LILLOMARKA ARENA: Det er strålende forhold i både Lillomarka arena og på skøytebanen på Steinbruvann. Lille julaften var det folksomt i marka. Foto:
LILLOMARKA ARENA: Det er strålende forhold i både Lillomarka arena og på skøytebanen på Steinbruvann. Lille julaften var det folksomt i marka. Foto:Bilde 1 av 5
Stina Bondehagen. Foto:
Stina Bondehagen. Foto:Bilde 2 av 5
KOBLER AV: Oliver Halvorseth (t.v) og Jon Einar Tveter Karlsen sier det er godt å koble av med en tur i Lillomarka arena. Foto:
KOBLER AV: Oliver Halvorseth (t.v) og Jon Einar Tveter Karlsen sier det er godt å koble av med en tur i Lillomarka arena. Foto:Bilde 3 av 5
HØYGIR: Ylva Horten (f.v), Natalie Blomseth, Oline Horten og Camilla Horten. – Det blir 28 runder i dag, spøker Camilla. Foto:
HØYGIR: Ylva Horten (f.v), Natalie Blomseth, Oline Horten og Camilla Horten. – Det blir 28 runder i dag, spøker Camilla. Foto:Bilde 4 av 5
Foto:
Foto:Bilde 5 av 5

Nydelige forhold i marka – og på Steinbruvann er det brøytet for skøytegåing

Blide fjes hygget seg i skisporene og på isen i Lillomarka.

Lav temperatur og sola som glimtvis tittet fram fra skyene skapte fantatiske forhold i Lillomarka arena og på skøytebanen på Steinbruvann.

– Stina har det godt i hjertet når hun er ute i skogen, sa Stina Bondehagen (33) da avisa huket tak i henne og slo av en liten prat fra skisporet.

Stina Bondehagen.

Stina Bondehagen.

– Forholdene er veldig mye bedre enn i forrige uke da det var mye sukkersnø og is. Nå er det ordentlig og deilig snø her.

Dette var 33-åringens andre tur i Lillomarka arena for sesongen. Hun har også testet forholdene ved Linderudkollen.

– Jeg håper aller mest på snø i skogen så jeg heller kan gå der. Jo lengre inn man kommer, desto bedre blir det.

Jon Einar Tveter Karlsen (28) og Oliver Halvorseth (28) hadde tatt turen fra henholdsvis Lillestrøm og Grünerløkka.

– Dette er andre gangen min her i år. Løypa er fin med kupert terreng, motbakker og fine utforkjøringer. Det er fint å trene før julestemningen setter seg og og maset og stresset kommer. Det er godt å koble av litt, sier Jon Einar.

KOBLER AV: Oliver Halvorseth (t.v) og Jon Einar Tveter Karlsen sier det er godt å koble av med en tur i Lillomarka arena.

KOBLER AV: Oliver Halvorseth (t.v) og Jon Einar Tveter Karlsen sier det er godt å koble av med en tur i Lillomarka arena.

På Steinbruvann har Bymiljøetaten preparert en drøyt 1,5 kilometer lang skøytebane.

– Om sommeren bader vi her, og om vinteren går vi på skøyter her, sier Camilla Horten fra Grorud. Hun hadde med seg døtterene Ylva (23) og Oline (25), som studerer utenbys og er hjemme på juleferie, ut på isen.

HØYGIR: Ylva Horten (f.v), Natalie Blomseth, Oline Horten og Camilla Horten. – Det blir 28 runder i dag, spøker Camilla.

HØYGIR: Ylva Horten (f.v), Natalie Blomseth, Oline Horten og Camilla Horten. – Det blir 28 runder i dag, spøker Camilla.

– Forholdene er helt suverene nå, sier Ylva.

– Det er trivelig å tilbringe tid med venner og familie, det setter sitt preg på julestemningen, smiler Oline.

Trioen var i godt selskap med Natalie Blomseth.

– Stemningen er bra, altså. Dette er en livlig gjeng med god energi. Horten-gjengen er alltid bra, smiler Natalie.

Forresten: På Grorud, mellom Kafé Steinbra og kunstgresset, er det preparert en mindre skøytebane som egner seg godt for de aller minste.