Fiskelykke på Vestlandet

Sommerbildet 2020:

Fiskelykke på Vestlandet

Publisert: - Oppdatert: 20.08.2020 kl 17:58

Haldis Larsen har knipset dette bildet av barnebarna Mathilde (13) og Emil (9) Nordmøre Larsen som elsker å fiske. Kanskje ikke så rart når de drar inn fisk etter fisk.

Feiret mangfold og fellesskap på Furuset

Feiret mangfold og fellesskap på Furuset

Publisert: - Oppdatert: 18.08.2020 kl 18:45

Furusetfestivalen/bydelsdagene i sin fulle bredde kunne ikke gjennomføres i år. Da ble det en miniutgave i stedet, hvor man med Mangfoldfestivalen feiret nettopp mangfoldet på Furuset.

Skolestart på rød løper

Skolestart på rød løper

Publisert:

Ikke bare kom Antonia (6) og Elena (6) i samme klasse, men de ble også klassekamerater med to andre tvillinger. I år møtte 46 skoletartere i skolegården på Tveita skole.

Roser, rockering og rå førsteklassinger

Første skoledag på Vestli:

Roser, rockering og rå førsteklassinger

Publisert: - Oppdatert: 18.08.2020 kl 18:00

De nye førsteklassingene på Vestli skole viste seg fra beste side i solskinnet da de stilte opp på første skoledag. Det var en stolt rektor som møtte dem, selv om håndhilsingen måtte utebli.

 Åpner opp Jazz på Vardeheim

Åpner opp Jazz på Vardeheim

Publisert:

Styret i Jazz på Vardeheim mener nå at de har funnet en optimal måte som gjør det mulig for dem å tilby sitt kjære jazzglade publikum konserter innenfor gjeldende smittevernsregler. Med store forventninger og enorm glede inviterer de derfor til jazzkveld fredag 28. august.

I dag begynner de på skolen

I dag begynner de på skolen

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2020 kl 09:05

Tusenvis av førsteklassinger møter i dag opp på skolen for første gang, med litt for store skolesekker og fine penal med nyspissede blyanter. Selv om sommerfuglene i magen er umulig å unngå, vil første skoledag være litt mindre skummel for mange.

Går av etter 43 år på Bjerke

Går av etter 43 år på Bjerke

Publisert:

Idretts-dronningen på Bjerke videregående skole, Bente Foss, sier det blir vemodig når hun nå slutter på Bjerke og begynner på sitt nye liv som pensjonist.

– Vi er heldige som har fått denne jobben

Líf Laga:

– Vi er heldige som har fått denne jobben

Publisert:

Det er de siste dagene med sommerjobb, og på Øvre Fossum gård sitter en gjeng ungdommer i grønne t-skjorter. De selger eplemost og eplekake for å feire jobben de har gjort.

Tryggere skolelevering på Årvoll

Tryggere skolelevering på Årvoll

Publisert:

Etter nærmere ett år med byggearbeider på Årvoll skole er rektor og lærere endelig klare for en trygg elevlevering på Årvoll skole.

Musikk, kos - og selvsagt ... steinhogging

Steinhoggerfestival i miniformat:

Musikk, kos - og selvsagt ... steinhogging

Publisert:

Folkene bak Steinhoggerfestivalen lot seg ikke stoppe i disse koronatider. De arrangerte ganske enkelt en miniutgave i trygge og smittevern-bestemmende rammer - og en flott miniutgave ble det.

Birgitte tar over stafettpinnen

Ny kulturleder på Ammerudhjemmet:

Birgitte tar over stafettpinnen

Publisert: - Oppdatert: 11.08.2020 kl 17:58

Birgitte Bjørnstad overtar kulturen på Ammerudhjemmet bo- og kultursenter. Tidligere kulturleder, Erik Holm, har stor tro på at dette er en god match. Selv har han nye utfordringer som venter nede i sentrum.

Byrådene plantet det første frukttreet

Byrådene plantet det første frukttreet

Publisert: - Oppdatert: 11.08.2020 kl 18:02

Bydel Grorud har satt seg som mål å plante 200 frukttrær. Byrådene Rina Mariann Hansen (Ap) og Arild Hermstad (MDG) fikk æren av å plante det første.

