Akers Avis Groruddalen

Følg med fra balkongen!

17. mai på Romsås

Følg med fra balkongen!

Publisert:

Det blir ikke noe offisielt arrangement ved skolene på Romsås i år. Romsås Janitsjar spiller rundt i borettslagene og folk oppfordres til å stå på balkongene. Det skal også spilles utenfor Romsås sykehjem.

– Nå er det ekstra viktig med samhold

17. mai med Haugen skolekorps

– Nå er det ekstra viktig med samhold

Publisert:

Haugen skolekorps stiller mannsterke på nasjonaldagen og har med seg både juniorer og aspiranter. På tross av langt færre øvinger og forberedelser til 17. mai, står skolekorpset beredt og er klar til å spre 17. mai-stemning på søndag.

Ingen 17. mai-fest uten hest og kjerre

Ingen 17. mai-fest uten hest og kjerre

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2020 kl 19:34

Alna ridesenter har diverse oppdrag i Oslo på 17. mai.

En søt overraskelse på Vestli

En søt overraskelse på Vestli

Publisert:

I dag klokka 11 skal elevene på Vestli skole få en deilig overraskelse fra ledelsen. Men hysj: Det er en hemmelighet.

Siste 17. mai-innspurt på Romsås

Siste 17. mai-innspurt på Romsås

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2020 kl 15:06

Etter omtrent to måneders «tørke» kunne endelig Romsås Janitsjar igjen trekke innendørs for en musikkøvelse i sitt vanlige øvelseslokale på Bjøråsen skole.

Hjemmebasert kulturkafé

Hjemmebasert kulturkafé

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2020 kl 09:49

Kultur Uten Grenser sender sin andre digitale kulturkafé på lørdag. Det hele har fått navnet «Kulturkaravane».

Sparebankstiftelsen DNB falt pladask for Furuset IF

Sparebankstiftelsen DNB falt pladask for Furuset IF

Publisert:

Mandag sto bokstavelig talt jubelen i taket på Furuset Forum. Sparebankstiftelsen DNB var nemlig på besøk med sjekkheftet - og delte ut hele 300.000 kroner til den grønne jobben som gjøres i takhagen.

Nå våkner ungdomsklubbene til live igjen

Nå våkner ungdomsklubbene til live igjen

Publisert: - Oppdatert: 12.05.2020 kl 15:01

Bydel Grorud sikter seg inn på en gradvis gjenåpning av bydelens ungdomstilbud. Først i rekken er Fyrhuset på Kalbakken som også er nyoppusset etter å ha vært korona-nedstengt.

Slipper låt om Y-blokka på frigjøringsdagen

Slipper låt om Y-blokka på frigjøringsdagen

Publisert: - Oppdatert: 14.05.2020 kl 17:40

Y-blokka knytter oss til FN og UNESCO. Selv bor jeg på Furuset, og betydningen er derfor spesiell. Vi har jo Trygve Lies plass med FNs første generalsekretær.

Videokonsert-innspilling med «Skunk»

Videokonsert-innspilling med «Skunk»

Publisert:

Trioen Nicolas Africanus Gjefle, Vetle Schjølberg Braathen og Emil Varjord Söderström i bandet Skunk spilte inn videokonsert på lørdag. Noen av sangene er fra 2016, én sang ble skrevet dagen før innspillingen.

Tveita skole forbereder seg på en annerledes 17. mai-feiring

Tveita skole forbereder seg på en annerledes 17. mai-feiring

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2020 kl 16:12

Korona-viruset satte en stopper for den tradisjonelle feiringen av nasjonaldagen. Tveita skole har valgt å løse situasjonen med to 17. mai-feiringer.

Inngår samarbeid med korpsene

Nå deles frivillighetsmidlene ut:

Inngår samarbeid med korpsene

Publisert: - Oppdatert: 07.05.2020 kl 18:35

Bydel Bjerkes samarbeid med idrettslagene overføres nå til skolekorpsene. Nå som loppemarkedene må vente, ønsker bydelsutvalget å gi musikantene litt drahjelp.

