GODE NABOER: Furuset IF overrakte gaver og medlemskap i idrettsforeningen til årets nyttårsbarn, «Lillegutt». Her med Betty Samuel (f.v), Tine Thomasli, Helge Langen og Nur Hannah Fulayi. Foto: Sindre Veum Apneseth
GODE NABOER: Furuset IF overrakte gaver og medlemskap i idrettsforeningen til årets nyttårsbarn, «Lillegutt». Her med Betty Samuel (f.v), Tine Thomasli, Helge Langen og Nur Hannah Fulayi. Foto: Sindre Veum ApnesethBilde 1 av 2
– LOKALSAMFUNN ALLE VIL HA: På Furuset finner man lokalsamfunnet «alle» vil ha, sier Nur Hannah Fulayi. Hun og Betty Samuel er oppvokst på Furuset og sier at «Lillegutt» vil finne seg godt til rette i delbydelen. Her med Rune Gjelberg, Betty Samuel og Nur Hannah Fulayi. Foto: Sindre Veum Apneseth
– LOKALSAMFUNN ALLE VIL HA: På Furuset finner man lokalsamfunnet «alle» vil ha, sier Nur Hannah Fulayi. Hun og Betty Samuel er oppvokst på Furuset og sier at «Lillegutt» vil finne seg godt til rette i delbydelen. Her med Rune Gjelberg, Betty Samuel og Nur Hannah Fulayi. Foto: Sindre Veum ApnesethBilde 2 av 2

Lokalsamfunnet på Furuset har trykket nyttårsbarnet til sitt bryst

Familieutvidelsen til Tine Thomasli og Helge Langen med nyttårsbarnet «Lillegutt» ble møtt med jubel på Furuset. Furuset IF har gått til innkjøp av babyklær til sin nye nabo og sponset nyttårsbarnet med medlemskap i klubben.

1. januar klokka 19.03 ble Tine Thomasli (36) og Helge Langen (36) foreldre for aller første gang. «Lillegutt», som barnet heter mens mamma og pappa leter etter et navn til sønnen, ble årets nyttårsbarn i Groruddalen.

Gleden er nok størst i Thomasli Langen-klanen, men i Furuset Forum er det også stor begeistring over «Lillegutts» ankomst.

Rune Gjelberg, leder av Furuset IFs Alnaskolen, kastet seg i bilen og dro på shopping og gikk til anskaffelse av treningstøy som kommer godt til nytte med medlemsskapet i Furuset IF som «Lillegutt» får i gave av idrettsforeningen.

Betty Samuel, Nur Hannah Fulayi, Rune Gjelberg og Vidar Noreng fra Furuset IF var fredag forrige uke på besøk hos «Lillegutt» og overrakte ham gavene.

Aktiv familie

Tine syns det er hyggelig at «Lillegutt» skaper engasjement.

– Dette er stor stas. Det er som de sier selv; det er viktig med en gladsak nå, etter en stund med pandemi og alt som har vært – for oss er det bare stas. Først én avissak og så en til, humrer Tine.

– Jeg hadde ikke sett for meg at det skulle bli et sånt medietrykk når jeg ble mamma, men det er bare trivelig.

«Lillegutt» fikk blant annet sko, overdel og underdel fra Nike i Furuset-fargene, og sponset medlemsskap i Furuset IF fram til skolestart.

– Vi håper han blir aktiv og setter pris på å være ute som moren og faren sin. Vi ønsker ikke en unge som bare sitter inne og spiller PC-spill, sier Tine.

– Vi er overgitt over hvor rause gaver de har gitt oss. Alt var fra Nike, og den ene gaven var bedre enn den andre, ikke minst skoene. Vi er takknemlig for at de har lyst til å gi oss en sånn oppmerksomhet.

– Plass til alle

Rune Gjelberg sier at tanken bak gaveoverrekkelsen er å gjøre noe hyggelig for Tine, Helge og «Lillegutt», men legger ikke skjul på at det også er litt rekrutteringsarbeid med i bildet.

– Denne nyheten om at nyttårsbarnet kommer fra Furuset ønsker vi å gjøre enda større. Det har vært mye negativt i det siste, derfor overrasker vi nyttårsbarnet med medlemsskap og gaver.

– Vi mister også medlemmer, det har vi gjort gjennom hele pandemien, derfor må vi bygge opp igjen og starte ungt. Det er to fluer i en smekk, sier Rune.

Betty Samuel og Nur Hannah Fulayi har vokst opp på Furuset og har vært «elever» hos Rune på Alnaskolen. De tror «Lillegutt» vil finne seg godt til rette på Furuset.

– LOKALSAMFUNN ALLE VIL HA: På Furuset finner man lokalsamfunnet «alle» vil ha, sier Nur Hannah Fulayi. Hun og Betty Samuel er oppvokst på Furuset og sier at «Lillegutt» vil finne seg godt til rette i delbydelen. Her med Rune Gjelberg, Betty Samuel og Nur Hannah Fulayi.
 Foto: Sindre Veum Apneseth

– LOKALSAMFUNN ALLE VIL HA: På Furuset finner man lokalsamfunnet «alle» vil ha, sier Nur Hannah Fulayi. Hun og Betty Samuel er oppvokst på Furuset og sier at «Lillegutt» vil finne seg godt til rette i delbydelen. Her med Rune Gjelberg, Betty Samuel og Nur Hannah Fulayi.
Foto: Sindre Veum Apneseth

– Furuset er et typisk lokalsamfunn alle vil ha. De fleste som bor her kjenner hverandre. Da jeg flyttet hit var det enkelt å tilpasse seg og bruke ressursene ved at de som allerede bodde her tok godt imot oss, sier Nur Hannah.

– Det er lett å være seg selv, og i Furuset Forum er det plass til alle. Man blir godt mottatt av både barna og de ansatte som er her.