl 10:26

Rapperen Chris Baco har hatt stor suksess i året som var. Nå jobber musikeren fra Groruddalen med nye prosjekter og håper på et like bra år i 2019.

Rundet av året med tre bøker

Rundet av året med tre bøker

Publisert:

At det går unna når Roger Pihl finner fram pennen og papiret er ingen hemmelighet, og på tampen av 2018 ga han ut årets tredje bok. Selv ser han på boka som en hyllest til Tor Åge Bringsværd - og science fiction.

Et langt skoleliv

Et langt skoleliv

Publisert: - Oppdatert: 28.12.2018 kl 14:10

Astrid Stensli Kristiansen begynte på Furuset skole som elev i 1933. I 2001 gikk hun ut av skoleporten for siste gang - da som lærerinne! Nå minnes hun tiden ved skolen hvor hun har tilbrakt store deler av sitt liv.

Alt for Høybråten

Villy fyller 70:

Alt for Høybråten

Publisert: - Oppdatert: 28.12.2018 kl 16:37

Villy Kolstad fyller 70 år 1. januar. En mann som gjennom livet har satt sine spor på Høybråten - og fortsatt gjør det!

Gir seg etter 100 loppemarkeder

Gir seg etter 100 loppemarkeder

Publisert:

Ekteparet Fred og Hanne Haugen har aldri vært redd for å ta i et tak. Det har blant annet resultert i 50 loppemarkeder hver for Løren skoles musikkorps/Refstad skoles musikkorps - altså 100 loppemarkeder til sammen!

Samspill og samvær

Julefesten i Haugerud kirke:

Samspill og samvær

Publisert:

For fjerde gang imøttes vi i Haugerud kirke på julaften. Det ble god stemning, og etter hvert velfylte mager rundt det festpyntede julebordet. Her manglet det ikke noe, verken av mat, gang rundt treet, julens budskap, julegaver og omtanke for hverandre.

Ordføreren gjorde opp for gamle synder

Ordføreren gjorde opp for gamle synder

Publisert: - Oppdatert: 27.12.2018 kl 18:51

Tidlig en morgen før jul. Det er fremdeles mørkt ute. Ordfører Marianne Borgen kommer ruslende med en kasse under armen. Den inneholder Lif Laga eplemost! Ved inngangen til Lunden kloster står søster Anne-Lise (Strøm) og tar henne imot - hva er det som foregår?

Fra den ene julenissen til den andre

Grorud Lions med pengegave til Stedda:

Fra den ene julenissen til den andre

Publisert:

De tre siste årene har Stedda Rødtvet fritidsklubb handlet inn julegaver som de har gitt til barn og unge i nærmiljøet. Det er et formål Grorud Lions gjerne støtter.

Tilbake til farfars hus

Tilbake til farfars hus

Publisert: - Oppdatert: 21.12.2018 kl 11:12

Den hvite trevillaen som Akers Avis Groruddalen holder til i bærer på en lang historie. Huset ble i 1911 bygget av kjøpmann Martin Hansen (1843-1915) og fikk navnet «Villa Glitre». 108 år senere kom barnebarn Inger Sandsmark på besøk for første gang.

På barndommens stier

På barndommens stier

Publisert: - Oppdatert: 21.12.2018 kl 10:23

Helge Haakenstad har skrevet sin mest personlige bok til nå – en bok hvor han forteller om familieminner fra Maridalen og Nordmarka.

Ser til Trosterud for inspirasjon

Byrådet vil forsøke med kulturskolen inn i AKS:

Ser til Trosterud for inspirasjon

Publisert:

Byrådet setter av to millioner til et et prøveprosjekt som skal sikre kunst og kultur inn i aktivitetsskolen (AKS). På Trosterud har de for lengst funnet ut hvordan dette skal løses.

Korps, kor og solosang

Alna Janitsjars julekonsert:

Korps, kor og solosang

Publisert:

Da Alna Janitsjar ønsket velkommen til julekonsert i Østre Aker kirke, ble det både svingende janitsjarmusikk, gjestende kor og fremragende solosang.

Stemningsfullt

Økern Parkteaters advent i Østre Aker kirke:

Stemningsfullt

Publisert:

Med viser, sang, dikt, fortellinger, teaterscener og adventsrefleksjoner, inntok Økern Parkteater menighetshuset ved Østre Aker kirke.

Iskunst i verdensklasse

Fra Monaco til Stovner:

Iskunst i verdensklasse

Publisert: - Oppdatert: 18.12.2018 kl 10:17

Tidligere i år prydet kunsten hans bursdagsselskapet til prins Albert av Monaco, men nå skal Mario Amégées skulpturer spre julestemning på Stovner.

- Takk for i år

Juleavslutning for miljøforumet:

- Takk for i år

Publisert: - Oppdatert: 17.12.2018 kl 16:15

I tråd med (den relativt nye) tradisjonen, rundet Groruddalen Miljøforum av året med en festmiddag på Kafé Steinbra.

I dag er det 40 år siden Tandbergs radiofabrikk ble historie

Tilbakeblikk:

I dag er det 40 år siden Tandbergs radiofabrikk ble historie

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2018 kl 14:36

I disse dager er det 40 år siden det norske elektroniske flaggskipet Tandbergs Radiofabrikk ble slått konkurs, julen 1978 - den 14.12.1978. Forut for dette lå en langvarig strid om sammenslåingen med Radionette Norsk Radiofabrikk, og det var mye rabalder i kulissene. «Kamphanene» var Vebjørn Tandb...

Storslagent julemarked på Bånkall gård

Som et julekort fra gamle dager

Storslagent julemarked på Bånkall gård

Publisert:

For første gang ble det arrangert julemarked på Bånkall gård. Det blir garantert ikke det siste - for dette ble ganske enkelt en suksess.

Feiret 60 år med strykeorkestret

Feiret 60 år med strykeorkestret

Publisert:

Grorudskolenes strykeorkester fyller i år 60 år. Det ble feiret med nye og gamle medlemmer på Nordtvet bibliotek.

Starter jula med rideshow

Starter jula med rideshow

Publisert: - Oppdatert: 10.12.2018 kl 10:46

Stovner ridesenter på Øvre Fossum gård arrangerer juleshow hvert år på denne tiden. I år er selvfølgelig ikke et unntak, for det er nettopp her jula starter for den hesteglade gjengen.

Tar med julestemningen «hjem» til Groruddalen

Tar med julestemningen «hjem» til Groruddalen

Publisert:

Scenekunstnerne Charlotte Brænna og Stine Cecilie Winther har begge røtter i Groruddalen, og nå er ønsket å spre julestemning på eget hjemsted med julekonserten «Juletoner».

Hedret med priser

Hedret med priser

Publisert:

Årets Læringspriser ble overrakt under en flott tilstelning på Deichman Tøyen. Det er Voksenopplæringsforbundet som siden 2006 har delt ut prisene «Årets Læringspris til en orga-nisasjon» og «Årets Læringshelt til en individuell person».

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...