– Føler at jeg kommer til å trives

Grorud skole har ansatt miljøterapeut:

– Føler at jeg kommer til å trives

Publisert: - Oppdatert: 11.08.2020 kl 15:32

Fra i år vil elever på Grorud skole ha enda flere bein å støtte seg på. Mehwish Razi har blitt ansatt på skolen og gleder seg til å bli kjent med skolen og elevene.

Tre naboer blir kolleger på Tveita skole

Tre naboer blir kolleger på Tveita skole

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2020 kl 16:40

Ilaf (25), Kawtar (22) og Betul (27) kommer alle fra Haugerud - de to sistnevnte bor til og med «blokk i blokk». Nå skal de også dele samme arbeidsplass.

Kake da barnehagen ble kommunal

Kake da barnehagen ble kommunal

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2020 kl 14:35

Representanter fra SV var så glade for at Frydenlund barnehage var blitt kommunal at de stilte opp med hjemmebakt kake.

Fra husmannsplass til grønn møteplass

Kronikk:

Fra husmannsplass til grønn møteplass

Publisert:

Det er antakelig mange som har lagt merke til den rødmalte stua ved veien inn til Mariholtet opp gjennom årene, og lurt på hva slags plass dette er.

Privatlærer sikret utdanningen

Privatlærer sikret utdanningen

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2020 kl 15:44

Drømmen om å bli lege, ingeniør eller tannlege kan være vanskelig å oppnå. For en del blir løsningen å få ekstrahjelp utenfor skolen.

Opplevelsene i Groruddalen som perler på en snor...

Publisert: - Oppdatert: 11.08.2020 kl 20:42

I år skal vi feriere hjemme. Mange drar nordover, noen drar til vestlandet, mens andre benytter sommeren til å bli bedre kjent i eget nærmiljø. I dag gir vi deg nye turforslag.

Nedskalert festival – med omvisning i Grorud kirke

Nedskalert festival – med omvisning i Grorud kirke

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2020 kl 16:24

Mange arrangører har måttet avlyse som følge av korona-situasjonen. Det er ikke mulig å arrangere noe som helt når det ikke er lov med publikum. Gjennom sommeren har helsemyndighetene åpnet opp for mindre arrangementer, og det har gitt gjengen bak Steinhoggerfestivalen på Grorud det rommet ...

I atombombenes fotspor

I atombombenes fotspor

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2020 kl 17:11

Atombombene over Hiroshima og Nagasaki førte til at Japan overga seg og at Den Andre Verdenskrig tok slutt. Begge byer har sine museum og fredsparker som gjør at du får historien tett på. Et besøk dit gjør et enormt inntrykk og viser til fulle hva en atombomber kan utrette mot menneskeheten.

Fra take away-suksess til festivalmoro i hagen

Sommerprat med Birgitte Rommen:

Fra take away-suksess til festivalmoro i hagen

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2020 kl 16:25

Birgitte Rommen fryktet at det skulle bli kroken på døra for Kafé Steinbra da landet ble stengt ned i mars. Selv om hun ikke legger skjul på at det har vært – og fortsatt er – en krevende tid, setter hun pris på muligheten til å være mer kreativ på kjøkkenet.

Flyvende vokter knipset i Årvollia

Sommerbildet 2020:

Flyvende vokter knipset i Årvollia

Publisert: - Oppdatert: 06.08.2020 kl 18:00

Bjørn Einar Sakseid har en yrende interesse for insekter. Ikke minst det å fotografere disse småkrypene. Den kombinasjonen tar han helt til topps i ukas fotokonkurranse.

Vant uten taktikk

Vant uten taktikk

Publisert:

Da Sommerdart'n fant veien til Stovner senter var det en gammel mester som hentet frem gode gamle egenskaper og gikk helt til topps.

Musikken må ha et budskap

Rapperen Britz:

Musikken må ha et budskap

Publisert: - Oppdatert: 05.08.2020 kl 16:01

På fredag slipper rapperen Britz sin nye låt «Tay Keith». Nå er han tilbake til røttene med rapping, men budskapet i sangen er fortsatt det viktigste.

Groruddalen rundt

Lokal «sommerbiltur» i dalen:

Groruddalen rundt

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 16:45

Hver fredag i juli har Akers Avis Groruddalen presentert et kart over dalen. I tillegg har vi lagt ut 20 videoer, både på våre og bydelenes nettsider/facebooksider, som er verdt å besøke. Med utgangspunkt i det vi har kalt «Opplev Groruddalen i sommer», tok jeg ganske enkelt med meg en ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...