Akers Avis Groruddalen

I år ble hun ansatt i lederstilling

Muskaan har søkt sommerjobb i fire år uten hell:

I år ble hun ansatt i lederstilling

Publisert:

Rekordmange ungdommer søkte seg til sommerjobb-prosjektet til Bydel Alna, og i år skal over 200 ungdommer ut i arbeid rundt omkring i bydelen.

– Livsnødvendig å kunne svømme

Gratis svømmekurs på Romsås bad:

– Livsnødvendig å kunne svømme

Publisert:

Maren Rismyhr (Rødt) og Mari Rise Knutsen (Rødt) er glade for at barn og unge i Groruddalen får gratis svømmekurs i hele sommer.

Miljøpartiets sommervikar

Sommerprat med Arild Hermstad:

Miljøpartiets sommervikar

Publisert:

Arild Hermstad (MDG) gleder seg til å ta en fremtredende rolle i media og håper at han også kan få litt tyn slik partifelle Lan Marie Berg har gjort. Han håper også at seilbåten overlever en tur til Larkollen.

Det blir grønt på Ammerudklubben

UngDyrk:

Det blir grønt på Ammerudklubben

Publisert:

Sommerjobber er viktig som ung, men ikke alle sommerjobber er like morsomme. Ungdommene som har fått sommerjobb gjennom Aktv i Grorud er trolig de heldigste.

Rask reising av nærmiljøhage

Rask reising av nærmiljøhage

Publisert:

Elevrådet på Bjøråsen skole ønsket å få gjort området utenfor skolen triveligere og tok kontakt med Bymiljøetaten. Syv måneder senere hadde elevene bidratt til etablering av nærmiljøhage, med spiselige vekster, frukt og bær.

Lokalmiljøet svarer med mangfoldsfestival og fotballturnering

SIAN-markering på Furuset:

Lokalmiljøet svarer med mangfoldsfestival og fotballturnering

Publisert: - Oppdatert: 30.06.2020 kl 20:15

Stopp Islamiseringen av Norge har markering på Furuset den 15. august. Furuset Idrettsforening svarer med en mangfoldsfestival og en fotballturnering som et alternativ til markeringen - håpet er at SIAN skal tale for døve ører.

Grorud brannstasjon sørget for en rørende gjenforening

10 andunger på avveie:

Grorud brannstasjon sørget for en rørende gjenforening

Publisert: - Oppdatert: 30.06.2020 kl 19:55

Andungene ble sugd ned i et vannavløp i dammen ved Hølaløkka, men ble reddet opp av brannmannskaper fra Grorud.

Nærskolen tar ansvar for sommerskolen

Publisert:

Forrige mandag gikk startskuddet for en mer lokal sommerskole. På Granstangen skole ble det hele feiret med besøk fra byråd Inga Marte Thorkildsen.

Torsdag kan du få sykkelen din fikset gratis på Tveita

Torsdag kan du få sykkelen din fikset gratis på Tveita

Publisert: - Oppdatert: 30.06.2020 kl 12:19

Bymiljøetaten vil at flere bruker sykkelen i sommer og åpner pop-up-sykkelverksted flere steder i Groruddalen. På Tveita står Kim og to andre sykkelteknikere klare til å både pumpe luft i dekkene og justere giret på sykkelen din - helt gratis.

Deler ut 3,2 millioner til Groruddalen

Deler ut 3,2 millioner til Groruddalen

Publisert:

OBOS deler ut 40 millioner kroner i støtte til lag og foreninger etter koronakrisen. Av disse går 3,2 millioner til Groruddalen fordelt på 43 ulike mottakere. Konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj, tok med seg noen av sjekkene til Grorud idrettsplass for å dele ut til noen av mottakerne.

Sommerprat med Kaski:

– Vi har kommet for å bli

Publisert:

Kari Elisabeth Kaski flyttet til Veitvet i 2017. Tre år senere vil hun si at Groruddalen er et sted hun er blitt godt kjent med. Ikke minst er det lokale engasjementet noe som imponerer.

Nå starter fotokonkurransen

Sommerbildet 2020:

Nå starter fotokonkurransen

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2020 kl 18:19

Knips sommeren i gang! Nå er det bare å finne fram fotoapparatet eller mobiltelefonen og ta bilder av små, store, planlagte og uventede ting. Årets fotokonkurranse er i gang.