Ny bok fra Tove Braathen – om de som faller utenfor

Ny bok fra Tove Braathen – om de som faller utenfor

Publisert: - Oppdatert: 08.05.2020 kl 11:52

I sin nye bok «Ja, vi elsker» retter Grorud-forfatter Tove Braathen søkelyset på dem som ikke finner sin plass i dagens samfunn.

Ny musikk fra Østkanten

Ny musikk fra Østkanten

Publisert: - Oppdatert: 04.05.2020 kl 12:01

Den nyeste artisten fra øst i byen går under artistnavnet Jurasick. Han nekter å la seg begrense til en kategori og vil være noe helt eget.

På fredag åpner alle stolpene

Stolpejakten i Groruddalen:

På fredag åpner alle stolpene

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2020 kl 15:44

Hittil har de 15 stolpene på Romsås blitt godt besøkt, men fra og med fredag 1. mai får de konkurranse fra de resterende 75 stolpene.

Prisen som førte til bokserie

Prisen som førte til bokserie

Publisert:

Ivan Andreassen gjorde i mange år karriere som tegneserieskaper, men nå har pennen fått en ny funksjon. Han har blitt forfatter, og første bok er allerede sluppet.

I trygge hender

Kommentar:

I trygge hender

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2020 kl 10:29

Etter at barnehagene med stor forsiktighet tok imot de aller minste groruddølene forrige uke, var det denne mandagen de yngste skolebarnas tur til endelig å ta på seg ranselen og pakke med seg matpakka igjen.

Debatt: – Har vi råd til korps på 17. mai?

Debatt: – Har vi råd til korps på 17. mai?

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2020 kl 20:13

Da loppemarkedet ble korona-avlyst, tapte Tonsenhagen skolekorps 300.000 kroner på en helg. Det var ingen hjelp å få fra regjeringens krisepakke til kulturlivet. Nå ber korpset om støtte fra lokalmiljøet for å ha råd til å spille på 17. mai.

Debatt: Dropp gigantplanene

Debatt: Dropp gigantplanene

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2020 kl 20:07

Svært bra at sykehusutbyggingen ikke er kommet så langt at de må fortsette, men rett og slett kan slå en strek over planene for gigant-sykehus over hele landet.

Nostalgiske toner på Furusethjemmet

Nostalgiske toner på Furusethjemmet

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2020 kl 12:45

Høyt over bakken fulgte beboerne på Furusethjemmet konserten med Underholdningsvognas tilbakeblikk på 40-, 50- og 60-tallet. – Det er veldig viktig med noe annet i hverdagen enn hverdagen, sier Kristin Margrethe Steira (85).

Alma Kristin (6) avslørte vaffeltyven

Vinner av påskekrimmen 2020:

Alma Kristin (6) avslørte vaffeltyven

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2020 kl 18:17

Med god hjelp fra resten av familien klarte Alma Kristin Ringerud Jahren (6) fra Ammerud å jakte ned den sleipe tjuvradden som stjal vaffeljernet på Lilloseter rett før påsken.

Holder avstand – med buttons

Holder avstand – med buttons

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2020 kl 18:49

Frida Olsen Fagersand (19), Aurora Olsen Fagersand (24) og Tor Fagersand ønsker å spre avstand-budskapet gjennom buttons. Det hele ble til ved at alle tre havnet i karantene.

Ut og hopp på Vestli skole

Ut og hopp på Vestli skole

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2020 kl 18:23

Torsdag kunne femte og sjette klasse på Vestli skole få med seg nye hoppetau hjem. Syvendeklassingene får sine tau på fredag, før de yngste barna får sine på mandag.

Nå blir det skolehage på Grorud

Nå blir det skolehage på Grorud

Publisert:

Den gamle barneparken bak Grorud skole skal nå kunne by på både bær og tomater. Målet er å kunne gi elevene et grønt og utendørs klasserom.

30 nye epletrær i Kunnskapshagen

30 nye epletrær i Kunnskapshagen

Publisert:

Kunnskapshagen som ligger mellom Stovner videregående skole og Øvre Fossum gård ble etablert i fjor. Da kom de første 31 epletrærne på plass. I går, tirsdag, ble 30 nye trær plantet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...