Kake da barnehagen ble kommunal

Kake da barnehagen ble kommunal

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2020 kl 14:35

Representanter fra SV var så glade for at Frydenlund barnehage var blitt kommunal at de stilte opp med hjemmebakt kake.

Fra husmannsplass til grønn møteplass

Kronikk:

Fra husmannsplass til grønn møteplass

Publisert:

Det er antakelig mange som har lagt merke til den rødmalte stua ved veien inn til Mariholtet opp gjennom årene, og lurt på hva slags plass dette er.

Privatlærer sikret utdanningen

Privatlærer sikret utdanningen

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2020 kl 15:44

Drømmen om å bli lege, ingeniør eller tannlege kan være vanskelig å oppnå. For en del blir løsningen å få ekstrahjelp utenfor skolen.

Opplevelsene i Groruddalen som perler på en snor...

Publisert: - Oppdatert: 11.08.2020 kl 20:42

I år skal vi feriere hjemme. Mange drar nordover, noen drar til vestlandet, mens andre benytter sommeren til å bli bedre kjent i eget nærmiljø. I dag gir vi deg nye turforslag.

Nedskalert festival – med omvisning i Grorud kirke

Nedskalert festival – med omvisning i Grorud kirke

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2020 kl 16:24

Mange arrangører har måttet avlyse som følge av korona-situasjonen. Det er ikke mulig å arrangere noe som helt når det ikke er lov med publikum. Gjennom sommeren har helsemyndighetene åpnet opp for mindre arrangementer, og det har gitt gjengen bak Steinhoggerfestivalen på Grorud det rommet ...

I atombombenes fotspor

I atombombenes fotspor

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2020 kl 17:11

Atombombene over Hiroshima og Nagasaki førte til at Japan overga seg og at Den Andre Verdenskrig tok slutt. Begge byer har sine museum og fredsparker som gjør at du får historien tett på. Et besøk dit gjør et enormt inntrykk og viser til fulle hva en atombomber kan utrette mot menneskeheten.

Fra take away-suksess til festivalmoro i hagen

Sommerprat med Birgitte Rommen:

Fra take away-suksess til festivalmoro i hagen

Publisert: - Oppdatert: 08.08.2020 kl 16:25

Birgitte Rommen fryktet at det skulle bli kroken på døra for Kafé Steinbra da landet ble stengt ned i mars. Selv om hun ikke legger skjul på at det har vært – og fortsatt er – en krevende tid, setter hun pris på muligheten til å være mer kreativ på kjøkkenet.

Flyvende vokter knipset i Årvollia

Sommerbildet 2020:

Flyvende vokter knipset i Årvollia

Publisert: - Oppdatert: 06.08.2020 kl 18:00

Bjørn Einar Sakseid har en yrende interesse for insekter. Ikke minst det å fotografere disse småkrypene. Den kombinasjonen tar han helt til topps i ukas fotokonkurranse.

Vant uten taktikk

Vant uten taktikk

Publisert:

Da Sommerdart'n fant veien til Stovner senter var det en gammel mester som hentet frem gode gamle egenskaper og gikk helt til topps.

Musikken må ha et budskap

Rapperen Britz:

Musikken må ha et budskap

Publisert: - Oppdatert: 05.08.2020 kl 16:01

På fredag slipper rapperen Britz sin nye låt «Tay Keith». Nå er han tilbake til røttene med rapping, men budskapet i sangen er fortsatt det viktigste.

Groruddalen rundt

Lokal «sommerbiltur» i dalen:

Groruddalen rundt

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 16:45

Hver fredag i juli har Akers Avis Groruddalen presentert et kart over dalen. I tillegg har vi lagt ut 20 videoer, både på våre og bydelenes nettsider/facebooksider, som er verdt å besøke. Med utgangspunkt i det vi har kalt «Opplev Groruddalen i sommer», tok jeg ganske enkelt med meg en ...

Til helgen blir det liv i Steinhogger-hagen

Til helgen blir det liv i Steinhogger-hagen

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 17:21

Steinhoggere fra hele verden kan ikke komme, men det vil likevel bli liv og røre i Grorudveien 3-5 nå på lørdag og søndag – og det i steinhoggernes ånd. Her står en miniversjon av Steinhoggerfestivalen for tur.

