SAMARBEIDER: Haugerud IF arrangerer fotballskole med Benfica i sommer, og   Radisson RED på Økern skal stå for blant annet nattesøvnen til de portugisiske trenerne. Her med Camilla Thorsteinsen (f.v) Thor Olav Delgado-Rodriguez og Jørgen Holte.
SAMARBEIDER: Haugerud IF arrangerer fotballskole med Benfica i sommer, og Radisson RED på Økern skal stå for blant annet nattesøvnen til de portugisiske trenerne. Her med Camilla Thorsteinsen (f.v) Thor Olav Delgado-Rodriguez og Jørgen Holte. FOTO: Fen Wang

Haugerud IF arrangerer fotballskole med storklubben SL Benfica

I sommer arrangerer Haugerud IF en fotballskole for barn i området med ingen ringere enn den portugisiske toppklubben SL Benfica som instruktører med deres filosofi The Benfica way.

Fotballskolen finner sted 10. og 11. august og er et samarbeid mellom Haugerud IF, Maestro Fotball og SL Benfica. Trenere fra SL Benfica er instruktører, og barna på fotballskolen vil gjennomføre de samme øvelsene som talentene på akademiet til SL Benfica. Fotballskolen er for jenter og gutter i alderen 8 til 14 år. Påmelding skjer via nett. SL Benfica opplyser at de forventer at spillerne er disiplinerte, følger tider og respekterer både trenere og medspillere. Det forventes at alle stiller med skikkelig utstyr og har med seg mat og drikke.

– Bakgrunnen for dette var egentlig at vi ønsket å gjøre noe spesielt for barna på Haugerud, og da åpnet det seg en mulighet for å gjøre noe sammen med Maestro Football og Benfica. Etter gode samtaler med dem kom vi fram til en løsning som ville gjøre det mulig å få Benfica til Norge, og til en pris klubben kunne dekke mesteparten av for Haugerud-barna, sier daglig leder i Haugerud IF, Thor Olav Tvedt Delgado.

Radisson RED Oslo Økern er også med på laget. Hotellet bidrar med overnattingsrom og møtelokaler i forbindelse med fotballskolen, og et lisensiert trenerkurs som Haugerud arrangerer sammen med Maestro.

– Da Thor Olav tok kontakt med en så godt utarbeidet plan og ønske om å gjennomføre en slik fotballskole for barn i nærmiljøet på Oslos stolte østkant, måtte vi se på hvordan vi kunne bidra. I en tid som denne, hvor fotballen dessverre møter på kostnadsbarrierer, er det flott at vi kan være med på løsninger som skaper minner og muligheter for barna, sier hotelldirektør Jørgen Holte, som selv er oppvokst på Lutvann i Bydel Alna.