DEN SATT! Gustav Haugland Bjerkan (pekende) og Rohan Nadesalingam har funnet seg godt til rette på Vestli. Foto: Sindre Veum Apneseth
DEN SATT! Gustav Haugland Bjerkan (pekende) og Rohan Nadesalingam har funnet seg godt til rette på Vestli. Foto: Sindre Veum ApnesethBilde 1 av 1

Er allerede bra – men nå skal vår lokale golfklubb bli enda bedre

Snart kan man nyte en forfriskende enhet og en matbit når kroa på Groruddalen Golfklubb åpner. Narvik-guttene Rohan og Gustav med adresse i sentrum har funnet sitt andre hjem.

En oppglødd klubbsekretær Gitte Enerly Selstad hos Groruddalen Golfklubb smiler bredt når hun forteller til avisa om tingenes tilstand og de videre planene for golfklubben med beliggenhet på Vestli.

Sikkerhetsnettet ved klubbens driving range er oppgradert, og det samme gjelder andre sikkerhets-elementer klubben ikke vil gå i detaljer på. Det satses på barn og unge med et skreddersydd opplegg, og snart skal klubbens egen kro åpne dørene.

Allemannseie

I tillegg til tilbud for de minste og egne dame- og herretilbud, finnes det et nybegynner-tilbud; «Veien til golf». Det er et kurs kompisene Gustav Haugland Bjerkan og Rohan Nadesalingam har benyttet seg av.

– Vi er nybegynnere, sier Rohan.

– Det har gått kjempebra, det har vært en strålende dag, legger Gustav til.

Kompisene kommer fra Narvik og studerer i Oslo. De har også spilt litt golf hjemme i Narvik, men lørdag på Vestli var den første «skikkelige» gangen, forklarer Gustav.

– Vi har fått inn det meste nå; regler og så videre, sier Rohan.

– Hva tenker du om at det finnes en golfklubb midt i en drabantby?

– Jeg har egentlig aldri tenkt at det finnes golfklubber i Oslo, svarer Gustav.

– Det er en måte å koble av på, man blir veldig rolig, sier Rohan.

Golf er en idrett som er i vinden, mener Gustav.

– Jeg har mange kompiser som spiller golf, og det er derfor jeg er her i dag.

– Kanskje det kommer opp på nivået til fotball etter hvert, men i Narvik er ikke golf så stort ennå, legger Rohan til.

Møteplass for «dalen»

Gitte titter bort på den stappfulle drive rangen der Rohan, Gustav og de andre slår slag etter slag i solsteiken.

Per Engebretsen (f.v), Gitte Enerly Selstad og Markus Hov.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

Per Engebretsen (f.v), Gitte Enerly Selstad og Markus Hov.
Foto: Sindre Veum Apneseth

– Nå har jeg det fantastisk, det blir ikke bedre enn dette; sånn skal det være.

På kroa som snart skal åpne kan man unne seg noe kaldt å drikke og en god matbit. Kroa skal være åpen både for dem som spiller golf, og for dem som bare vil ha et serveringssted å hygge seg på.

– For hele Groruddalen, sier Per Engebretsen.

Bruce og Amy McKean fra Florida. – Det var en lang torgtur hit, sier Bruce og sikter mest sannsynlig til t-baneturen til Vestli.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

Bruce og Amy McKean fra Florida. – Det var en lang torgtur hit, sier Bruce og sikter mest sannsynlig til t-baneturen til Vestli.
Foto: Sindre Veum Apneseth

– Det er bare å komme og ta seg et glass vin eller øl. Vi setter også pris på dem som besøker oss og bare vil slå av en prat, sier Gitte og legger til:

– Det som er fantastisk er at vi satser mye på ungdom; det er knøttetrening, juniortrening, vi har en fin damegruppe; det skjer mye nå.