KLAR FOR INNSATS: Bøssebærerne på Furuset er klare til tjeneste, melder Rune Gjelberg. På Furuset er det i alt 40 roder. Foto: Sindre Veum Apneseth
KLAR FOR INNSATS: Bøssebærerne på Furuset er klare til tjeneste, melder Rune Gjelberg. På Furuset er det i alt 40 roder. Foto: Sindre Veum ApnesethBilde 1 av 1

TV-aksjonen 2022:

753 bøssebærer-ruter i Groruddalen

En oversikt fra byaksjonskoordinatoren i Oslo viser at det er 753 roder i Groruddalen. I snitt samler hver bøssebærer inn 1200 kroner. – Tenk så mye godt arbeid Leger Uten Grenser kan gjøre basert på to timer søndag, sier byaksjonskoordinatoren. – Furuset er klare, svarer Rune Gjelberg som i år har rekruttert idrettsutøvere fra Afrika til å være med som bøssebærere.

Det er 753 unike ruter – roder – i Groruddalen, og antall roder antyder også hvor mange bøssebærere som trengs. Se oversikten her:

Bydel Grorud

• Grorud, 52 roder, oppmøtested: Grorud skole
• Rødtvet, 68 roder, oppmøtested: Rødtvet Seniorsenter (kjelleren i kirken).
• Romsås, 32 roder, oppmøtested: Romsås kirke, 2. etg.

Bydel Bjerke

• Løren, 70 roder, oppmøtested: Kulturhuset PåBanen
• Tonsen, 60 roder, oppmøtested: Tonsen kirke
• Veitvet-Linderud, 55 roder, oppmøtested: Linderud skole

Bydel Alna

• Furuset, 40 roder, oppmøtested: Furuset kirke
• Ellingsrud, 37 roder, oppmøtested: Ellingsrud kirke
• Lindeberg, 29 roder, Lindeberg skole
• Haugerud, 57 roder, oppmøtested: Haugerud frivilligsentral
• Tveita, 50 roder, oppmøtested: Tveita skole
• Teisen, 41 roder, oppmøtested: Bryn skole

Bydel Stovner

• Stovner, 122 roder, oppmøtested: Stovner Frivilligsentral
• Høybråten, 40 roder, oppmøtested: Folkvang

– I snitt samler en bøsse inn 1200 kroner. Tenk så mye godt arbeid Leger Uten Grenser kan gjøre basert på to timer av tiden til alle som går med bøsse, sier Mari Nøren Stenersen, byaksjonskoordinator i Oslo.

Alnaskolen trår til

På Furuset var det torsdag ettermiddag 35 personer som hadde meldt seg til tjeneste på søndag. Siste frist for å melde seg på hos Furuset er lørdag ettermiddag, opplyser Rune Gjelberg.

• «Siste frist» varierer fra sted til sted. Kontakt din lokale komité for mer informasjon.

Gjelberg er Furuset-beboer, leder av Alnaskolen, og sitter i bøssebærerkomiteen på Furuset og Oslos byaksjonskomité.

– Vi er klare for søndagen, sier Gjelberg.

– Det er en god blanding blant våre bøssebærere, og komiteen har gjort en viktig rekrutteringsjobb. Ungdommer fra Alnaskolen kommer til å dekke en fjerdedel av rodene på Furuset.

Ivar Morken, faren til bydelsutvalgsleder Mari Morken, har nettopp gått av med pensjon og debuterer som bøssebærer søndag.

– Pr. i dag har vi snart nok bøssebærere. Vi stresser alltid litt mot slutten, men vi får alltid tak i nok folk. I fjor dekket vi alle rodene, fortsetter Gjelberg.

Nøren Stenersen roser komiteene i Oslo.

– De gjør en kjempeinnsats, mobiliserer og rekrutterer som bare det. De skal sørge for at det er hyggelig på oppmøtestedene og at alle bøssebærerne får en god opplevelse. Vårt ønske er at det blir full bøssebæredekning i hele Oslo, så vi håper alle kan sette av to timer til å gå årets viktigste søndagstur.

Furuset og Zambia på lag

Godfridah Kansangula (35) kommer fra Zambia og skal gå som bøssebærer på Furuset. Hun er på en ni måneder lang utveksling i Norge.

– Det ser jeg fram til, jeg aldri vært med på bøssebæring før, jeg gleder meg til den opplevelsen, sier Kansangula.

Hun kom til Norge i september og bor i dag på Veitvet. Overgangen fra Zambia til den norske høstkulden er en tilvenningsprosess som tar tid, sier hun.

Godfridah Kansangula.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

Godfridah Kansangula.
Foto: Sindre Veum Apneseth

– Jeg vil oppfordre folk til å være med, så Leger Uten Grenser kan gjøre jobben sin og hjelpe dem som har behov for hjelp.

Furuset har også opprettet en spleis man kan donere penger til. De har også vært kreative og skaffet penger på hockeybanen.

– Grattis med nok en seier

Under lørdagens hockeykamp mellom Furuset og Lørenskog i 1. divisjon ble det også «kamp» på tribunen. De to lagene konkurrerte nemlig i hvilken supportergruppe som donerte mest penger til TV-aksjonen. Dessverre kom Lørenskog seirende ut av duellen, både på isen og i antall kroner.

Furuset: 886 kr.

Lørenskog: 1081 kr.

– Da klarte dere den også. Jeg får i god sportsånd si gratulerer med nok en seier, sier daglig leder i Furuset hockey, Anders Moe Kristiansen, til Lasse Dalen i markedsgruppa til Lørenskog hockey.

Moe Kristiansen slo på tråden til Dalen for å avsløre resultatet av opptellingen. Dalen sier at bøsse-seieren egentlig er ubetydelig, og at det viktigste er at to lag har gått sammen om en viktig sak.

FOR FÅ KRONER OG MÅL: Furuset og Lørenskog har nylig spilt mot hverandre i 1. divisjon for herrer, hockey. Under lørdagens kamp på Furuset ble det avholdt en liten konkurranse mellom supporterne; hvilken supportergruppe gir mest til bøssa? Lørenskog vant både på isen og i antall kroner i bøssa. Her med Anders Moe Kristiansen.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

FOR FÅ KRONER OG MÅL: Furuset og Lørenskog har nylig spilt mot hverandre i 1. divisjon for herrer, hockey. Under lørdagens kamp på Furuset ble det avholdt en liten konkurranse mellom supporterne; hvilken supportergruppe gir mest til bøssa? Lørenskog vant både på isen og i antall kroner i bøssa. Her med Anders Moe Kristiansen.
Foto: Sindre Veum Apneseth

– Begge lagene har samlet inn penger, dette er en vinn-vinn-situasjon, kommenterer Dalen.