Hete rytmer på Veitvet senter

Hete rytmer på Veitvet senter

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 16:36

Det var heftige rytmer og koordinerte bevegelser i et høyt tempo som foregikk i et av lokalene på Veitvet senter sist lørdag da deltakerne kastet seg ut i Zumba-mix og Afrobeats tabata.

Et meningsfylt ungdomsprosjekt

Líf Laga:

Et meningsfylt ungdomsprosjekt

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 17:16

Ungdom fra Stovner og Grorud selger eplemost lagd på lokaldyrkede epler, med kunst på etikettene. Her har de et arbeidsmiljø som er så godt at noen av dem er villige til å jobbe gratis.

Skaper konditorer i sommerferien

Skaper konditorer i sommerferien

Publisert: - Oppdatert: 06.08.2020 kl 13:24

Tveitaklubben har i sommer lagt turplanene på is, og har som erstatning blandet sammen en røre av ulike workshops. Derunder: kakekurs.

Gøy med hest

Gøy med hest

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2020 kl 15:24

Gjennom sommeren har det vært stor aktivitet ved Alna Ridesenter. Ikke minst har dagleir/aktivitetsuke vært et populært tilbud.

Sommerhumøret på topp i solskinnet

Stemningsrapport:

Sommerhumøret på topp i solskinnet

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2020 kl 11:23

Da sola endelig tittet frem på fredag benyttet flere seg av anledningen til å bevege seg utendørs.

Tog og pølser i guttas hus

Tog og pølser i guttas hus

Publisert:

På Bryn stasjon, en av landets eldste stasjoner, lever interessen for jernbanehistorie som aldri før. Der samles medlemmer av Norsk Jernbaneklubb (NJK) med jevne mellomrom - for å spise pølser og diskutere tog!

– Vil få bukt med identitetskampen

Sommerprat med Attia Mirza Mehmood:

– Vil få bukt med identitetskampen

Publisert: - Oppdatert: 03.08.2020 kl 22:42

Engasjementet for barn og unge har alltid vært til stede. Først og fremst er Bryn skoles FAU-leder, Attia Mirza Mehmood, opptatt av at barna skal føle tilhørighet til området de bor. Ikke minst skal det være nok tilbud og møteplasser.

Blir du med på en selfie, eller?

Blir du med på en selfie, eller?

Publisert: - Oppdatert: 31.07.2020 kl 09:43

Bildet sønnen Morten (13) har tatt av seg selv og denne geita, beskriver mamma Anita Myhre som «spot on». Med tillatelse sendte hun det inn, men det er selvfølgelig fotografen selv som skal ha all ros.

Nå skal disse ungdommene høre DIN mening om områdeløftet på Haugerud og Trosterud

Nå skal disse ungdommene høre DIN mening om områdeløftet på Haugerud og Trosterud

Publisert:

Flere ungdommer i bydel Alna skal de neste tre ukene treffe så mange som mulig for å høre hva de tenker om områdeløftet.

Neglebitende omkamp på Alna senter

Sommerdart'n:

Neglebitende omkamp på Alna senter

Publisert: - Oppdatert: 30.07.2020 kl 16:44

Hele fire deltakere fikk 26 poeng i den ordinære runden på Alna senter. Da måtte det superfinale til for å kåre ukas mester.

Jentene viser muskler på basketbanen

Jentene viser muskler på basketbanen

Publisert: - Oppdatert: 31.07.2020 kl 09:31

Høybråten Basket har hatt basketcamper store deler av sommeren. Denne uka var det jentenes tur til å vise seg frem.

Feirer 105 år i Groruddalen

Feirer 105 år i Groruddalen

Publisert: - Oppdatert: 30.07.2020 kl 10:25

Egentlig skulle Aslaug Thoresen feires i Grorud Samfunnshus med hele storfamilien. Korona satte en stopper, og hun feires derfor over flere dager i leiligheten på Kalbakken.

Frisbeegolfentusiaster fra Kristiansand

Frisbeegolfentusiaster fra Kristiansand

Publisert:

Solen skinner over frisbeegolfbanen på Stovner. Ved utkastpunktet i Margrethe Parms vei, der du tar inn til gamle Rommen skole, står fem gutter klare til å sende sin frisbee av gårde mot kurven 106 meter unna.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...