BADEDAMENE PÅ TVETEN GÅRD: Lions Tveita-Vålerenga arrangerer familiedager med stor kunstutstilling på Tveten gård i helgen. Der møter man blant annet Oppsal-dama Grete Thorsteinsen og hennes badedamer. Foto:
BADEDAMENE PÅ TVETEN GÅRD: Lions Tveita-Vålerenga arrangerer familiedager med stor kunstutstilling på Tveten gård i helgen. Der møter man blant annet Oppsal-dama Grete Thorsteinsen og hennes badedamer. Foto:Bilde 1 av 1

Kunstutstilling og opera for barn på Tveita i helgen

I dag og i morgen er det familiedager på Tveten gård med stor kunstutstilling i hovedhuset og Galleri Brenneriet. Søndag arrangeres det opera for barn.

Det er Lions Tveita-Vålerenga som er arrangør og inviterer til familiedager med aktiviteter for store og små, og en stor kunstutstilling med mer enn 30 utstillere.

– Vi ønsker å profilere flott kunst for nærmiljøet. Her finner man god kunst av anerkjente og nye kunstnere, sier leder for kunstutstillingen, Roger Yttervik.

Kunstutstillingen finner man i hovedhuset og Galleri Brenneriet. Aktivitetene er spredt utover gårdstunet, med blant annet potetløp og mer.

Kunstnerne kommer i hovedsak fra Norge og Oslo-regionen, men også én fra Sverige.

– Det beste er at vi samler folk fra nærmiljøet og at dette er blitt en attraksjon for de som bor her, og de som bruker gården til både trening og lufting av hunden. Tveten gård er et flott sted å holde arrangementer på.

Familiedagene med kunstutstillingen pågår lørdag og søndag. Utstillingen i Galleri Brenneriet varer i to uker. Inntektene går i kjent Lions-stil til veldedige formål, blant annet til formål i Ukraina.

I BRENNERIET: Utstillingen pågår denne helgen. Men i Galleri Brenneriet henger maleriene til Allis Lysne i to uker.

I BRENNERIET: Utstillingen pågår denne helgen. Men i Galleri Brenneriet henger maleriene til Allis Lysne i to uker.

Grete Thorsteinsen fra Oppsal hadde med seg 19 malerier, men da avisa stakk hodet innom utstillingen var ett allerede solgt.

– Det er mange gode grunner til å komme. Vi har mange flinke kunstnere og det er mange aktiviteter ute og inne, og Tveten gård har historie i veggene sine.

Hun sier det er stor variasjon i utstillingen.

– Noen liker mora, andre liker dattera, det er noe for alle og en hver her, humrer Thorsteinsen.

Søndag 16.00 blir det opera for barn på Tveten gård.