LEGO-FERIE PÅ NORDTVET: Høstferien på Deichman Nordtvet er en hel uke med lego. Legobygging, legofilmer og legobøker. Her med Marta Llaudet Serra, Madeleine og Elvira.
LEGO-FERIE PÅ NORDTVET: Høstferien på Deichman Nordtvet er en hel uke med lego. Legobygging, legofilmer og legobøker. Her med Marta Llaudet Serra, Madeleine og Elvira.Bilde 1 av 2
ENORME MENGDER: Tøyen Legoklubb har lånt bort legoen sin. Her med far og sønn Modou Rashid og Benjamin.
ENORME MENGDER: Tøyen Legoklubb har lånt bort legoen sin. Her med far og sønn Modou Rashid og Benjamin. Bilde 2 av 2

Junior-arkitekter på Nordtvet

Hele høstferien inviteres store og små til å bygge lego på Deichman Nordtvet. Madeleine og Elvira har bygd hus og butikk.

Hele gulvet på arkitektkontoret til Deichman Nordtvet – det gamle vaksinerommet i Grorud samfunnshus – er dekket av legoklosser de har lånt av Tøyen Legoklubb. I ferien er det nemlig legouke på biblioteket, der barna i tillegg til å bygge lego kan lese bøker og se filmer fra legouniverset.

Da avisa var på en uhøytidelig byggbefaring tirsdag hadde Madeleine (7) og Elvira (6), som er naboer, ferdigstilt de siste detaljene på henholdsvis huset og butikken sin.

– Det er et fint hus som ikke var vanskelig å lage, jeg bare bygde det, sier Madeleine som tidligere i ferien har vært i Sarpsborg og godteriparadiset Sverige.

– Det er en paibutikk, svarer Elvira på spørsmål om hva slags butikk hun har laget.

Begge utviste god HMS og fikk tommel opp av sine byggeledere, foresatte, til å uttale seg om lego-prosjektene på Nordtvet.

I tillegg til jentene var far og sønn Modou Rashid og Benjamin (3) å finne på Nordtvet tirsdag.

Populært

Spesialbibliotekar og sjefsarkitekt denne uka, Marta Llaudet Serra, er godt fornøyd med junior-arkitektene sine.

– De er veldig flinke og har laget figurer, traktorer, hus, romskip, alt man kan lage med lego, sier hun.

ENORME MENGDER: Tøyen Legoklubb har lånt bort legoen sin. Her med far og sønn Modou Rashid og Benjamin.

– De aller fleste liker lego og kan det. Man kan bygge nye ting og bruke fantasien sin, men det er også en form for meditasjon.

Det er lov å komme onsdag, torsdag og fredag selv om man ikke har vært med tidligere dager. De to første dagene har det vært ca. 60 store og små innom Nordtvet, sier hun.

– Det er som alltid en spesiell møteplass i lokalmiljøet som folk kan føle er sin, dette er vår storstue, og det er veldig lavterskel.

Legouke pågår hele høstferien fra klokka 12.00 til 14.00.