MØT DENNE GJENGEN: På K19 er det syv kunstnere som holder til. Her er seks av dem, f.v.: Dagmara Pater, Karen Sørensen, Ingeborg Helgeland, Inger S. Seland, Hanne Nicolaysen og Kristin Magnus-Andresen.
MØT DENNE GJENGEN: På K19 er det syv kunstnere som holder til. Her er seks av dem, f.v.: Dagmara Pater, Karen Sørensen, Ingeborg Helgeland, Inger S. Seland, Hanne Nicolaysen og Kristin Magnus-Andresen.Bilde 1 av 5
KUNSTNERGJENGEN: Kunstnerne i K19 er både talentfulle og gode venner. (Foto: Tom Evensen).
KUNSTNERGJENGEN: Kunstnerne i K19 er både talentfulle og gode venner. (Foto: Tom Evensen). FOTO: Tom EvensenBilde 2 av 5
SER DU LIKHETEN?: Ingen tvil, dette er selvsagt Dagmara Pater i både ekte og animert form!
SER DU LIKHETEN?: Ingen tvil, dette er selvsagt Dagmara Pater i både ekte og animert form!Bilde 3 av 5
VAKKER KUNST: Uansett hva slags kunstutrykk du liker best, er det garantert at du vil finne minst én kunstner du liker ekstra godt.
VAKKER KUNST: Uansett hva slags kunstutrykk du liker best, er det garantert at du vil finne minst én kunstner du liker ekstra godt.Bilde 4 av 5
NOSTALGISK TROMMEL: En gammel liten vaskemaskin har fungert som trommel i forbindelse med tombola så lenge man kan huske på Høybråten. Leder i sanitetsforeningen, Helene Ottersen (t v) og Elisabeth Kolstø Stai kan bekrefte at den gode, gamle tombolatradisjonen fremdeles lever i beste velgående.
NOSTALGISK TROMMEL: En gammel liten vaskemaskin har fungert som trommel i forbindelse med tombola så lenge man kan huske på Høybråten. Leder i sanitetsforeningen, Helene Ottersen (t v) og Elisabeth Kolstø Stai kan bekrefte at den gode, gamle tombolatradisjonen fremdeles lever i beste velgående. FOTO: Rolf E. WulffBilde 5 av 5

Kunstnervennene har lagd kunst i Kabelgata i 10 år

På Økern er det et litt bortgjemt kunstkollektiv i gamle Standard telefon- og kabelfabrikk. I ti år har kreative sjeler lagd vakre kunstverk i den gamle fabrikken.

Det er en skikkelig blid gjeng som møter avisa når vi kommer opp i toppetasjen til gamle Standard telefon- og kabelfabrikk. Her er gjengen i Atelier K19 i full gang med sin årlige utstilling, denne gangen i forbindelse med 10-årsjubileet.

– Vi er så heldige å ha fått være her i ti år, og trives veldig godt, sier Inger S. Seland, som også kan fortelle oss at vi snakker med en vaskeekte Grorud-jente: døpt, konfirmert og gift i Grorud kirke.

– Nå skal det bygges om litt, men vi håper å få bli værende her fremover, for vi trives så godt, sier Inger og får nikk fra sine gode kunstnervenner.

Fantastiske malerier

Rundt om på de hvite veggene henger det vakre og fargerike malerier. Enten man liker mer abstrakte kunstverk, realisme eller mer grafisk kunst er det noe for enhver.

– Vi har godt miljø og godt humør. Og så er vi forskjellige, også i kunsten, sier Inger.

Det er en av de klare fordelene med å være en del av et atelier. For står man fast, kan man få innspill fra hverandre.

– Kunst handler om å søke. Vi inspirerer hverandre, sier Dagmara Pater.

I dag er de syv kunstnere på huset. De er gode venner, og ikke minst – gode kunstnere.

– Om man ønsker å komme innom for å se, må man bare ta kontakt, oppfordrer de til slutt.