RØD MÅNE PÅ RØDTVET: Utsikten fra familiens takterrasse er magisk, og i kombinasjon med den vakre månen er den helt upåklagelig. Foto:
RØD MÅNE PÅ RØDTVET: Utsikten fra familiens takterrasse er magisk, og i kombinasjon med den vakre månen er den helt upåklagelig. Foto:Bilde 1 av 1

Dobbelt opp med blinkskudd

Lars (16) fra Rødtvet har tatt dette blinkskuddet av den røde månen. I sommer skal han til Taiwan, men hans mor har større planer for ham: vinne avisas sommerfoto-konkurranse.

Bildet er tatt fredag kveld på takterrasen til familien Yu Liaaen på Rødtvet av 16-åringen Lars Liaaen. Han har tatt bildet med kameraet, og en stolt mor, Ho-Hsing Yu, har tatt bilde av bildet.

– Jeg fikk vite av en kompis at det skulle være rød måne den kvelden, og når jeg har et så fint kamera som jeg har, da tenkte jeg at jeg kunne prøve å ta noen fine bilder, og det ble fint. Så ville mamma ta bilde av bildet, og det fungerte kjempefint, sier Lars.

Lars fremstår som en helt vanlig 16-åring. Han er blid, imøtekommende og hyggelig. Men det er et stort avvik i tenåringens adferd. Han har nemlig ikke delt bildet på sosiale medier, men det har mor Ho-Hsing Yu.

– Jeg syns det er kjempefint. Vi er litt barnslige, så da vi så hvor bra bildet ble hoppet vi av glede, forklarer Ho-Hsing.

Bildet er tatt med et Fujifilm digitalkamera og teleobjektiv. Lars er hobbyfotograf og liker å ta bilder av natur, arkitektur og street photography.

I familiens DNA

– Jeg har sett månen sånn en gang tidligere. Da var jeg på Kypros og fikk ikke tatt bilde. Jeg følger med på ting og har fotografering som hobby, og jeg kommer til å være ekstra observant på månen fremover, sier Lars.

Foto: Lars Liaaen/Ho-Hsing Yu

Foto: Lars Liaaen/Ho-Hsing Yu

Dette viser seg å være litt av en familie. Broren til Lars, Hans, er nemlig avbildet på vinnerbildet i sommerfoto-konkurransen i 2017. Onkelen til Lars og Hans er fotograf og har eget studio.

– Hans og onkel får nå tøff konkurranse om å være familiens fotograf?

– Hans syns bildet er kult, men han er ikke like begeistret som meg.

– Dette må være et perfekt bilde å bruke i en eventuell salgsannonse?

– Ja, det er kjempefin utsikt her, man ser mye av Groruddalen, svarer Ho-Hsing lattermildt.

Ho-Hsing Yu og Lars Liaaen.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

Ho-Hsing Yu og Lars Liaaen.
Foto: Sindre Veum Apneseth

Rødtvet skole og Taiwan

– Hva er planen på 17. mai, Lars?

Vi skal blant annet til Rødtvet skole der lillesøsteren min går. Hun går i 7. klasse, så det blir vår siste sjanse til å feire med skolen. Jeg skal også hilse på gamle lærere. Det blir vel jeg som skal ta bildene, svarer Lars.

– Hva med sommerferien?

– Da skal vi være i Taiwan i en hel måned. Landskapet der ganske annerledes enn i Norge, så det blir gode muligheter til å ta bilder.

– Og så skal vi vinne sommerfoto-konkurransen, legger Ho-Hsing til.

• Sommerfoto-konkurransen har ikke startet, og dette bildet blir ikke vurdert i konkurransen.