Starter Forandringshus i Ellingsrud kirke

Starter Forandringshus i Ellingsrud kirke

Publisert:

Mandag besluttet Oslo bispedømme at KFUK-KFUM får starte Forandringshus i kirken.

Alt er lagt til rette for tidenes sommer hjemme på Furuset

Alt er lagt til rette for tidenes sommer hjemme på Furuset

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2020 kl 17:57

De aller fleste skal feriere innenlands i år, og nå gleder Furuset IF seg over å invitere til fullt sommerprogram - hver eneste dag - gjennom hele ferien hjemme på Furuset.

Seirende skolehager

Seirende skolehager

Publisert: - Oppdatert: 26.06.2020 kl 09:42

Grorud og Ammerud skoler har etter foreldreinitiativ fått skolehager på plass før sommeren. Initiativtakerne håper at det nå vil bli enda mer fokus på å etablere skolehager i byen, med støtte fra byrådet.

Rødt spruter 15 millioner inn i byens badeplasser

Rødt spruter 15 millioner inn i byens badeplasser

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2020 kl 17:01

Pengene skal brukes til oppgradering av blant annet badeplasser, brygger og benker med et særlig fokus på ytre by. Mange skal feriere i Oslo i sommer og Rødt ønsker en «smittefri sommerby».

Srishtis vitnemål har kun seksere!

Srishtis vitnemål har kun seksere!

Publisert: - Oppdatert: 24.06.2020 kl 10:06

Til høsten venter Honours-program på UiO som i fjor hadde et opptakskrav på over 61 poeng - det er barnemat for Rødtvet-jenta Srishti Misra (19) som har 64 poeng på vitnemålet sitt.

Sydenstemning ved badedammen

Sommer i Groruddalen:

Sydenstemning ved badedammen

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2020 kl 11:38

Det var mange som hadde tatt turen til Badedammen for å grille, bade og slikke sol på onsdag. Og temperaturen på vannet var upåklagelig.

En litterær telefonkiosk

En litterær telefonkiosk

Publisert:

Den vernede telefonkiosken i Refstadsvingen 1 på Bjerke (rett ved Deichmann Bjerke) er nå gjort tilgjengelig for publikum som en av de nyåpnede lesekioskene i byen.

Siste innspurt før ferien

Kommentar:

Siste innspurt før ferien

Publisert:

Denne uka er vanligvis en av de travleste i året. Dette er uka da skolene deler ut vitnemål og har sine sommeravslutninger. Enkelte steder deler man også ut priser til ekstra flinke elever, og da er naturligvis lokalavisens nærvær ønsket.

Joda, det blir festival på Furuset

Joda, det blir festival på Furuset

Publisert:

Lørdag kan sulteforede groruddøler glede seg over gjensyn med både konserter og andre kultur-arrangementer når Furuset-festivalen går av stabelen for tiende gang.

Richard tar sommerferie med tjue seksere på vitnemålet

Skoleavslutning Bjerke Vgs:

Richard tar sommerferie med tjue seksere på vitnemålet

Publisert: - Oppdatert: 19.06.2020 kl 10:25

Til høsten venter medisinstudier, men først en velfortjent sommerferie på 19-åringen som også fikk Rotary-prisen for beste elev.

Her kan du dyrke i Groruddalen

Hus, hjem og hage:

Her kan du dyrke i Groruddalen

Publisert: - Oppdatert: 16.06.2020 kl 18:28

Det er mange som ikke har hage og som nok gjerne skulle hatt muligheten til å dyrke egne grønnsaker. Avisa har sett på mulighetene i Groruddalen.

Oslo kommune kronet Norsk Gjenvinning med miljøpris

Oslo kommune kronet Norsk Gjenvinning med miljøpris

Publisert: - Oppdatert: 15.06.2020 kl 16:41

Hos Norsk Gjenvinning AS er det fokus på at avfall er ressurser og ikke bare søppel. Et lokalt samarbeid med Kuben Vgs skal også forsyne kantina på gjenvinningsanlegget med grønnsaker. Det har resultert i miljøpris.

Roger Pihl om Himmelbjerget:

– Det er stor forskjell på å bestige og å beslentre

Publisert:

«Kunsten at bestige Himmelbjerget» er Roger Pihls nyeste bok. Selv har han besteget det danske fjellet flere ganger enn han kan huske, men for Ulven-forfatteren handler det om så mye mer enn å komme til toppen. Ikke minst er det mange veier å ta. Her vil han på ingen måte anbefale «å ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...